LED ZEPPELIN - KARIJERA!
09.09.2005., petak

Pošto se nisam do sada na ovom blogu doticao karijere odlučih i tome stati na kraj.. poslije pisanja dugoo dugo u noć (2 dana za redom, nešto iz glave, nešto iz maturalne radnje i literature koju imam) PONOSNO PREDSTAVLJAM KARIJERU LED ZEPPELINA.. UŽIVAJTE

Led Zeppelin je osnovan u 8 mjesecu 1968. pod imenom "the New Yardbirds." Pošto su ispunili ostatak ugovora starih "Yardbirdsa", nastavili su karijeru pod nazivom "Led Zeppelin." Njihov menadžer postao je Peter Grant koji je bio menadžer svih boljih rock grupa u Velikoj Britaniji. Samo zaslužujući njemu dobili su krajem 1968. prestižan ugovor sa izdavačkom kućom Atlantic Records u SAD-u. Rane 1969., Led Zeppelin kreće na svoju prvu turneju po SAD-u kao predgrupa "Vanilla Fudge." Ta turneja im je pomogla u namjeri da snime svoj prvi album.

Taj debi album zvao se "Led Zeppelin" na kojem su se našle mnoge izuzetne pjesme kao što su "Good Times, Bad Times", "Communication Breakdown" i "Dazed and Confuzed" pjesma sa pijanki iz vremena "Yardbirds-a." Tu su i pjesme "How Many More Times?" i "You Shock Me" koje su predstavljale vještu interpretaciju rock and blues standarda. Dva mjeseca pslije izdavanja albuma Led Zeppelin se popeo na US top10. cijelu 1969. bend je svirao na turneji po Americi i Engleskoj.

Za vrijeme kad su bili na putovanju snimili su i svoj drugi album koji su nazvali "Led Zeppelin II", točno godinu dana od osnutka grupe, u 8 mjeseca 1969. ogromnu slavu koju su stekli prvim albumom zasjenio je ovaj drugi koji je na ljestvicama u Velikoj Britaniji proveo 39 tjedana kao najbolji album, a u SAD-u proveo je 29 tjedana. Kao i prethodni, drugi album "Led Zeppelin II" postao je odmah hit. Pjesma koja otvara album "Whola Lotta Love", ustvari je bila prepravljena verzija Willy Dixonove pjesme "You need Love" i od tada se prepoznaje kao rock klasik. Dok su pjesme kao "Livin' Lovin Maid", "She's Just a Woman" i "Moby Dick", Bonham-ovo egzibicijsko djelo koje su postale neizbježne na njihovom koncertnom repertoaru. Taj drugi album pomogao je bendu da učvrsti svoje ime i postane internacionalnom koncertnom atrakcijom. Turneje su se protezale kroz cijelu godinu.

Zepelin-ova glazba se počela mijenjati kako su sazrijevali. Treći album "Led Zeppelin III" izdan je u 8 mjesecu 1970. Album je inspiriran britanskim folk utjecajem. Pjesme "Thank You" i "What is and What Should Never Be" otkrile su blažu stranu njihove glazbe. Taj album potvrdio je bendu Led Zeppelin status jedne od najvećih rock atrakcija tog vremena. Pripreme za ovaj album obavljale su se u kolibi Bron-y-Aur u Snowdornia-i, ovjekovječenoj u pjesmi "Bran-y-Aur Stampt" u čijoj su duhovnoj atmosferi nastale pjesme "That's the Waw" i "Tangerine." Pjesme "Imigrant Song" i "Gallows Pole" otkrivaju crtu utjecaja tradicionalnih na stvaralaštvo benda.

