bdsm_blog

utorak, 04.07.2006.

Basic bdsm training

Htio sam napisati neki bombastičan uvod :)), ali to bi bilo samo opravdavanje za ono kaj slijedi a to je: Uljenio sam se zadnjih par dana a i imao sam kao veleeeelikih obaveza i svega i svačega pa siroti nisam stigao napisati post na blogu i sad se jeftino izvlačim copy-pastanjem vlastitog posta od prije par mjeseci… ali ima onih koji ga nisu pročitali a i ako jeste… čitajte opet :)
Vjerujem da su ovih 10 pravila nešto kaj svatko tko ulazi u bdsm mora znati i primjenjivati… čisto da s fizičke strane nebi došlo do raznih neugodnosti i nepotrebnih situacija.

1. NIKAD ne vežite tako da zaustavite cirkulaciju

2. NIKAD osobu koja je zavezana na način da se ne može sama osloboditi ne ostavljajte samu u prostoriji. Ajde... ako vam baš dođe sila :)onda OK, ali ne duže od toga... doduše možete otići i malo dalje i duže ali uvijek dovoljno blizu da ostanete u slušnom području

3. Hladnoća je štetna za zdravlje i uostalom ubija volju... Pazite da vašim partnericama/partnerima bude toplo i NIKAD ih ne ostavljajte duže vremena na hladnom.

4. Potrudite se da sve što u nekog ulazi bude čisto, oprano, po mogućnosti čak i sterilno, ako je to moguće.

5. Za igre voskom koristite najobičnije bijele svijeće. Određene se mirišljave i/ili svijeće u boji tope na višoj temperaturi pa taj vosak može uzrokovati lagane opekline, pogotovo na nekim osjetljivijim dijelovima tijela.

6. Pazite na položaj u kojem je sub osoba zavezana ili u kojem je naređeno da bude i koliko vremenski to traje. U najblažem obliku neugodni i dugotrajni položaji mogu uzrokovati utrnuće, a u drastičnijim i priklještenje živca i sl. Isto tako i dugotrajno i učestalo klečanje ne tvrdoj podlozi može imati dugoročno negativne posljedice na koljena. Ako nije kazna u igri (a i tada imajte obzira ili naprosto nekad sami probajte kad vas nitko ne vidi, kleknuti na par minuta pa da osjetite kako je to) a želite da neko dugo kleči... stavite jastuk, ili dekicu na pod. Pazite na konfor. Subice to vole, a tako vide i da se trudite oko njih. Kažnjavanje, nanošenje boli, ponizavanje nema baš nikakve veze sa komforom osobe. Sve se to može itekako dobro postiči na nečemu mekanom, ugodnom, a subice će vas nakon takvog tretmana još i više poštovati.

7. Savjet curama sa bujnijim grudima i njihovim Domovima... ako su vezane, to ne bi trebalo biti često niti dugotrajno niti, kao na nekim "hard core" slikama-da poplave... Dali ste ikad vidjeli kako izgledaju grudi nakon učestalog i dugotrajnog vezanja na taj način... jednom riječju sve prije nego lijepo i poželjno.

8. Praktični savjet. Ovisno o tipu kože i intenzitetu radnje masnice od spankinga, ili čak i malo jačeg gnječenja te vezanja mogu ponekad niti ne nastati, a nekad su vidljive i više tjedana. Ako mislite ići na nrp. plažu mislim da prije toga trebate dobro upoznati kakav tip kože ima vaša partnerica... osim ako vam baš nije fora pokazivati svijetu masnice

9. U globalu trebalo bi izbjegavati igre oštrim predmetima jer tu i uz najbolju volju stvari lako mogu krenuti po zlu. A ako nekog pale oštrice, igle i krv (mene bome niti najmanje) koristite ili one igle za davanje inzulina ili sasvim tanke medicinske igle. Naravno sterilne i za jednokratnu upotrebu, a dobro bi bilo i poznavati osnove anatomije. A najtoplije preporučam izbjegavanje bilo kakvih oštrica ili zašiljenih predmeta. Tek tu mogu nastati teže pizdarije.

10. Kontrola disanja, izazivanje nesvjestice, pa čak i "obično" lagano davljenje ili vezanje bilo čega oko vrata može biti ugodno i napaljujuče ali u drugu ruku i jako opasno. S time se stvarno nije za igrati. ako vam se to sviđa dobro proučite navedenu tematiku.
Na jednom mjestu sam pročitao nešto vrlo neodgovorno, a to je da Dom namoči konopac i onda ga stegne subici oko vrata... kako se konopac suši sve više i više se steže... još gore ako za to koristite komad kože. JAKO OPREZNO sa navedenim radnjama.


I naravno, a iskreno se nadam da to stvarno svi znaju:
Safe Word se apsolutno poštuje... a ako ga nemate dogovorenog, dogovorite ga a ako ste bez limita (no treba imati na umu da ništa i nitko na ovome svijetu nije bez limita) dobro pratite partneričine reakcije. Iz neverbalne komunikacije i govora tijela može se mnogo toga iščitati.

Granica između vrhunskog užitka i lošeg iskustva cesto puta je vrlo tanka.

Ovo su neka tehnička pravila kojih bi se svi trebali držati, osim ako ne želite nekoga stvarno ozlijediti ili sami biti ozlijeđeni. U tom slučaju javite se psihijatru.

- 20:27 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< srpanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

  • Domu se možete javiti na :
    bdsm_bloger@yahoo.com
    a suurednici na:
    colobina2006@yahoo.com











  • OBAVEZNO ŠTIVO
    Branko Čopić
    Ježeva kućica

    Po šumi širom bez staze puta,
    Ježurka Ježić svaki dan luta.
    Lovom se bavi, često ga vide
    S trista kopalja na juriš ide.

    Vuk i Medo pa čak i Ovca,
    Poznaju Ježa slavnoga lovca…

    …Jež se veseli, na gozbu veli,
    Tu šale nema hajd da se sprema….

    …Kućica glupost, veli vuk zao,
    Pa ja bi svoju za janje dao.
    Idem sa vama, baš sam za šalu,
    Hoću da vidim Ježa budalu…

    I kad ste zadnji put imali u rukama Ježevu kućicu? To je obvezna literatura. Kakav Marquise, kakva Story of O :)))
    Prvo apsolvirati Ježurku Ježića a tek onda možemo dalje :))