27

petak

veljača

2015

SEZONA 2014./2015. - Skijaški dan 18 - Sljeme, Hrvatska (27.02.2015.)

Na Sleme, na Sleme, na Sleme...
Napadalo je nešto friškog snijega u posljednjih par dana pa sam odlučio otići na planinu na jutarnje skijanje. Opet sam išao s bistranske strane i cesta je u sve lošijem stanju. Na dva mjesta su odroni koji su zatrpali trećinu širine ceste, na jednom se betonski zid opasno nagnuo nad cestom i samo je pitanje vremena kada će se srušiti i zatrpati cestu, a na trećem mjestu je cesta opasno napukla po širini.
Došao sam u 08:30 i bez problema uhvatio mjesto uz jezero. Iako su rano ujutro na meteo.hr pisali da je gore vedro, stvarnost je bila potpuno drugačija. Oblačno, a na trenutke na najgornjem dijelu Crvenog spusta, od sedežnice do cca Filtera, i maglovito, ali staza se uglavnom jako dobro vidjela. Nula od difuznog svjetla. Par stupnjeva iznad nule, što je značilo i nešto mekši snijeg.
Ljudi u početku malo, a od 10:00-10:30 počelo ih se skupljati. Plus klinci iz Žutog mačka. Postalo je kasnije malo gužvasto na stazama, iako se ulaz na žicu čekao maksimalno 2 minute.
Sve staze otvorene. Malo na ulazu na Bijeli spust izbija zemlja, ali može se zaobići. Crveni i Zeleni u dobrom stanju. Vidio sam bolja izdanja Sljemena, ali dakako i puno puno lošija, tako da sve u svemu nije bila loša priprema staza. Tvrda podloga na koju je napadao mekani snijeg. Leda skoro da i nije bilo. Dalo se jutros jako lijepo skijati. Jedino što je bilo tu i tamo čudnih neravnina od ratraka, pogotovo u ciljnoj ravnini Zelenog spusta koja je izgledala rebrasto po gotovo cijeloj svojoj dužini i širini. Pustiš malo skiju niz jako dobar Zeleni i onda te dočekaju "rebra" u ravnini gdje je trebalo biti dosta oprezan.


UKUPAN BROJ ODSKIJANIH KILOMETARA DANAS - 19.2
UKUPAN BROJ ODSKIJANIH KILOMETARA U SEZONI - 520.4
UKUPAN BROJ PADOVA U SEZONI - 1
NAJVEĆA POSTIGNUTA BRZINA DANAS - 71.9 km/h

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.