kuharica moga prijatelja Emira

ponedjeljak, 25.02.2008.

ćoravi gulaš

ćoravi gulaš
Evo nečega što je stvarno jeftino, i svima dobro dođe pred kraj mjeseca kad nemamo para. Ćorav je jednostavno zato jer nema mesa!
Usitniti luk i propirjati na vrućoj masti dok ne postane pošteno staklast. Dodati mljevenu crvenu papriku i podliti hladnom vodom. Pustiti da provri. Sada ubaciti pire od rajčica, i krumpir narezan na kriške (vode mora biti toliko da krumpir bude prekriven!), kumin, malo majorana. Kad je krumpir gotov dodati malo octa ili bijelog vina, posolimo i popaprimo, a prije posluživanja pospemo s dosta svježeg, isjeckanog peršina. Vino bijelo, a bar na kruhu nemojte štedjeti, neka bude što bolje kvalitete!
(3 ne prevelika luka, 2 žlice masti ili ulja, žličica slatke mljevene crvene paprike, cca 1 litar hladne vode, žlica pirea od rajčice, pola kg krumpira, četvrt žličice kumina, eventualno na vrh noža suhog majorana, žlica kvasine ili 2 žlice bijelog vina, sol, papar, peršin)
- 22:34 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>