musaka na zagorski način
Šta bi Zagorci bez vrhnja, jaja, krumpira, a bogami i špeka. Ništa. Baš ništa! Ovaj put čistu mljevenu junetinu, zdinstati na isjeckanom luku. Od začina dodavati sol, papar i mljevenu crvenu papriku. Zdinstanu staviti sa strane. Po mogućnosti domaće kiselo vrhnje pomiješati s 2 sirova jaja, peršinom i napraviti umak. Skuhati krumpir u kori, ne prekuhati, vruće oguliti i narezati na kolutove. Jaja pravilno tvrdo skuhati, izrezati na tanke kolutove. U vrlo lagano namašćenu posudu slagati redove: red krumpira, red mljevenog mesa, red jaja, red umaka, sada staviti red finog mesnog špeka ili hamburgera, red krumpira, red mesa, red jaja, red špeka i red umaka. Potrebne redove ako treba malo posoliti i popapriti. Staviti u pećnicu na cca 20 minuta i to prvo vrijeme poklopljeno, a onda otvoriti da se zapeče. Prije posluživanja samo po želji posuti peršinom. Vino crno i obavezno neka svježa salata, zelena, matovilac..... (600 g mljevene grubo junetine, 2 luka, sol, papar, crvena paprika, 6 dcl kiselog vrhnja, 2 jaja, peršin, 5 krumpira, 5 tvrdo kuhana jaja, malo ulja, mesnijeg špeka ili hamburgera po potreba, ne treba previše) |
Veljača 2011 (5)
Kolovoz 2010 (1)
Siječanj 2010 (4)
Studeni 2009 (4)
Lipanj 2009 (6)
Travanj 2009 (5)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (7)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (8)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (8)
Listopad 2007 (8)
Kolovoz 2007 (4)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (14)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (39)
Siječanj 2007 (19)