Lipanj 2011 (1)
Svibanj 2011 (3)
Ožujak 2011 (12)
Veljača 2011 (12)

Jesi pametan? Da/Ne
design by: iwa

Opis bloga

Welcome MySpace Images


Za moje srce!!!



MusicPlaylist
Music Playlist at MixPod.com
Free Site Counter
Free Site Counter

Linkovi



xat radio player




MySpace Profile Counter at TweakYourPage.com

Animated Glitter MySpace Images

Sexy MySpace Images

Srce Ledeno bloger.ba



'

'


'




Shoutboxcollecting coins



utorak, 01.03.2011.

BOJE OCIJU

Oci Crne Boje~
govore o istrajnosti i ljubavi prema zivotu,hrabrosti i energicnosti njihovog vlasnika.To su oci umjetnika ali i vizionara.
Plave Oci~iza plave boje cesto se krije bura.NJihovi vlasnici su ljudi od akcije, ali i strastvene i intutivne osobe.Vecina astronauta Nasa-e su upravo plavooki.Tamno plave oci otkrivaju sklonost velikim idejama, golubije plave-strastvenost i ljubomoru, a plave i vrlo jasne slabost i nedovoljnu energicnost.
Smedje Oci~ukazuju na karakter okrenut razumu i mudrosti,ali iza te prakticnosti cesto se kriju nezno srce i zivi duh.
Sive Oci~ okazuju mjesavinu inteligencije i realizma, sentimentalnost i efikasnost, intuicije i radoznalosti.Radi se o uravnotezenim osobama.
Zelene Oci~ pokazuju postojanost i smjelost. (postojanost- postoje)-(smjelost- dokazuju da je osoba zelenih ociju, spremna na sve, sto znaci smije sve, bolje reci usudi se na sve)
Zuckaste Oci~ukazuju na malicioznost i realizam ( u starim knjigama se cak kaze da su to ( " oci ubice" )

"Drevna istina je - da su oci "ogledalo duse". Covjek mnogo toga moze da nauci i da sakrije svojim ponasanjem, izjavama ili izgledom, ali nikada ne moze da sakrije "odraz duse u ocima". Treba poznavati vjestinu "gledanja u oci", jer zjenice nam se sire ili skupljaju onda kada nam se neko dopada ili ne dopada, sjaj u ocima uvjek odaje nase psihicko i emocionalno stanje. Treptaj, koncentracija pogleda, sjaj i izraz pogledom su odraz unutrasnjeg stanja, ali i reakcija na spoljasnji nadrazaj ili na osobu koju posmatramo. "Sve se vidi u ocima" - nase psihicko, emocionalno i zdravstveno stanje, kao i raspolozenje...

22:59 | Komentari |0| Print | #


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.