ADRESA:

BK "ISTRA ALUMINIJ"
ROČKO POLJE 54/1

PREDSJEDNIK :
ŽULIĆ ČEDOMIR
-(091 78 15 113)

utorak, 18.08.2009.

TRI DESETLJEĆA BOĆANJA NA ROČKOM POLJU

Prije točno trideset godina u Ročkom Polju je osnovan boćarski klub "Ročko Polje", danas "Istra Aluminij". Velika obljetnica kluba bila je dovoljan razlog za svečanu skupštinu na kojoj je, između ostalog, predstavljena i monografija tri desetljeća starog kolektiva.

Godine 1979. grupa mještana Ročkog Polja u gostionici kod Nele formirala je boćarski klub "Ročko Polje", koji 2003. godine mijenja ime u "Istra Aluminij". - Kad se točno počelo boćati u Ročkom Polju ne pamte ni oni najstariji. Prvi zjog se spominje kod Fioca, a boće su se kotrljale i na prigodnim seoskim prostorima kao i po putovima, kazao je na predsjednik BK "Istra Aluminij" Čedomir Žulić na svečanoj skupštini kluba održanoj u petak navečer u Ročkom Polju, u sklopu obilježavanja tradicionalne pučke fešte Rokove. Dodao je kako se klub danas takmiči u II. Hrvatskoj ligi - sjever, za koju se izborio putem kvalifikacija 2007. godine, a podsjetio je i kako je tijekom 30 godina neprekidnog rada kroz kolektiv prošlo 96 igrača.

Na svečanoj skupštini predstavljena je monografija kluba "30. godina boćarskog kluba iz Ročkog Polja", autora Siniše Žulića. - Ideja o knjizi koja govori o boćanju na Buzeštini rođena je još pred desetak godina kada sam kao suradnik Glasa Istre počeo prikupljati sportsku dokumentaciju o našem kraju. Međutim, ta ideja nije zaživjela sve do pred godinu dana kada sam se na nagovor Čedomira Žulića uhvatio staviti u korice dokumentaciju o klubu koja je postojala. Knjiga ne govori samo o boćanju već i o životu na Ročkom polju u proteklih tridesetak i više godina. Boćanje u Ročkom Polju ima respektabilnu tradiciju na Buzeštini, a o popularnosti tog sporta u ovom kraju govori i činjenica da nema obitelji u kojoj barem netko nije bio boćar, bilo u sportskom smislu ili samo za gušt, rekao je Siniša Žulić pritom izrazivši zadovoljstvo što su veliki uspjesi kluba ostvareni prvenstveno oslanjajući se na domaći kadar, tj. boćare Buzeštine, Lupoglavštine i Rošćine.

Povodom velike obljetnice kluba, za dugogodišnji i izuzetan doprinos na razvitku i očuvanju boćarskog sporta u Ročkom Polju zahvalnice su primili Denis Muzica, Franko Krbavac, Franko Bernobić, Miloš Glavić, Uroš Nemarnik, Mario Rabak, Općina Lupoglav, Renato Pavletić i Nela Žulić, dok su priznanja uručena Čedomiru Žuliću, Franku Cotiću i Gradu Buzetu.

Priznanja za veliki jubilej klub je tom prigodom primio od predstavnika Hrvatskog boćarskog saveza, Istarskog boćarskog saveza i Zajednice boćarskih klubova Grada Buzeta.
Obilježavajući 30. obljetnicu postojanja kluba, boćari "Istra Aluminija" iz Ročkog Polja na svojem su tradicionalnom međunarodnom boćarskom turniru povodom "Rokove" priredili jedan od najkvalitetnijih natjecanja klupskih parova. Među 32 ekipe na turniru koji je održan na boćalištima u Ročkom Polju, Roču, Selcima i Štrpedu bili su finalisti ovogodišnjeg Kupa Europe, "Trio Buzet" i ljubljanski "Krim", najtrofejnije hrvatske boćarske momčadi, izuzev zagrebačkog "Zrinjevca" koji je u posljednji trenutak otkazao nastup te najbolji klubovi iz regije i županije. Pobjedu je odnio par "Trio Buzeta" Roland Marčelja i Elvis Černeka, koji je u finalnom susretu za nijansu bio bolji od riječke "Brajde", dok je u borbi za treće mjesto viceprvak Europe "Krim" iz LJubljane bio bolji od domaćina "Istra Aluminija".

- 13:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #