kuharica moga prijatelja Emira

subota, 21.02.2009.

kukuruzni kruh

kukuruzni kruh
Što se mene tiče najbolji kruh ikada izmišljen! Pošto ga jedem uz sve i svašta, naravno da ga jedem uz nešto takvo kao što je roštilj. Tu tek paše!
Kukuruzno brašno poparimo kipućom vodom i pustimo da se ohladi. Za to vrijeme pripremimo svježi kvasac: U izmrvljeni kvasac dodamo malo šećera i mlake, ne vruće vode i pustimo da se diže. Kad se kvasac digao, zamijesimo tijesto. U oštro brašno dodamo sol, ulje, dignuti kvasac, popareno kukuruzno brašno i umijesimo kruh. Dodamo vode po potrebi. Tijesto dobro izradimo i stavimo na toplo da se diže. (Ako radimo sa suhim "DIGO" kvascem, što je uvijek lošija solucija, makar kod njega ste bar sigurni, a ne da vam u dućanu uvaljaju stari kvasac, onda ga odmah umijesimo u brašno i radimo dalje kao sa svježim kvascem.) Kad se tijesto udvostručilo, ponovo ga premjesimo, oblikujemo kruh i stavimo da se ponovo digne. Vrh kruha malo zasiječemo i stavimo peći 40-45 minuta na 170 C.
(1 kg kukuruznog brašna, 400 g oštrog brašna, 7 dag svježeg kvasca ili 2 vrećice "DIGO" kvasca, malo soli, 1 dcl ulja, 3-4 dcl vode za kruh, 0,25 litara vode za popariti kukuruzno brašno)
- 11:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>