pečeni sataraš "Milka"
Majka moje žene imala je sedmero djece. Puno. S malim prihodima trebalo je domišljatosti, da se jede jeftino, no dobro. Ovo je jedno od tih jela. Lijepo uzmemo protvanj i u njega stavimo rajčice, luka, izrezane na ploške, tikvicu i patliđan, dovoljno je čak i samo patliđan ili tikvica, također narezani, i krumpir rezan na lađice. Sve zaliti uljem, sol, papar i staviti u pećnicu na 180-200 cca 1-1.5 sati. Tu i tamo promuljati kuhačom povrće. Za one koji jednostavno ne mogu bez mesa, iskreno tu i tamo sam to i ja, negdje pola sata prije, čak i malo više, dodati par karmenadli, posoljenih i popaprenih. Dodaju se tako da ih se u protvanj prvo doda neka budu malo pokriveno povrćem, kakti dinstanje, a onda ih se zadnjih dvadesetak minuta stavi iznad povrća da se zapeku i definitivno puste svoj krasan sok. Za ovo jelo karmenadli se ne tuku. Također dobar drugi dan, ovaj sataraš je dovoljan sam sebi, topal ili hladan, uz malo pravog kruha i vina. (3 rajčice, 3 luka, jedna tikvica, jedan manji patliđan, 3 krumpira, cca 1 dcl maslinovo ili obično ulje, sol, papar, onaj ko treba svinjske ili teleće karmenadle) |
Veljača 2011 (5)
Kolovoz 2010 (1)
Siječanj 2010 (4)
Studeni 2009 (4)
Lipanj 2009 (6)
Travanj 2009 (5)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (7)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (8)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (8)
Listopad 2007 (8)
Kolovoz 2007 (4)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (14)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (39)
Siječanj 2007 (19)