vinski gulaš od vrganja
Da. U slučaju da imate vrganja probajte nešto što sam ja jeo u nekoj "rupi" na Balatonskom jezeru. Nevjerojatno za one koji vole gljive! Vrganje očistiti i narezati na kriške. Ne ih puno ispirati vodom jer gube na "šumskom okusu". Na maslinovom ulju popržiti isjeckani luk i vlasac zajedno s češnjakom. Dodati vrganje, brašno, mljevenu crvenu papriku, promiješati, zaliti vinom i limunovim sokom. Sol, papar. Poklopljeno kuhati cca 20 minuta. Prije posluživanja posuti s dosta sijeckanog svježeg peršina. Čaša dobrog bijelog vina i domaći kruh. (pola kg vrganja, 2 žlica maslinovog ulja /ne mast što je čudno!!!/, 1 luk, struk vlasca, 2 režnja češnjaka, 2 žlice brašna, žličica mljevene crvene paprike ovaj put ne ljute, 2 dcl bijelog vina, žličica soka od limuna, sol, papar, žlica isjeckanog peršina) |
Veljača 2011 (5)
Kolovoz 2010 (1)
Siječanj 2010 (4)
Studeni 2009 (4)
Lipanj 2009 (6)
Travanj 2009 (5)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (7)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (8)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (8)
Listopad 2007 (8)
Kolovoz 2007 (4)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (14)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (39)
Siječanj 2007 (19)