Image Hosted by ImageShack.us

B.B.B. Nedelisce

30.07.2006., nedjelja

Vugrinec spasio Dinamo


Dinamo je pobjednički započeo novu prvenstvenu sezonu na premijeri u Maksimiru. Pred 6000 gledatelja neopreznost obrane Slaven Belupa, lukavi potez Eduarda te egzekucija Vugrineca modrima donosi tri boda na startu prvenstva. Maksimirskoj publici predstavio se Nowotny, najzvučnije pojačanje Dinama u ovome prijelazunom roku, te strijelac Davor Vugrinec koji su dočekani aplauzom maksimirske publike. Modri strateg Josip Kuže postavio je malo zatvoreniju varijantu od one na koju smo navikli gledati Dinamo na Maksimiru uigravajući momčad na sustav igre koji ima namjeru koristiti u euro kupovima.

I u takvoj taktici Dinamo je od samog početka apsolutno dominantan na svome travnjaku, ali svoju dominaciju nikako da konkretizira pravom prilikom. I kao što to obično biva, prvu priliku stvaraju igrači Slavena, točnije Bojan Vručina u 15. minuti čiji udarac zaustavlja stativa.

Prva opasnost za gostujući sastav dolazi u 21. minuti kada Cvitanović puca sa tridesetak metara, ali vratar Nikolovski loptu skreće u korner. Gosti prijete iz kornera koristeći pogrešnu procjenu Turine, ali Poldrugač šalje loptu pored vrata.

U 37. minuti Dinamo je stigao u vodstvo. Bila je to pogreška obrambenog igrača gostiju Kristića, kome Edurado otima loptu te oštro ubacuje pred peterac gostiju gdje natrčava Vugrinec i postiže prvi gol za Dinamo u novome prvenstvu.

Dvije minute kasnije nova prilika za domaćina. Brza kontra Dinama, Vugrinec ubacuje sa strane, ali vratar Nikolovski zaustavlja loptu ispred Eduarda. Pred sam kraj prvoga dijela priliku je imao i Modrić koji puca sa dvadesetak metara prema vratima, ali lopta odlazi pored vrata.

U drugome dijelu Slaven se otvorio u potrazi za eventualnim izjednačenjem rezultata, što je automatski značilo da će Dinamo imati više prostora za kombinatoriku, koju uporno zahtijeva trener Kuže.

U 60. minuti igru je napustio Jens Nowotny koji je sasvim solidno odigrao na premijernom nastupu u dresu Dinama. Umjesto njega u igru je ušao Ljubojević koji nakon dvadesetak sekundi oštro starta nad Kristićem i sudac Šupraha opravdano mu dodjeljuje žuti karton.

Gužvu u kaznenom prostoru Slavena nisu iskoristili Modrić, a u nastavku akcije i Eduardo u 67. minuti, a tri minute kasnije stopostotna prilika za Modrića. Vugrinec sjajno prolazi po desnoj strani, šalje povratnu loptu za modrog playmakera čiji udarac vratar gostiju krajnjim naporom uspijeva zaustaviti.

U 73. minuti Dinamo je bio blizu povećanja vodstava. Tukao je Mamić, ali njegov udarac zaustavlja stativa. Navijače na Maksimiru na noge je digao Mumlek, zaprijetivši golu Turine iz slobodnog udarca. Mreža se zatresla, ali na žalost Korprivničanaca, s pogrešne strane.

DINAMO - SLAVEN BELUPO 1:0 (1:0)

DINAMO: Turina 6.5, Ćorluka 6.5, Nowotny 6 (od. 60. Ljubojević -), Cvitanović 6, Etto 6.5, Mamić 6.5 ( od 75. Vukojević -), Buljat 6.5, Čale 6.5, Vugrinec 7, Modrić 6 (od 75. Agić -), Eduardo 6.5
S. BELUPO: Nikoloski 6.5, Kristić 5 (od 76. Bošnjak -), Radeljić 6, Bodrušić 6.5, Božac 6.5, Sopić 6.5, Poldrugač 6, Pejić 5.5 (od 76. Šaranović -), Mumlek 6.5, Vručina 6.5 (od Jambrušić -), Dodik 5.5

SUDAC: Alojzije Šupraha (Kolan) 6; pomoćnici: Gabrilo (Split) i Dujela (Zadar)

STRIJELCI: 1-0 Vugrinec (37; as: Eduardo)

ŽUTI KARTONI: Etto, Ljubojević (Dinamo)

IGRAČ UTAKMICE: Davor Vugrinec


- 11:58 - Komentari (3) - Isprintaj - #

29.07.2006., subota

Dinamovci: Zašto ne bismo iznenadili Arsenal?


