|
kukuruzni kruh
Što se mene tiče najbolji kruh ikada izmišljen! Pošto ga jedem uz sve i svašta, naravno da ga jedem uz nešto takvo kao što je roštilj. Tu tek paše! Kukuruzno brašno poparimo kipućom vodom i pustimo da se ohladi. Za to vrijeme pripremimo svježi kvasac: U izmrvljeni kvasac dodamo malo šećera i mlake, ne vruće vode i pustimo da se diže. Kad se kvasac digao, zamijesimo tijesto. U oštro brašno dodamo sol, ulje, dignuti kvasac, popareno kukuruzno brašno i umijesimo kruh. Dodamo vode po potrebi. Tijesto dobro izradimo i stavimo na toplo da se diže. (Ako radimo sa suhim "DIGO" kvascem, što je uvijek lošija solucija, makar kod njega ste bar sigurni, a ne da vam u dućanu uvaljaju stari kvasac, onda ga odmah umijesimo u brašno i radimo dalje kao sa svježim kvascem.) Kad se tijesto udvostručilo, ponovo ga premjesimo, oblikujemo kruh i stavimo da se ponovo digne. Vrh kruha malo zasiječemo i stavimo peći 40-45 minuta na 170 C. (1 kg kukuruznog brašna, 400 g oštrog brašna, 7 dag svježeg kvasca ili 2 vrećice "DIGO" kvasca, malo soli, 1 dcl ulja, 3-4 dcl vode za kruh, 0,25 litara vode za popariti kukuruzno brašno) |
Veljača 2011 (5)
Kolovoz 2010 (1)
Siječanj 2010 (4)
Studeni 2009 (4)
Lipanj 2009 (6)
Travanj 2009 (5)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (7)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (8)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (8)
Listopad 2007 (8)
Kolovoz 2007 (4)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (14)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (39)
Siječanj 2007 (19)
