Podstražišće/Korčula

srijeda, 20.12.2006.

OBRAĆANJE NACIJI

Izuzetna mi je čast ovako prigodom novogodišnjih blagdana pozvati Vas na mir. Drago mi je od sveg srca čuti kako je započeo proces europeizacije u Vrgorcu osnivanjem gradske limene glazbe za koju kritike ističu da će nadmašiti dostignuća bečke filharmonije. Naime, doznaje se kako će u toku novogodišnjih blagdana održati nezapamćeni koncert na koje mu će se izvesti neka od najpoznatijih svjetskih umjetničkih glazbenih djela poput Mile voli disko, Suzama sam lepio tapete, Ej Hamdija, prokleti milijunašu, kao i djela "operne" pjevačice Cece. Mediji kažu kako je odaziv izuzetno veliki, stoviše potaknut time kako je ovo prvi javni nastup, ulaz će biti mukte, a kako doznajemo za ostale nastupe se dogovaraju cijene u US$. Kako se doznaje srbijanska tvornica automobila Crvena Zastava odlučila je posljednji puta otvoriti svoje pogone kako bi za limene napravila dosada najudobnije vozilo. Ističe se da će Stojko imati 5 brzina i 6. rikverc i da će imati pomični krov te veliki gepek kako bi glazbenici mogli staviti veliki bubanj u njega i kako ga ne bi više morali držati na krovu automobila što bi mu škodilo za vrijeme kiše i jakog sunca. Također upućujem snažan atak na španjolsku web stranicu tetiempo.net koja je hrvatski junački grad Vrgorac pripojila Federaciji BiH.
Drago mi je posebno zbog izgradnje Omladinskog doma u Duću i apeliram na ostale gradske vlasti da poduzmu iste mjere kako bi konkurirali ne samo Zapadnoj obali već i zemljama Gvinejskog zaljeva.
Pozdravljam i izgradnju Crkve i treba da se gradi više crkvi, a manje trgovačkih centara kako bi se što više trošilo za duhovne potrebe.
Pozivam i službenog imama da ugovori i dobrotvoran koncert za nas sa "modernom" pjevačicom Marom, i sav doprinos bi otišao u dobrotvorne svrhe financirajući pronalazak Huljevove bicikle od kojeg su gotovo svi odustali pa i sami vlasnik. Eto to je to!

- 11:45 - Komentari (7) - Isprintaj - #