big-game-fishing

ponedjeljak, 17.10.2005.

Vikend sa tramuntanom i gofom od 23 kg !!!

Sve je izgledalo da će biti lip vikend, ako ništa bar subota. Al eto, malo po malo dan prije (petak ) kad smo došli u Rogoznicu vidjelo se da ipak zovu buru, tramuntanu i ne znam što još. Preračunavali smo metre u sekundama u kilometre, pa milje , pa bofore, samo da dođemo do toga da «to neće biti loše « . Bog će nas nagradit kad toliko želimo na more !

Dizanje u 6, kavica , unos opreme , sunce se diže i perfect day može početi.
Dogovoramo se o planu b6 koji glasi , idemo prvo na gofa pa kad smiri oko 11-12 idemo prije tramuntane ulovit tunja. U Rogoznici i našim poznatim otočićima oko nje je stvarno lipo, bonaca al mi idemo put Žirja tj. vanjskih braka od Žirja. Plan je ulovit iglicu i idemo po gofa kapitalca !! Gadno puše, bura, more 3-4 na otvorenom, al nas to ne brine jer smo ipak «u kraju « ne valja nas puno i lovimo iglicu , i evo je : i to koja iglica , šteta sto je nisam slikao , ima priko 60 deka i po metra. E ta je prava !! Što veća iglica to veći gof , to se bar zna. Neće se oni «mali « ni bacit na nju. Pretražujemo teren, idemo po brakovima, prvi onaj na 25, pa do onog na 10 m. Obilazimo , ja ga dižem , spuštam dižem spuštam. Tražimo gofa da mu spustimo iglicu « na nos» pa i ako nije gladan neće moći odoliti Lipo nam se crtaju na sonderu, i to cilo jato na cca 22-25 metara . Taman toliko smo i spustili. Lipa mala mašinica shimano 25lbs, štap 30 lbs, najlon najbolji što postoji 60 lbs i 1.5 metra predveza Seguar 90 lbs , circle dvije udice , pa ako udre nema šanse da ispadne !.

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrRRRRRRRRRRRRRRrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrRRRRRRRRRRRR

«Letsgo fishing !!! « iiihaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

pojas sam vec stavia, dakle rođen spreman ! !! Lipo je izvuka za početak , 100 metara cca, kočnicu sam stavia priko strike-a na po puta do full-a. Al opet izvlači...i , mislim se u sebi, ovo je lip komad.Čak sam pomislia po snazi da bi moga biti maleni tunj . Gušt je u stand up-u na ovu opremu lovit. Baš guštam . Tia bi da traje sto duže ali ipak bi isto tako htio da ga što prije vidim kako se koprca na krmi broda. Evo ga ! Blizu je , sve po planu, Boro je spreman na ganču, uppppsssssssssss skoro će van, evo ga put propele i flapsova zavuka se, uf, dobro je……. Lipo se zabilia, diga sam mu glavu naglo i evo ga na površini. Jedan lip i žestok udarac gančom i evo ga na brodu !!!

E lipi komad, srića da imamo vagu do 22 kg, valjda će moći izvagat. I taman malo priko, puna 23 kg !!!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Sad se već lakše diše, a tek je 11. h, imamo vrimena za još svašta ulovit. Apetiti su veliki ali bura ne da, jer izgleda da okriće na tramuntanu i neće bit ni 2 ure «mezza» . A sta ces, isto je lipse kad imas ribu vec na krmi pa je sve lakše. Još smo ulovili lipu iglicu malo manju. Ali ništa, 10 puta smo prošli kroz njih i nista. Dan polako prolazi , minjamo pozicije , pokusajemo dalje, lovimo sa 2 iglice na razlicitm dubinama i nista. Al nema veze. Evo nas lipo put Rogoznice… Tramuntana je od 16-22 milja. Danas na moru ulovljena tek jedan tuna od 25 brodi. E pogodili smo, lipo smo gustali , nije nas izvaljalo i imamo lipu ribu u brodu ! Dolazimo u valu, odmah pranje broda i idem očistiti tog ljepotana. Ma baš je lip. Biti će i drugi put sigurno. Tehnike smo usavršili i sigurno su naši !!! a drugi put valjda za svi svete. A to tada , guštajte mi lipi moji.

Team SVETAC , where the big fish are biting !!!

p.s. znam da sad duplo slika dugujem !, al bit će !

- 10:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< listopad, 2005 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • A ukratko sve o ribolovu na najnajveću "divljač" :)

    Bluefin tune,sabljarke, igluni , iglani , morski psi i lisice, albacor tune, luce, lice, gofovi , palamide itd.

    apiapi@net.hr

    Team SVETAC , where the big fish are biting !!!

    Free Hit Counter

    Free Web Site Counters




Linkovi