Podstražišće/Korčula

petak, 08.12.2006.

Zagonetka je odgonetnuta

Napornim radom i istraživanjem utvrđeno je kako su slučajevi otmice bicikle, krađa udžbenika iz klimatologije i krijumčarenja kupusa i blitve povezani.
Naime, od tajnih izvora iz Velike Socijalističke Narodne Libijske Arapske Jamahiriye, kojima je ukraden kaktus, doznalo se kako je teta koja je ukrala udžbenike iz klime ili točnije novac namijenjen njihovoj kupovini, pala u dužničko ropstvo zbog kockarskih poroka. Izbezumljena svojim propalim životom i još gorom knjižarom odlučila je razbistriti svoju zamantanu glavu na svježem zraku.
No, u tom trenutku šetajući se gradskim ulicama naletjela je na poznatog švercera kupusa i blitve Cvika.
Ona mu je ispričala svoj jad i on se je odmah dosjetio rješenja. Naime, njemu je trebalo prijevozno sredstvo bez tablica kako ne bi bio uhvaćen pri prijelazu granice, a ona je, znajući već otprije za mladog Firemana koji je često posjećivao njenu knjižaru, uzaludno smatrajući da može dobaviti neku novu knjigu, odlučila otuđiti njegovu biciklu i pomoći Cviku, ne znajući da se radi o veoma osjetljivoj stvari tj. o službenom vozilu. Za uzvrat Cvik je njoj dao da proda kupus i blitvu na obližnjoj peškariji, koju je on pri bijegu potamanio iz primoštenskih vinograda, što je ona i napravila zajebavši didu koji je to kupio po znatno višoj cijeni. Došavši do traktora baba je skužila o čemu se radi i odlučila je sve to prijaviti korčulanskoj policiji, no zbog sporog traktora baba nije uspjela doći do murje već je neopaženo bila oteta iz traktora. Još nitko nije tražio otkupninu, a pitanje je bi li netko i platio.
Kotač koji se našao u didinom traktoru smatra se da je znak ili poruka otmičara, no to još nije odgonetnuto, dok su tikve vraćene slavljenicima Noći vještica u Stonu.

- 09:44 - Komentari (2) - Isprintaj - #