Povezanost benda sa folkom i misticizmom dolazi do izražaja sa četvrtim albumom koji je izdan u siječnju 1971. Album nije dobio službeno ime ali se obično naziva Led Zeppelin IV ili ZOSO po simbolima na albumu. Taj album bio je najekstravagantniji i najeksperimentalniji. Album je sadržavao sve od žestokog rocka u pjesmi "Black Dog" do utjecaja folka koji je izražen u pjesmi "the Batle of Evermore." Vrhunac misticizma i folk utjecaja izražena je u pjesmi "Stairway to Heaven" koja je uspostavila most između dvaju žanrova. "Stairway to Heaven" bila je trenutačan radio hit diljem svijeta, kasnije je postala najslušanijom pjesmom u povijesti. Važno je napomenuti da pjesma nikada nije izdana kao singl. Taj četvrti album proveo je 62 tjedna na prvom mjestu top ljestvica u Velikoj Britaniji. Unatoč činjenici da taj četvrti album nije nikada došao do prvog mjesta, Led Zeppelin IV ili ZOSO najveći je album u povijesti te grupe prodan u preko 16.milijuna primjeraka do 1990-tih. 1999. ovaj album je po 22. put postigao multi-platinastu tiražu odnosno prodan je u 22.milijuna primjeraka. Pjesma "Stairway to Heaven" postala je heavy-rock evergreen, pjesma koja oduševljava sve generacije već 33.godine. pjesme "Black Dog" i "Rock and Roll" odmah su postale hitovi.

Bend je napravio turneju koja je promovirala treći i četvrti album tj. "Led Zeppelin III" i tkz. Led Zeppelin IV. Na toj turneji bilo je manje koncerata u odnosu na prošle turneje. Razlog tome je bio taj što su odlučili da će svirati samo na velikim koncertima. Nakon završetka turneje 1972., bend se povukao iz javnog života da bi počeo snimati njihov peti album.

Izdan u ljeto 1973., album "Hauses of the Holy" bio je nastavak glazbenih eksperimenata spajajući funk i regge sa rockom i folkom. Taj album nije dobio baš najbolje kritike, ali turneja koja je uslijedila srušila je sve prethodne rekorde, a ogroman novac koji su na njoj zaradili Zeppelin-ovci su iskoristili za snimanje svog In-koncert filma "The Song Remains the Same." Sa ovog albuma ističe se pjesma "No Quarter." Koncert u Madison Square Garden-u 7.mjeseca 1973. snimljen je za potrebe budućeg filma "The Song Remains the Same." Koji je izdan 3 godine kasnije.

Nakon turneje 1973., Led Zeppelin je proveo iduću 1974.godinu vrlo tiho, bez koncerata i novih ploča. Usprkos tome što su se pritajili, osnovali su vlastitu izdavačku kuću "Swang Song" koja je izdala sve njihove buduće albume. "Swang Song" je zastupala i ostale bendove kao što su "Dave Edmunds Band", "Bad Company", "the Pretty Things" i još neki. Zanimljivo je da je Logo te kuće izašlo iz pera Jimmy-a Page-a koji glasi kao najveći slikar među glazbenicima!


Album koji je usljedio nakon "Hauses of the Holy" bio je dupli album "Physical Graffiti" izdan 3.mjeseca 1975. Bio je to prvi album kojeg je izdala njihova kuća "Swang Song." Album je postigao trenutačan uspjeh, puneći američke i britanske top ljestvice. Na ovom materijalu našle su se pjesme raznih žanrova, od hard-rock pjesama "Custard Pie" i "Sick Again" preko pseudomističnog "Kashmir-a" do progresivnog bluesa u pjesmi "In My Time of Dying." "Down by the seaside" ulazi u rock klasike tog doba..

Zeppelin-ovci su planirali krenuti na veliku turneju po Americi u ljeto 1975. Tada je Robert Plant sa svojom ženom stradao u teškoj prometnoj nesreći za vrijeme odmora u Grčkoj. Planovi za turneju su otkazani zato jer se Plant oporavljao od nesreće punih godinu dana.

