kuharica moga prijatelja Emira

utorak, 30.01.2007.

šampinjoni u bešamelu

šampinjoni u bešamelu
Ovaj izuzetno kvalitetni recept se radi ustvari od vrganja, ali što je najbolji štos i šampinjoni su ovdje vrhunski. Pošto nam je uvijek problem za vrganje, upotrijebimo šampinjone, a vrganje ostavimo za slijedeći recept.
Malo propirjamo glavicu luka na mješavini maslaca i ulja, pa dodamo na listiće narezane šampinjone, poklopimo, lagano pirjamo da puste sok, pa otklopimo. Gotovo će biti kad nam sok ishlapi. Sad gljive pomiješati s bešamelom i razdijeliti u 6 malih vatrostalnih zdjelica. Ako nemate zdjelice neće smetati ni jedna zajednička posuda. Posuti parmezanom i zapeći u zagrijanoj pećnici na 220 C. Gotovi su kad se stvori rumena korica. Bijelo lagano vino.
(l kg šampinjona, 1 luk, žlica ulja, 7 dag maslaca, 1 litra bešamel umaka, dosta parmezana)
Za mene kraljevi svih gljiva su vrganji. Svaka čast tartufima i njihovoj cijeni ali vrganj je ipak vrganj.
- 00:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>