Čovjek bi pomislio da je ždrijeb u Nyonu pogodio plave. U Maksimir dolazi ponajbolji europski klub i teško je ostati optimist. No, plavi su gotovo aklamacijom izrazili zadovoljstvo što će igrati s topnicima. - Arsenal je najneugodniji, ali i najljepši mogući suparnik. Dat ćemo sve od sebe da uđemo u Ligu prvaka. Mislim da moramo vjerovati da to možemo učiniti, a ne pasti u depresiju i predati se prije nego što je utakmica uopće počela. Velika je čast igrati s finalistom Lige prvaka i posebno otvoriti novi Arsenalov stadion. Dinamo će sigurno, motiviran maksimirskom publikom, igrati najbolje što može.

- Nitko ne može jamčiti da će ući u Ligu prvaka prije nego što odigra dvije utakmice, pa ni veliki Arsenal - ustvrdio je kapetan Zoran Mamić i, kako saznajemo, nazvao svoga brata Zdravka i rekao mu: - Bez brige, idemo dalje.

Na mukama bi u te dvije utakmice mogao biti Ivan Turina. Zna li vratar plavih kako Henry puca jedanaesterce? - Ma nemam pojma. Ali, zadovoljan sam, imat ćemo dobru utakmicu u Maksimiru, dobili smo najjačeg suparnika. Stadion će biti pun, ja ću imati puno posla. Veselim se tim odličnim igračima - kaže Turina. Ni najbolji Dinamov strijelac nije razočaran teškim suparnikom koji otežava plavima ulazak u Ligu prvaka:

- Nije mi žao što smo izvukli Arsenal. Moramo napraviti svoje, igrati najbolje što možemo. Istina je da su Englezi favoriti, da su jači od nas, ali ipak držim da su karte otvorene. Ako Bog da, mogli bismo napraviti dobar posao, preskočiti Arsenal i možda napraviti nogometno iznenađenje stoljeća. Sigurno se nećemo predati - objasnio je Eduardo da Silva.

- 15:35 - Komentari (2) - Isprintaj - #

28.07.2006., petak

Dinamo u 3. pretkolu protiv Arsenala


Dinamo u 3. pretkolu protiv Arsenala
Velikih 4:1 iz prve utakmice drugog pretkola Lige prvaka Dinamu su dovoljno jamstvo da će zaigrati i u trećem pretkolu, a ždrijeb koji je održan u švicarskom Nyonu 'modrima' je donio slavni londonski Arsenal.

Dinamo nije imao sreće na ždrijebu parova 3. pretkola nogometne Lige prvaka, a među onima koje u Maksimirskoj 128 nisu priželjkivali bio je i Arsenal. 'Modri' će tako igrati protiv uglednog kluba koji je u svojoj povijesti osvojio 13 naslova engleskog prvaka, posljednji put 2004. godine.

Arsenal je prošle sezone bio i finalist Lige prvaka (poražen od Barcelone), a osvajao je i Kup UEFA i Kup pobjednika kupova. O kakvoj je momčadi riječ, dovoljno govori podatak da je procijenjena na 232.250.000 eura, što se sa 27,5 milijuna vrijednim Dinamom ne može ni usporediti.

'Otkad mo doznali ime protivnika, u društvu smo Arsenalovih ljudi. Među njima je i dopredsjednik, inaće moj veliki prijatelj David Dein, koji mi je rekao da se veseli dolasku u Zagreb i Hrvatsku. Tko više strahuje? Ovo je vrhunski profesionalizam, drugim riječima oni se nas ne boje. Ali ni mi njih. Igrat ćemo 'va banque', pa što bude', izjavio je Dinamov direktor Damir Vrbanović koji je boravio u Nyonu.

Mnogo realniji bio je trener Josip Kuže.

