Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPicjavascript:%20void(0);


Mississippi Jones Act Lawyer
Mississippi Jones Act Lawyer Counter

Baci kocku

petak, 30.05.2008.

Čuvari Labirinta (maskote kluba Labirint)

Image and video hosting by TinyPic

BLJUBL

Snaga: 6/10
IQ: 77
Karizma: Svaki magarac ima veću.

Oružje: Luk
Moći: Letenje

Dok nije zauzet čuvanjem Labirinta Bljubl peče kolače, uređuje živicu u labirintu, igra stolne igre (preferira one na sreću) i svira frulu. Bljubl mrzi muhe i orlove i kad mu drugi krivo izgovore ime te šale na njegov IQ. Bljubl je susretljiv i srdačan, a neprijatelje sređuje tako da ih izrešeta otrovnim strelicama iz zraka.

PIMRA

Snaga: 4/10
IQ: 120
Karizma: Ko Gregory Peck.

Oružje: Mač
Moći: Nema

Pimra je bivši kapetan velikog broda, voli skupljati lule i izrađivati predmete od drveta i naravno stolne igre (što zahtjevnije za dumanje). Pimra je glavni organizator obrane u labirintu. Mrzi rano buđenje iz dna duše i jedino što ga može smirit poslije preranog buđenja su kolačići od sljeza i kamilica.


MORZKA

Snaga: 9/10
IQ: 98
Karizma: kao pijun u šahu, možda zvuči otužno, ali pijun ima skriveni potencijal postati kraljica.

Oružje: Koplje
Moći: Vidi kroz predmete, može 18 sati biti bez zraka

Morzka može svoje koplje baciti do 200 m u daljinu, no u labirintu joj to ne koristi puno jer je sve puno zidova i šišanog grmlja. Poslije makljanja u labirintu s nepoželjnim gostima, opušta se uz čitanje knjiga i igranje stolnih igara. Dnevno spava oko pol sata pa je glavna na straži. Morzka zna svirati bongose i žonglirati s mačevima (s njih 4).

VUVO

Snaga: 5/10
IQ: 101
Karizma: Ovisno na koju je nogu ustao. Ako je ustao na lijevu onda je karizmatičan kao čaj od šipka ako pak na desnu onda kao Džingis Kan.

Oružje:Sjekira
Moći: Imun na otrove, vidi u mraku ko po danu, može sažvakati sve od kamenja do željeza

Vuvo je opsjednut brojanjem zlatnih novčića u svojoj škrinji kojih uvijek ima isti broj (209 371). Vuvo je prilično nervozan lik, a živce smiruje crtanjem, izradom origamija i igranjem stolnih igara, no kad mu ne ide u igri ima naviku zapalit ili nasjekirat igru. Ne gledajte njegovu škrinju jer mogla bi doletit sjekira!

Maskote se nalaze na iskaznicama kluba (na svakoj je samo jedan pa članovi biraju).

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 22.05.2008.

Igre starih civilizacija

Image and video hosting by TinyPic

Zidna slika iz grobnice Menkera prikazuje Egipćanku koja igra Senet, najstariju stolnu igru na svijetu (otprilike 3500 p.K.)

Latrunculorum je igra koja se igrala u Rimskom carstvu, ali se pretpostavlja da je nastala u Grčkoj ili čak Egiptu, dakle same pretpostavke, a tako je i s pravilima: sve je temeljeno na arheološkim nagađanjima, no to je slučaj i sa mnogim drugim igrama pa tako i sa igrom koja je nazvana Lovački psi i šakali, nastalom u Egiptu otprilike 2000 g.p.K., koja ima gotovo svoju presliku u indijskoj igri iz 200 g.p.K. Zmije i ljestve. To je igra koju su vjerojatno mnogi probali odigrati u nekoj "modernoj" verziji. Još jedna igra iz davnina koju ste vjerojatno probali je Morabaraba (oko 1400 g.p.K.), afrička igra gotovo ista kao mlin.

Priglupi križić - kružić je iz 1300 g.p.K. Igra je je toliko loša da se pitam da li je to uopće igra, jer ako malo razmislite brzo ćete doći do zaključka da se može uvijek odigrati neriješeno. Rađe gledam boju kako se suši na zidu nego igram ovo.

Pah Tum je igra iz Mezopotamije iz 1800 g.p.K. Sistem igranja je sličan križić-kružiću, no ipak inteligentniji.

Sve igre iz razdoblja prije Krista osmišljene su za dva igrača osim Mehena, još jedne Egipatske igre koja je nastala prije najmanje 4000 godina. Mehen je namijenjen za 2-6 igrača. Igra se po spiralnoj traci koja predstavlja mitološku sklupčanu zmiju po kojoj se igrači utrkuju.

U Sumeru je nastala igra Ur (grad u Mezopotamiji). Igra datira iz 2500 g.p.K. I ovdje je tema utrka kao i u većini ovih prastarih igara. U igranju se tada nisu koristile kockice već su se bacali štapići ili košćice. Prema tome na koju stranu bi pale određivalo se koliko polja se figura kreće prema naprijed.

U Kini su nastale Liubo (igra za koju se ne zna kako se igra) te XiangQi i Go.
XiangQi je izuzetno popularna igra ne samo u Kini, nazivaju ju i kineskim šahom, a mnogi smatraju da je i puno zabavnija za igranje od "europskog šaha".
Go je još jedna super igra iz Kine za 2 igrača koja je nastala oko 2000 g.p.K. Ova igra pruža odličnu dubinu strategijskom razmišljanju.
Go i XinagQi su igre koje zaslužuju poseban post i ako ikoju od ovih drevnih igara treba probat odigrati mislim da su to ove dvije.

Image and video hosting by TinyPic

XinagQi


- 19:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 15.05.2008.

Darth Vader

Image and video hosting by TinyPic

- 16:09 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.


e-mail: studiospektar@gmail.com

kontakt mob: 091-8865-918
-----------------------------------
WE DON'T STOP PLAYING BECAUSE WE GROW OLD,
WE GROW OLD BECAUSE WE STOP PLAYING