Bend se vraća na glazbenu scenu 1976. sa albumom "Presence." To je bio njihov sedmi album koji nije ispunio očekivanja publike. Jedina pjesma vrijedna spomena je "Achiles Last Stand", desetominutna pjesma veličanstvene izvedbe. Prate je naravno fenomenalan blues clasic "Tea for One".. "Nobody fault but mine" osvaja svojom žestinom i karakterom.. ima još mnogo dobrih stvari, al samo najzagriženiji fanovi su to uspjeli prepoznat!

Bend dolazi na prije planiranu turneju po Americi 1977. Svirali su nekoliko mjeseci kada je Plant-ov šestogodišnji sin Karac iznenada umro od upale pluća. Zeppelin-ovci su odmah otkazali turneju ostavljajući prostor špekulacijama o mogućem raspadu benda. Činilo se da se bend raspao. Nakon tog događaja Robert Plant je polovinu 1977. i početak 1978. tugovao.

Bend nije radio na novom albumu sve do ljeta 1978. kada su otputovali u Švedsku, Štokholm, u ABBA-in Polar Recording Complex gdje su snimili svoj osmi studijski album "In Through the Out Door." Nakon snimanja održali su dva velika koncerta na "Britain's Knebworth" festivalu koji je poslužio kao preludij za nadolazeću mini turneju po Evropi. To im je ujedno bio i zadnji nastup u Britaniji. Godinu dana kasnije održali su kratku Evropsku turneju svirajući po Švicarskoj, Njemačkoj, Nizozemskoj, Belgiji i Austriji. "In Through the Out Door", osmi album pušten je u prodaju tek u 7.mjesecu 1979. S tim albumom Zeppelin-ovci su opet bili na prvim mjestima top ljestvica.

U 8.mjesecu 1980. Zeppelin-ovci su završili posljednji koncert na turneji kroz Evropu koju su započeli godinu dana ranije. U 9.mjesecu, bend je počeo vježbati u Page-ovoj kući pripremajući se za turneju po SAD-u. Ali, istog tog mjeseca, John Bonham je nađen mrtav u krevetu nakon cijele noći pijančevanja. Zadavio se u svojoj vlastitoj bljuvotini. U 11.mjesecu bend je najavio će se razići pošto nisu mogli nastaviti bez Bonhama. Poslije raspada, ostali članovi benda nastavili su solo karijere.

Jones Paul Jones se vratio produciranju i aranžiranju. 1999., napokon je izašao njegov prvi samostalan album "Zooma." Poslije snimanja soundtracka za film "Death Wish II", Jimmy Page producira album "Coda" 1982. na kojem su se našli neki neobjavljeni materijali Led Zeppelina. Iste godine, Robert Plant počinje solo karijeru. 1984., Page i Plant se sastaju u "All-star Oldies Band-u" "the Honeydrippers-a." Poslije snimanja samo jednog albuma sa "Honeydrippers-ima" Plant se vraća solo karijeri, a Page se udružuje s Bivšim pjevačem "Bad Company-a", Paul Rogers-om. 1985. Led Zeppelin se opet okuplja da svira Live-aid koncert. To ponovno dovodi do špekulacija o njihovom povratku. Ponovno se okupljaju 1988. na obilježavanju 25. rođendana Atlantic Recordsa na kojem je bubnjeve svirao Bonham-ov sin Jason. Od raspada snimljene su razne kompilacije među kojima se ističe, "Remasters", kompilacija izdata 1990. koja je postigla nezapamćen uspjeh. Poslije "Remasters-a" Page je izdao veliku kolekciju sa 10 cd diskova "The Complete Studio Recordings" koja je objedinila sve albume. Page i Plant se ponovno sastaju i snimaju album "MTV unplugged" krajem 1994. iako je album dobio platinastu tiražu, Page i Plant su bili razočarani. Page i Plant 1998. odlaze na Evropsku turneju koja posječuje i Hrvatsku. Te godine njih dvoje snima novi album "Walking Into Clarksdale." Album nije bio zapažen pa svatko odlazi na svoju stranu. Page odlazi na turneju sa grupom "Black Crowes", dok Plant nastavlja solo karijeru.

