kuharica moga prijatelja Emira

četvrtak, 19.06.2008.

musaka na zagorski način

musaka na zagorski način
Šta bi Zagorci bez vrhnja, jaja, krumpira, a bogami i špeka. Ništa. Baš ništa!
Ovaj put čistu mljevenu junetinu, zdinstati na isjeckanom luku. Od začina dodavati sol, papar i mljevenu crvenu papriku. Zdinstanu staviti sa strane.
Po mogućnosti domaće kiselo vrhnje pomiješati s 2 sirova jaja, peršinom i napraviti umak.
Skuhati krumpir u kori, ne prekuhati, vruće oguliti i narezati na kolutove.
Jaja pravilno tvrdo skuhati, izrezati na tanke kolutove.
U vrlo lagano namašćenu posudu slagati redove: red krumpira, red mljevenog mesa, red jaja, red umaka, sada staviti red finog mesnog špeka ili hamburgera, red krumpira, red mesa, red jaja, red špeka i red umaka. Potrebne redove ako treba malo posoliti i popapriti. Staviti u pećnicu na cca 20 minuta i to prvo vrijeme poklopljeno, a onda otvoriti da se zapeče. Prije posluživanja samo po želji posuti peršinom. Vino crno i obavezno neka svježa salata, zelena, matovilac.....
(600 g mljevene grubo junetine, 2 luka, sol, papar, crvena paprika, 6 dcl kiselog vrhnja, 2 jaja, peršin, 5 krumpira, 5 tvrdo kuhana jaja, malo ulja, mesnijeg špeka ili hamburgera po potreba, ne treba previše)
- 17:59 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>