petak, 30.11.2007.

Post za mozak na pašu

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Danas ću malo pustit mozak na pašu, tako sam odlučila. I shodno tome krenula obaviti jednostavan zadak u kojem ću ujedno i uživati – kupovina nove kreme za lice. Pri tom ću isprobati sve one puste testere koje u drogeriji nude, mirisat ću kao kur.. na kilometre, ali baš me briga, dan je za guštanje.
A kako je Bog nama ženama dao Velike Oči, gledam i strižem očima na sve stranenut. Uzimam u ruke bočicu ispunjenu smeđkastim prozirnim sadržajem i pitam se što bi to moglo biti. Izgleda kao staklenka s medom, ali nalazi se na polici s kremama i losionima. Otvaram poklopac (iako znam da se to ne smije ali ne mogu odoliti), mirišem i gotovo sam sigurna da je to ipak med, bacim oko na etiketu i otkrivam da je zapravo riječ o kremi za tijelo. Ili o gelu za tuširanje, šamponu, pilingu…svejedno, uglavnom o nekom kozmetičkom proizvodu. Pregledam još neke bočice i skužim da tu vlada pravi gurmanski trendnjami.
Da li smo mi zbog toga sretne? Valjda jesmo, jer sad konačno možemo istovremeno uživati u njezi tijela i omiljenim mirisima čokolade, vanilije, voćnih poslastica…Neki su proizvodi čak i zapakirani tako da izgledaju kao određene poslastice.
Izaberem ja svoju staru kremu koja miriše fino mom centru za miomirise, sjetim se da muž-puž treba novi šampon za kosu (u obzir dolazi samo zeleni Palmolive) kad na stupu pored odjela sa šamponima veliki naslov:

BEAUTY JELOVNIK
Kava
Ubrzava mikrocirkulaciju i potiče lipolizu
Jogurt
Odlična hrana za kožu, pospješuje obnovu stanica koje održavaju cjelovitost prirodne zaštite barijere kože, a uz to ima izrazito hidratantno djelovanje
Med
Njegovi su šećeri učinkoviti protiv slobodnih radikala te usporavaju proces starenja kože
Maslac
Umiruje nadraženu kožu i čini je mekšom te je odličan za osjetljive tipove kože sklone dehidraciji
Kesten
Šečeri u kestenu održavaju kožu vlažnom i ublažavaju svrbež i nadraženost
Kokos
Koži jamči podatnost i mekoću
Bademi
Pomažu obnavljanju zaštitnog sloja kože, odgađa proces starenja, vlaži kožu i čini je mekšom
Čokolada
Potiče cirkulaciju i pospješuje razgradnju masnoća

Itd…
Samo mi ipak nije jasno što dalje, treba li sve ovo pojestinjami ili iste specijalitete razmazivati po koži npr. ujutro i navečer.



16:19 | Komentari (8) | Print | ^ |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.