BILLBOARD ALBUMS

Godina Album Chart Mjesto
1969 Led Zeppelin II Pop Albums 1
1969 Led Zeppelin Pop Albums 10
1970 Led Zeppelin II Black Albums 32
1970 Led Zeppelin III Black Albums 30
1970 Led Zeppelin III Pop Albums 1
1971 Led Zeppelin IV (untitled) Pop Albums 2
1973 Houses Of The Holy Pop Albums 1
1975 Physical Graffiti Pop Albums 1
1976 Presence Pop Albums 1
1976 The Soundtrack From The Film "The Song Remains The Same" Pop Albums 2
1979 In Through The Out Door Pop Albums 1
1983 Coda Pop Albums 6
1985 Led Zeppelin IV The Billboard 200 136
1990 Led Zeppelin [Box Set] The Billboard 200 18
1992 Led Zeppelin Remasters The Billboard 200 47
1993 Led Zeppelin [Box Set 2] The Billboard 200 87
1997 BBC Sessions The Billboard 200 12
1999 Early Days: The Best of Led Zeppelin, Vol. 1 The Billboard 200 71
2000 Latter Days: The Best of Led Zeppelin, Vol. 2 The Billboard 200 81
2000 Latter Days: The Best of Led Zeppelin, Vol. 2 Top Internet Albums 6
2002 Early Days & Latter Days: Vol. 1 & 2 The Billboard 200 116
2003 How the West Was Won The Billboard 200 1
2003 How the West Was Won Top Canadian Albums 1
2003 How the West Was Won Top Internet Albums 1
2004 Early Days & Latter Days: Vol. 1 & 2 The Billboard 200 114

BILLBOARD SINGLES

Godina Pjesma Chart Mjesto
1969 Good Times Bad Times Pop Singles 80
1970 Living Loving Maid (She's Just A Woman) Pop Singles 65
1970 Whole Lotta Love Pop Singles 4
1971 Immigrant Song Pop Singles 16
1972 Black Dog Pop Singles 15
1972 Rock And Roll Pop Singles 47
1973 D'yer Mak'er Pop Singles 20
1973 Over The Hills And Far Away Pop Singles 51
1975 Trampled Under Foot Pop Singles 38
1980 Fool In The Rain Pop Singles 21
1982 Darlene Mainstream Rock 4
1982 Ozone Baby Mainstream Rock 14
1982 Poor Tom Mainstream Rock 18
1990 Traveling Riverside Blues Mainstream Rock Tracks 7
1993 Baby Come on Home Mainstream Rock Tracks 4

O GLAZBI ZEPPELINA
Slični Izvođači:

* Jimi Hendrix
* Cream
* Jeff Beck
* Aerosmith
* Black Sabbath
* Penny Dreadfuls
* Trapeze
* Detective
* Rush
* Kingdom Come
* Humble Pie
* Bonham
* Mott the Hoople
* The Who
* Jeremy Spencer
* Cactus
* Gov't Mule
* Grand Funk Railroad
* Van Halen
* The Pretty Things
* Whitesnake


Utjecaj:

* Otis Rush
* Muddy Waters
* Howlin' Wolf
* Elvis Presley
* Fairport Convention
* Chuck Berry
* Willie Dixon
* Sonny Boy Williamson [II]
* The Rolling Stones
* The Beatles
* Robert Johnson

Sljedbenici od novijih bendova

* AC/DC
* Diamond Head
* Foghat
* Sammy Hagar
* Hanoi Rocks
* Iron Maiden
* Kiss
* Metallica
* Ronnie Montrose
* Prince
* Thin Lizzy
* Green River
* Ween
* Dream Theater
* Trapeze
* Five Horse Johnson
* Sutra
* Dispatch
* Crazy Daisy Band
* The Painkillers