'Moja jedina želja uoči ždrijeba bila je da ne izvučemo Arsenal.
Nisam ih želio, ali što se može. To je momčad s vrhunskim trenerom, koji je, unatoč tome što ima izuzetno mlade igrače, stvorio jednu od najbolje organiziranih ekipa na svijetu. U to smo se mogli uvjeriti u prošlosezonskom izdanju Lige prvaka, do finala su izbacili Real Madrid, Juventus i Villarreal, a da pritom nisu primili gol. Vjerojatno bi osvojili Ligu prvaka da u finalu skoro cijeli susret nisu igrali s igračem manje. Želio sam da naši navijači već ove sezone imaju priliku uživati u Ligi prvaka. O tome razmišljam i sada, bez obzira što idemo na Arsenal. Oni su apsolutni favoriti, ali nema predaje'.

U momčadi Arsenea Wengera, koja će u novoj sezoni igrati i na novom stadionu Emirates, 'hrpetina' je reprezentativaca - što engleskih, što drugih zemalja. Tako su u Arsenalu bivša njemačka 'jedinica' Jens Lehman, Francuz Thierry Henry, Šveđanin Ljungberg, Bjelorus Hleb, Španjolci Reyes i Fabregas, Nizozemac Van Persie, Čeh Tomaš Rošicky, Kolo Toure iz Obale Bjelokosti, Brazilac Gilberto Silva, Adebayor iz Toga te Švicarac Senderos.

Prva utakmica igrat će se 8. ili 9. kolovoza u Zagrebu, a uzvrat 22. ili 23. kolovoza u Londonu. Još uvijek se ne zna točni datumi odigravanja utakmica jer klubovima je u interesu prodati Tv prava pa se moraju uskladiti termini. Ovog puta među britanskim tv-postajama.

Ostali parovi 3. pretkola:

Sheriff (MDA) / Spartak Moskva (RUS) - Liberec (ČEŠ)
Šahtjar (UKR) - Hafnarfjördur (ISL) / Legia (POLJ)
Zürich (ŠVI) / Salzburg (AUS) - Valencija (ŠPA)
Levski (BUG)/ FC Sioni (GRU) - Chievo (ITA)
Heart of Midlothian (ŠKO) / Široki Brijeg (BIH) – AEK (GRČ)
CSKA Moskva (RUS) - Djurgĺrdens (ŠVE)/ Ružomberok (SVK)
Milan (ITA) - Cork City (IRS) / Crvena zvezda (SRB)
Galatasaray (TUR) - Mladá Boleslav (ČEŠ)/ Vĺlerenga (NOR)
Ličge (BEL) - Gorica (SLO) /Steaua (RUM)
Austria Beč (AUS) - Benfica (POR)
Křbenhavn (DAN) / Myllykosken (FIN) - Ajax (NIZ)
Hamburger SV (NJEM) - Osasuna (ŠPA)
Metalurgs (LAT) / Dinamo Kijev (UKR) - Fenerbahče (TUR) / B36 (FAR)
Liverpool (ENG) - Maccabi Haifa (IZR)
Lille (FRA) - Debrecen (MAĐ) / Rabotnički (MAK)
- 16:13 - Komentari (3) - Isprintaj - #

27.07.2006., četvrtak

za pocetak slike...

Image Hosted by ImageShack.us

ovo je dinamov stadion...stadion prvaka...

Image Hosted by ImageShack.us



Novosti....


Moreno ne želi u Dinamo..


Sve je izglednije da ni u slučaju transfera Daira Mauricia Morena Galinda neće sve proći glatko. Dinamo se u proteklih 6-7 mjeseci previše puta opekao prilikom dovođenja igrača iz Južne Amerike, a sve upućuje na to da će se isti slučaj i ponoviti. Neposredno nakon službenog predstavljanja Jensa Nowotnya, Zdravko Mamić je u pobjedničkom zanosu pred televizijskim kamerama izjavio kako je za Dinamo potpisao i najtalentiraniji igrač Kolumbije. No, sad je poznato da ugovor ipak nije potpisan. Ili je Mamića netko krivo informirao, ili je Mamić, kao i mnogo puta dotad, prenaglio s najavom ovog dolaska.
Ni u Dinamu ne skrivaju da su pregovori tek u tijeku, a konačan dogovor još uvijek nije na vidiku. Moreno, naime, se izjasnio protiv odlaska u Hrvatsku, nadajući se da će mu stići zanimljivija ponuda iz njemu atraktivnijeg kluba. Još jedna opomena za upravu iz Maksimirske 128 kad je u pitanju tržište Južne Amerike, gdje vladaju potpuno drukčija pravila od onih u civiliziranijoj Europi.
- 14:32 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  srpanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

LiNkOvI oStaLiH B.B.B....

sVe VeZaNo Uz DiNaMo...

Lica poznatih faca...