balkangay.blog.hr

subota, 20.08.2005.

Ubij pedera

U ponedjeljak 23. kolovoza ispred veleposlanstva Islamske Republike Iran na Tuškancu bit će održan miran prosvjed u organizaciji meni prilično smiješnih udruga Iskorak i Kontra. Opet se radi o vješanju mladih Iranaca, ali kao što sam već napisao, Ayaz i Mahmud su već preselili na ahiret, ali ista kazna očekuje još dvojicu homoseksualaca koji su se našli bez opravdanja pod istim pokrivačem. Iran je inače zemlja članica Ujedinjenih naroda i uskoro bi trebala postati potpisnica Rimskog ugovora čime bi takve kazne, a pogotovo smrtne kazne nad maloljetnicima, čega nema ni u SAD-u ni u Kini, postale ilegalne. Evo nekoliko stavova o homoseksualizmu u islamu. Prvo kakvu kaznu "zaslužuje" gay?

"Islamski učenjaci nisu jedinstvenog stava oko kazne koju zaslužuje homoseksualac. Imam Šafija, u najpoznatijem mišljenju od njega, tvrdi da je to jedna vrsta bluda i da se zbog njega izvršava kazna koja se izvršava nad bludnicima tj. bičevanje 100 bičeva za neoženjene i neudate, a udate i oženjeni se kamenuju do smrti. Ovo mišljenje dijele također Ebu Jusuf i Muhammed iz reda Hanefija. (Pogledaj Tuhfetu-l-Ahwezi) A ostali učenjaci koje predvode Malikije i Hanbelije i pojedine Šafije u drugom mišljenju kažu da se ubija homoseksualac i o­naj ko sa njim bude čini to djelo. Svoje mišljenje temelje na hadisu Allahova Poslanika, sallallahu alejhi we sellem: „Ako nađete nekoga da čini o­no što je činio Lutov narod, ubijte o­noga ko to čini i o­noga ko mu je bio saučesnik.“ (Tirmizi i Ebu Dawud - sahih) Dok Ebu Hanifa smatra da se nad njim izvršava neodređena kazna koju određuje vladar ili kadija (ta'zir)."

Daklen, prilično bolno. U Jugi je homoseksualizma skinut s liste bolesti još davne 1966. godine, no nije u cijeloj bivšoj državi tako ostalo. Donedavno je u genocidnoj tvorevini pod imenom Republika Srpska postojao zakon koji je homoseksualce kažnjavao s jednom godinom zatvora. Vjerojatno smo menatlo bolesni. Što o tome kažu hodže ikadije?
"A što se tiče da li je homoseksualac mentalno zdrav, postavlja se pitanje koliko je o­nih zdravih koji izvrše samoubistvo, ubiju drugog, koje učine velike gluposti a mentalno su zdravi. Ta naučna potvrda da je homoseksualac mentalno zdrav ne mora značiti da o­n ispravno postupa. A što se tiče da li je zdravo ili ne sam odnos, oko toga mislimo da postoji drugačije stanovište medicine. Zar islam nije zabranio prilazak ženi u analni otvor iz razloga što je takav čin veoma štetan po ženu, a homoseksualizam je prilazak muškarcu na isti način. Zato je Poslanik, sallallahu alejhi we sellem, rekao: „To je blaži oblik pederastije“ (Ahmed i Nesa'i)"
I što bi trebao činiti pravi musliman?

"Preporučujemo muslimanima da se maksimalno uključe u borbu protiv ovog velikog zla, koji se po malo usvaja kao „normalna“ stvar i „sloboda čovjeka“... A da društvo pati, da se remete osnovne pridodne norme i pravila, o takvom nečemu malo ko govori. Glavni mediji u našoj državi veoma često pričaju o homoseksualizmu, ugošćavaju homoseksualce koji se opredjeljuju kao dobri muslimani u duši... i osuđuju svakoga ko kaže riječ protiv takve pogane pojave ovoga vremena. Ovome se treba otvoreno suprostaviti. Odnedavno je u BiH osnovano udruzenje gradjana za zastitu homoseksualaca, sto svaki mu'min mora da osudi i da se na bilo kakav moguc nacin tome suprotstavi. Inace, zapadno smece, samo zato sto je zapadno, uzece mjesta u mojoj i tvojoj kuci."
Mislim da će se mnogi muslimani na Balkanu složiti da su ovakve misli, iako ukorijenjene u islam ustvari kositi s načelima islama kao religije. Uostalom, upoznao sam par muslimana iz Sarajeva koji su me uvjerili da je i sam Kur'an izvor otkuda se mogu pročitati da Bog voli sve, pa tako i pedere. A meni neće niti jedan svećenik, griješnik možda i veći od mene govoriti da me treba ubiti ako sam gay. Zar nije tako?

- 09:33 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  kolovoz, 2005 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • Život gay ljudi na našem brdovitom Balkanu

Linkovi

Kontakt

  • oblivion4@net.hr