Pjesme Su Izvodili:

* Jimmy Page
* Robert Plant
* John Paul Jones
* John Bonham
* Willie Dixon
* Alan Clayson
* Edward Darling
* Paul Bennett
* Anne Bredon
* J.B. Lenoir
* Traditional
* James Albert Bethea
* Ben E. King
* Eddie Cochran
* Memphis Minnie
* Ian Steven
* Sharon Sheeley
* Robert Johnson
* Larry Stock


Stilovi u glazbi Led Zeppelina:

* Rock

* Blues-Rock
* Hard Rock
* Heavy Metal
* Arena Rock
* British Metal
* British Blues
* Album Rock

Raspoloženja:

* Urgent
* Bravado
* Freewheeling
* Rousing
* Raucous
* Swaggering
* Meandering
* Sexual
* Aggressive
* Wistful
* Yearning
* Epic
* Dreamy
* Sprawling
* Searching
* Reckless
* Dramatic
* Trippy
* Atmospheric
* Visceral
* Theatrical

BTW.. niti ne stignem odgovarat na komentare jer, ispiti su.. više provodim na blogu nego bi trebao za knjigom hehe.. pa evo:
•Nameless - drago mi je da ti se sviđa moje štivo!
•Wise woman - hhehe znam da mi duga bolje stoji.. imao sam ja do cica kosu al sam se ošišao.. prije par dana je bila već do ramena al je netko pizdio i ošišao me, da bi me na kraju ostavila! Takav je život.. Stavit ću u linkove moju staru str. tam su slike pa ko hoće može ić pogledat..
•Darqueen - mi ćemo je sami ošišat - ko ovcu :)
•Moon Baby - baš mi je najveće zadovoljstvo kad nekog kroz razgovor, ili ovakav tekst uspijem zaintrigirat o tome o čemu govorim!
•Abaut a girl - o tome govorim iznad.. Hvala..
•CBG - hvala hvala..
I za kraj.. čitateljica ovog bloga s kojom sam se skužil do Valhalle
••Tea For One - Od kuda da krenem.. hm.. Znaš zašto plant nije pisao? Zato jer ne želi za više nikoga skladati osim zeppelin.. Imam doma njegovu knjigu punu intervjua.. Kaže da i bi počeo skladati da je Bonham još živ.. citat: " Bonham is everything to me.. my happiness, my joy.. When he died my brain stop.. Never, never again.. Led Zeppelin was my inspiration!"
Ne samo da sam čuo ono za dixona, nego imam na kompu cijelu parnicu.. ufff ko će to prevest.. moram se sad poslije rokova pozabavit malo time i u roku mjesec dana postat to na blog.. How The West Was Won - naravno da imam.. To stari čim izađe kupi.. mogu samo njemu zahvalit što to sve imam.. Njegova kolekcija broji više od 1600 ploča (samo hard rock, blues, psyhodelic.. i više od 1000 cd-a.. dobro ja se sad držim na brojci 420cd-a.. dostižem ga hehe).. Najbolje stvari ne mogu izdvojit.. To su tak krasno složena 3 diska da ti srce stane!!! Možda da izdvojim jednu koje nema na dvd-u (ima ali ne u tom obliku).. to je Whole Lotta Love - traje 18minuta(!!!).. MOŽEŠ TO ZAMISLIT!!! Nabavi ako nemaš!!! Svaki pravi zepp fan to mora imat!!! A kaj se tiče WALKING INTO CLARKSDALE.. solidan album s tri pjesme koje se odvajaju svojom povezanošću na pjesme Zeppelina - to su: prva na albumu Shining in the light, 4 ja mislim Most High i istoimena stvar koja ja mislim zatvara album..
Nadam se da sam svima uspio odgovorit na neodgovorene komentare!!! HVALA ŠTO ME ČITATE!!!



