Image Hosted by ImageShack.us

B.B.B. Nedelisce

28.07.2006., petak

Dinamo u 3. pretkolu protiv Arsenala


Dinamo u 3. pretkolu protiv Arsenala
Velikih 4:1 iz prve utakmice drugog pretkola Lige prvaka Dinamu su dovoljno jamstvo da će zaigrati i u trećem pretkolu, a ždrijeb koji je održan u švicarskom Nyonu 'modrima' je donio slavni londonski Arsenal.

Dinamo nije imao sreće na ždrijebu parova 3. pretkola nogometne Lige prvaka, a među onima koje u Maksimirskoj 128 nisu priželjkivali bio je i Arsenal. 'Modri' će tako igrati protiv uglednog kluba koji je u svojoj povijesti osvojio 13 naslova engleskog prvaka, posljednji put 2004. godine.

Arsenal je prošle sezone bio i finalist Lige prvaka (poražen od Barcelone), a osvajao je i Kup UEFA i Kup pobjednika kupova. O kakvoj je momčadi riječ, dovoljno govori podatak da je procijenjena na 232.250.000 eura, što se sa 27,5 milijuna vrijednim Dinamom ne može ni usporediti.

'Otkad mo doznali ime protivnika, u društvu smo Arsenalovih ljudi. Među njima je i dopredsjednik, inaće moj veliki prijatelj David Dein, koji mi je rekao da se veseli dolasku u Zagreb i Hrvatsku. Tko više strahuje? Ovo je vrhunski profesionalizam, drugim riječima oni se nas ne boje. Ali ni mi njih. Igrat ćemo 'va banque', pa što bude', izjavio je Dinamov direktor Damir Vrbanović koji je boravio u Nyonu.

Mnogo realniji bio je trener Josip Kuže.

'Moja jedina želja uoči ždrijeba bila je da ne izvučemo Arsenal.
Nisam ih želio, ali što se može. To je momčad s vrhunskim trenerom, koji je, unatoč tome što ima izuzetno mlade igrače, stvorio jednu od najbolje organiziranih ekipa na svijetu. U to smo se mogli uvjeriti u prošlosezonskom izdanju Lige prvaka, do finala su izbacili Real Madrid, Juventus i Villarreal, a da pritom nisu primili gol. Vjerojatno bi osvojili Ligu prvaka da u finalu skoro cijeli susret nisu igrali s igračem manje. Želio sam da naši navijači već ove sezone imaju priliku uživati u Ligi prvaka. O tome razmišljam i sada, bez obzira što idemo na Arsenal. Oni su apsolutni favoriti, ali nema predaje'.

U momčadi Arsenea Wengera, koja će u novoj sezoni igrati i na novom stadionu Emirates, 'hrpetina' je reprezentativaca - što engleskih, što drugih zemalja. Tako su u Arsenalu bivša njemačka 'jedinica' Jens Lehman, Francuz Thierry Henry, Šveđanin Ljungberg, Bjelorus Hleb, Španjolci Reyes i Fabregas, Nizozemac Van Persie, Čeh Tomaš Rošicky, Kolo Toure iz Obale Bjelokosti, Brazilac Gilberto Silva, Adebayor iz Toga te Švicarac Senderos.

Prva utakmica igrat će se 8. ili 9. kolovoza u Zagrebu, a uzvrat 22. ili 23. kolovoza u Londonu. Još uvijek se ne zna točni datumi odigravanja utakmica jer klubovima je u interesu prodati Tv prava pa se moraju uskladiti termini. Ovog puta među britanskim tv-postajama.

Ostali parovi 3. pretkola:

Sheriff (MDA) / Spartak Moskva (RUS) - Liberec (ČEŠ)
Šahtjar (UKR) - Hafnarfjördur (ISL) / Legia (POLJ)
Zürich (ŠVI) / Salzburg (AUS) - Valencija (ŠPA)
Levski (BUG)/ FC Sioni (GRU) - Chievo (ITA)
Heart of Midlothian (ŠKO) / Široki Brijeg (BIH) – AEK (GRČ)
CSKA Moskva (RUS) - Djurgĺrdens (ŠVE)/ Ružomberok (SVK)
Milan (ITA) - Cork City (IRS) / Crvena zvezda (SRB)
Galatasaray (TUR) - Mladá Boleslav (ČEŠ)/ Vĺlerenga (NOR)
Ličge (BEL) - Gorica (SLO) /Steaua (RUM)
Austria Beč (AUS) - Benfica (POR)
Křbenhavn (DAN) / Myllykosken (FIN) - Ajax (NIZ)
Hamburger SV (NJEM) - Osasuna (ŠPA)
Metalurgs (LAT) / Dinamo Kijev (UKR) - Fenerbahče (TUR) / B36 (FAR)
Liverpool (ENG) - Maccabi Haifa (IZR)
Lille (FRA) - Debrecen (MAĐ) / Rabotnički (MAK)
- 16:13 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  srpanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

LiNkOvI oStaLiH B.B.B....

sVe VeZaNo Uz DiNaMo...

Lica poznatih faca...