šampinjoni u bešamelu
Ovaj izuzetno kvalitetni recept se radi ustvari od vrganja, ali što je najbolji štos i šampinjoni su ovdje vrhunski. Pošto nam je uvijek problem za vrganje, upotrijebimo šampinjone, a vrganje ostavimo za slijedeći recept. Malo propirjamo glavicu luka na mješavini maslaca i ulja, pa dodamo na listiće narezane šampinjone, poklopimo, lagano pirjamo da puste sok, pa otklopimo. Gotovo će biti kad nam sok ishlapi. Sad gljive pomiješati s bešamelom i razdijeliti u 6 malih vatrostalnih zdjelica. Ako nemate zdjelice neće smetati ni jedna zajednička posuda. Posuti parmezanom i zapeći u zagrijanoj pećnici na 220 C. Gotovi su kad se stvori rumena korica. Bijelo lagano vino. (l kg šampinjona, 1 luk, žlica ulja, 7 dag maslaca, 1 litra bešamel umaka, dosta parmezana) Za mene kraljevi svih gljiva su vrganji. Svaka čast tartufima i njihovoj cijeni ali vrganj je ipak vrganj. |
Veljača 2011 (5)
Kolovoz 2010 (1)
Siječanj 2010 (4)
Studeni 2009 (4)
Lipanj 2009 (6)
Travanj 2009 (5)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (7)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (8)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (8)
Listopad 2007 (8)
Kolovoz 2007 (4)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (14)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (39)
Siječanj 2007 (19)