- 18:42 - Everybody trying to tell me :) (15) - Isprintaj ako želiš.. - #








<< Arhiva >>

Komentari On/Off
< rujan, 2005 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv




Communication Breakdown

ICQ: Add Me To ICQ
E-mail: blackdog(doljnja povlaka)hr (at) net.hr

Mi3dot PORTFOLIO
HRPHOTOCONTEST PORTFOLIO
MySpace BlackdoG


Stairway To Heaven

Ime mi je MartiN, živim u Zaboku.. Slušam hard rock/ blues / progressive / pshyodelic/ heavy/ thrash.. Zeppelini su mi Bogovi, 22 godine.. Student.. U slobodno vrijeme radim u udruzi MRAZ, a hobi mi je fotografija.

Par Fotki
•BlackdoG• Moja ekipa :)


Zepp Links

•LED ZEPPELIN•
Achilles Last Stand
Official Zepp Site
Zepp fan Site
•ROBERT PLANT•
Official Plant Site
•JOHN BONHAM•
The Power Behind The Magic
•JIMMY PAGE•
Jimmy Fan Site
•JOHN PAUL JONES•
Jones Fan Site


Post History

Glazba

•••RECENZIJE•••

1.)ROBERT PLANT - DREAMLAND (2002.)>
2.)ROBERT PLANT - THE MIGHTY REARRANGER (2005.)>
3.)LED ZEPPELIN(I) 1969.-The Ten Album Legacy>
4.)LED ZEPPELIN(II) 1969.-The Ten Album Legacy>

•••Led Zeppelin•••

1.)O bendu kojeg tako jako volim>
2.)LED ZEPPELIN- kako je nastala najveća grupa svih vremena!!!>
3.)LED ZEPPELIN- Diskografija..>
4.)Autobiografija - Jimmy Page>
5.)Autobiografija - John Paul Jones>
6.)Bonham, Slava ti :)>
7.)Autobiografija - John Bonham (1948 + 1980)>
8.)Autobiografija - Robert Plant>
9.)Povezanost Gospodara prstenova i Led Zeppelina>
10.)SIMBOLI - Led Zeppelin>
11.)STARSHIP - Led Zeppelinov Zrakoplov>
12.)LED ZEPPELIN - KARIJERA>
13.)Pageove Gitare, ouu yeahh>
14.)"The Battle of Evermore" & Tolkien - POVEZANOST?>
15.)Još malo o okultnom>
16.)ROBERT PLANT - DREAMLAND (2002.)>
17.)ROBERT PLANT - THE MIGHTY REARRANGER (2005.)>
18.)JIMMY PAGE - "Nakon" Zepp karijere>
19.)Swan Song Diskografska Kuća>
20.)Tea For One - puno informacija!>
21.)JOHN PAUL JONES - "Nakon" Zepp karijere>
22.)JOHN PAUL JONES - INTERVJU!>
23.)The Music of John Paul Jones - 1. dio>
24.)Hohner ElectraPiano - JPJones>
25.)Hammond M-100 - JPJones>

•••Black Sabbath•••

1.)Master of Reality, hm baš..>

•••Glazba ostalo•••

1.)Patti smith - majka rocka..>
2.)Malo nas je rokera, al još se držimo..>
3.)Pjesme Unatrag!>
4.)Lude 70'!- moji starci>
5.)Eric sardinas - slike s koncerta>
6.)CHUCK BARRY - The King U Zagrebu>
7.)O koncertu (Eric sardinas)>
8.)Steve Vai & Sardinas u Tvornici 14.11.2005.>


