Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPicjavascript:%20void(0);


Mississippi Jones Act Lawyer
Mississippi Jones Act Lawyer Counter

Baci kocku

srijeda, 18.03.2009.

EL Grande

Image and video hosting by TinyPic

El Grande me osvojio na prvu loptu. Pomalo apstraktna igra političke prevlasti na terenu, žanrovski je najsličnija simulaciji izbora. U Španjolskoj petnaestog stoljeća bitno je dodvoriti se kralju, i biti najmoćniji u određenoj pokrajini kad se dijele bodovi. To jest, biti na pravom mjestu u pravo vrijeme.
Kroz relativno jednostavan mehanizam do pet igrača pokušava pozicionirati svoje Caballerose na 9+1 španjolskih pokrajina , a bodove će dobiti samo oni kojih u pokrajini ima najviše.
On što je u ovoj igri super je ta stalna napetost koja se nadvija na stol tijekom igre: "hoće li mi se netko ugurati u pokrajinu", "što ako me izbace iz pokrajine", "koliko ih ima u Castillu (Crni toranj predstavlja specijalnu pokrajinu posebne moći)".

U svakom krugu igrač ima cijeli niz zanimljivih odluka. Prvo mora izabrati da li će igrati ranije ili će prikupiti više Caballerosa; i jedno i drugo je korisno, i sve je u dobrom balansu. A onda zavisno koji igra, imat će na izbor nekoliko karti koje određuju njegova potez. Nakon što izabere neku od karata, treba je i odigrati, a to je tek prava slast! Odlučiti gdje sa Caballerosima je pravi izazov i užitak, a i cijela igra je pravi biser za sebe, i ako ocjena na kraju članka ne bude savršena, to je samo zato što sam je odigrao malo puta, pa još ostavljam prostora da ispliva neka mana.

Decennial Edition, izašao povodom deset godina El Grandea, nosi u sebi i 3 ekspanzije, koje još nisam stigao proučiti, ali naizgled donose još zgodnih i zanimljivih stvari.

Tako je El Grande u vrlo malo igranja dogurao do mojih najdražih 5 igara, i veselim se idućem igranju. A osim toga sam napokon dobio neku igru sa kojom se mogu prepucavati sa seksualnim inuendima tipa: "Hoćete li se doći večeras igrati sa mojim 'El Grandeom'". A onda oni dođu i kad vide figuricu kralj od kojih 5 cm vele "To je za tebe 'El Grande'?"
Da, nemaju svi sreću imati 'El Grandea'. Al srećom, bar mogu imati igru!

El Grande 9/10
'El Grande' 9 cm

rec by ž

- 14:11 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.


e-mail: studiospektar@gmail.com

kontakt mob: 091-8865-918
-----------------------------------
WE DON'T STOP PLAYING BECAUSE WE GROW OLD,
WE GROW OLD BECAUSE WE STOP PLAYING