Srna...biti lovina

29.11.2005., utorak

Ne spavaj Srno... nisi ti od onih što snivaju zimske snove!


Rekao je da smo sada najveći od sviju, najvažniji među istima. Svi nas hvale. Mnogi nam i zavide. Mlade nade, tako nas zovu, na vrhuncu onoga što se u datom može postići.
Ali... rekao je i da ćemo već za koji dan/godinu biti opet najmanji. Za koji dan/godinu kad budemo ponosno držali mukotrpno zarađene diplome.
Bačeni u svijet po tko zna koji put počet ćemo ispočetka. S dna. Prema vrhu. Trnovitim putem. Per aspera ad astra. (Koja astra želim biti... pitanje je?!)
Valjda je htio reći da uživamo u sadašnjem trenutku. Jer... još uvijek je to vrijeme bezbrižnosti. Tek tu i tamo je potrebno uložiti povremeni trud. Ali... sigurno je htio reći i da se probudimo, da ne sanjarimo! Jednom nogom tu, drugom prema izlazu.
Koliko god se radujem izlazu toliko se bojim onoga što je s druge strane moga izlaza?! Ne želim se bojati! Vjerujem u početke! Ali... znam da su svi počeci upravo to, počeci!
A čovjek je onoliko jak koliko može počinjati iz početka! Tako bar kažu... stariji, pametniji, iskusniji.
Htjedoh si samo posvjestiti da se i od tebe i od mene traži da naučimo počinjati iz početka i opet i opet... Htjedoh si to posvjestiti da se ne uljuljam u sigurnost sadašnjeg trenutka, eppur si muove(!)... Jer vrijeme se kreće, vrijeme se kreće ko sunce u krugu i nosi nam opet ono što je bilo, i radost i tugu... Tko bi doli sad je gori, a tko doli gori ustaje...
Prooobuuudiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii se!

- 18:45 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< studeni, 2005 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

U traganju za izgubljenim vremenom...




Linkovi

...ako ti zatriban...

srna_st@yahoo.com