Rock Mates

•TOP •
-------------
••Pample :-))) Prijatelj koji isto obožava zepp
••mALa šKOLa APsuRda :-) -croGLa me osvojio svojim apsurdima.. obožavam ih pretvarat u još veće!!
••Moon Maiden :-) -Ljepota izražavanja kroz misli!
••Wise Woman :) -Mudra cura piše mudre postove.. zasluženo na top 5
••Cherry blossom girl :-) -Cura koja piše fakat predivne postove. Predivneeee!
••Bubni pa preživi :-) -BUBNI PA PREŽIVI
••Daydream :-) -MOĆNI POSTOVI
••Highway Star :-) -Tip je ZAKON
••Chick on speed :-) Super postovi
••Lady of blackness :-) Enciklopedija znanja

•OSTALI PODJEDNAKO DOBRI!•
-------------
E-Blog :-)
Zihnof :-)
Smoggy :)
-NaNcY- :)
Nameless :)
Punk Lady :)
LA Woman :)
MANOWAR :)
Voćkica :-)
Darkqueen :-)
BloodMoon :)
Sick of it all :)
Shadowman :)
Twilight Hall :)
Analna carica :)
Smrt Šovinizmu :-)
Poliglotna od do :)
Garden Of Stone :)
Ghost of freedom :)
Who on earth am I :-)
Come As You Are :)
Glazba i moj život :)
Killer from the blog :)
Lady Anerol's place :)
Fly Me To The Moon :)
Hellcome to purgatory :-)
Ništa osim malo duše :)
There are no reasons :)
Blues Umornog Konja :)
Sex and the usidjelica :)
+one of the lost ones+ :)
Pozdrav Iz Zemlje Sretnih Ludjaka :)
Bolje Biti Mrtav Nego COOL :)
Can't you seeAlong it wasMe :)
Let's Take a Blast to the Moon Baby:)
Kiss my ass :)
Grunge, punk, alternative.. :)
BLUESER :)
SoundGarden Reveries Blog :)
Lisa Sims :-)
Eyes without face :-)
For those about to rock :-)

•NEW ENTRY'S•
-------------
Vision Thing
Gothic Angel
PearlGarden
Grunge freak
Friend of a friend
To be a Rock and not to Roll
Jamie
Whisper of my mind
Jebeš ime bloga
All right now
Lizard Queen
Irish bastard
Rockerica
Bugenvilija
Zaboravljena
Aukarija/
Angel fall first
Eyesocket
Metal i rock
Rock me baby
Born To Be Wild
Bettyblue
Feardotblog
Chick on speed
Svratiko&Oftca
Miss Filth
SARA
Chudna Biljka
Rock Jebada
Anubis
Daughterofdarkness
Šibenska Rock scena:-)
Fade2Black:-)
Damira :-)
Zianor :-)


Album Of The Week

(12.12. PONEDJELJAK)
Black Sabbath - (1972) Master of reality
(05.12. PONEDJELJAK)
Johnny Winter - (1972) Second Winter
(28.11. PONEDJELJAK)
The Doors - (1968) WAITING FOR THE SUN
(21.11. PONEDJELJAK)
Soundgarden - (1996) Down on the upside
(14.11. PONEDJELJAK)
Alice in Chains - (1990) Facelift
(07.11. PONEDJELJAK)
Sisters of the Mercy - (1988) First And Last And Always
(31.10. PONEDJELJAK)
Jimmy Hendrix - (1969) Band of gipsys
(10.10. PONEDJELJAK)
Rory Gallagher's Taste - (1970) Taste
(3.10. PONEDJELJAK)
Wishbone Ash - (1999) Live Dates 3 Paris


Playing


No Quarter
(Jones/Page/Plant)

Close the door, put out the light.
You know they won't be home tonight.
The snow falls hard and don't you know?
The winds of Thor are blowing cold.
They're wearing steel that's bright and true
They carry news that must get through.

They choose the path where no-one goes.

They hold no quarter.

Walking side by side with death, The devil mocks their every step
The snow drives back the foot that's slow, The dogs of doom are howling more
They carry news that must get through, To build a dream for me and you






(since 15.05.2005.)

online


Sign my Guestbook from Bravenet.com
Free Message Forum from Bravenet.com

Design by
BlackdoG