ćoravi gulaš
Evo nečega što je stvarno jeftino, i svima dobro dođe pred kraj mjeseca kad nemamo para. Ćorav je jednostavno zato jer nema mesa! Usitniti luk i propirjati na vrućoj masti dok ne postane pošteno staklast. Dodati mljevenu crvenu papriku i podliti hladnom vodom. Pustiti da provri. Sada ubaciti pire od rajčica, i krumpir narezan na kriške (vode mora biti toliko da krumpir bude prekriven!), kumin, malo majorana. Kad je krumpir gotov dodati malo octa ili bijelog vina, posolimo i popaprimo, a prije posluživanja pospemo s dosta svježeg, isjeckanog peršina. Vino bijelo, a bar na kruhu nemojte štedjeti, neka bude što bolje kvalitete! (3 ne prevelika luka, 2 žlice masti ili ulja, žličica slatke mljevene crvene paprike, cca 1 litar hladne vode, žlica pirea od rajčice, pola kg krumpira, četvrt žličice kumina, eventualno na vrh noža suhog majorana, žlica kvasine ili 2 žlice bijelog vina, sol, papar, peršin) |
Veljača 2011 (5)
Kolovoz 2010 (1)
Siječanj 2010 (4)
Studeni 2009 (4)
Lipanj 2009 (6)
Travanj 2009 (5)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (7)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (8)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (8)
Listopad 2007 (8)
Kolovoz 2007 (4)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (14)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (39)
Siječanj 2007 (19)