kuharica moga prijatelja Emira

nedjelja, 25.01.2009.

kotlovina

kotlovina
Za ovo pravo jelo za škvadru, trebate imati posebnu vrstu posude, predviđenu samo za to jelo. No to već vjerojatno znate!
Nasoljeno i napapreno meso pacati u ulju, malo lovora, isjeckanom peršinu, isjeckanom luku i malo isjeckanog češnjaka, bar 5-6 sati.
Dakle u sredini specijalnog limenog tanjura na svinjskoj masti i ulju ispržiti meso skoro do kraja. Meso stavimo na rub tanjura, a na preostaloj masti dobro ispržimo sitno isjeckani luk koji će nam kasnije dati gustoću našoj "juhi".
Dodamo zelenu papriku izrezanu na rezance, sitno iskosani režanj češnjaka, rajčicu izrezanu na ploške, Vegetu, nek se malo pirja i zalijemo juhom. Ubacimo po želji količinu i ljutinu mljevene crvene paprike, ako treba malo papra, ma ja volim i pokoji feferon. Na kraju dodamo bijelo vino. Zavisi od veličine vaše posude, jer ona se bira prema količini mesa, vaše "juhe, odnosno safta" u sredini tanjura trebalo bi biti do prvog ruba tanjura i ne bi smio biti prerijedak.
Dakle štos je da meso s ruba tanjura s vremena na vrijeme ubacujemo u "juhu", i recimo kako bi to rekli dokuhavamo ga, odnosno dodinstavamo u njoj. Poslužuje se tako da meso malo zalijemo "juhom odnosno saftom" iz sredine, može se posuti s malo sitno kosanog češnjaka, svježi kruh i mladi ili stari crveni luk. Vino po želji samo neka ga je puno!
(1 kg mesa i to 300 g svinjskih karmenadli, 300 g svinjske vratine, 2 para kobasa, 2 žlice ulja, 20 g domaće masti, 2 žlice Vegete, oprez da ne presolimo!, pola dcl do dcl bijelog vina, papar, sol, 2.5 dcl mesne juhe, srednje veći luk, češnjak, veća zelena paprika, veća rajčica, mljevena crvena paprika, feferon)
- 19:16 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>