|
janjetina "a la vild"
Da i janjetina se da napraviti na "način divljači". Kao i kod svake divljači, rasol, odnosno marinada su najvažniji. Krenimo od njega. Dakle za rasol popržiti na ulju luk, češnjak, narezanu mrkvu i druge sastojke. Kuhati lagano 1 sat, pa u ohlađeni rasol staviti janjeći but. Povremeno okretati i držat 12-24 sata. Onda obrisati but, nauljiti i staviti peći u pećnicu sa 3-4 žlice procijeđenog rasola. Posebno kuhati 2 šalice rasola dok pola ne ispari. Na maslacu svijetlo popržiti luk za umak, dodati brašno, usitnjene začinske biljke pa zaliti s prokuhalim rasolom i juhom. Kuhati cca pola sata, pa u sasvim zgusnuto dodati vrhnje i premazati ispečeno meso. Prilog, neke od knedli koje već idu uz divljač, đem od brusnica, nikad ne fali ako ima i salate i čaša crnog jačeg vina. (rasol:2 žlice ulja, 1 režanj češnjaka, 3 luka, 1 mrkva, čašica kvasine, 4 dcl crnog vina, čašica rakije, 1-2 klinčića, sol, papar u zrnu, četvrtina limuna, nekoliko borovica umak: peršin, lovor, majčina dušica, 5 dag maslaca, 5 dag brašna, pola glavice luka, 6 dcl juhe, 1-2 dcl kiselog vrhnja) |
Veljača 2011 (5)
Kolovoz 2010 (1)
Siječanj 2010 (4)
Studeni 2009 (4)
Lipanj 2009 (6)
Travanj 2009 (5)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (7)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (8)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (8)
Listopad 2007 (8)
Kolovoz 2007 (4)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (14)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (39)
Siječanj 2007 (19)
