Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPicjavascript:%20void(0);


Mississippi Jones Act Lawyer
Mississippi Jones Act Lawyer Counter

Baci kocku

nedjelja, 27.04.2008.

Kromosom XX

Image and video hosting by TinyPic
Zašto osobe ženskog spola ne vole stolne igre?
Debilne li formulacije, ako mene pitate, jer ja poznajem puno cura/žena koje su međusobno vrlo različite i sve vole igrati društvene igre, ali evo, upravo oko ovog pitanja razvila se poprilično opširna diskusija na forumu www.boardgamegeek.com.
Prema uvriježenom mišljenju, žene ne igraju stolne igre, pogotovo ne posjećuju konvencije i slična događanja, posebno mrze strategije, a ako nešto već moraju igrati, onda slažu pasijans ili igraju Čovječe ne ljuti se s klincima, ili igra mora biti nešto slatko i pink poput Lovopolyja, prave barbikaste verzije Monopolyja, koji se na www.gifs.com pojavljuje na prvom mjestu top liste preporučenih igara koje možete kupiti ženskoj osobi.
Osim Lovopolyja, tamo su uglavnom verbalne igre poput Scrabblea i neke fensi-šmensi verzije šaha s pločom od ebanovine i bjelokosti i takvih stvari.
Hm?
Prvo i najlakše objašnjenje, ponuđeno i na boardgamegeek-u, jest da cure ne vole debele, masnokose, prištave geekove kakvi obično briju na stolne igre, pa iz istog razloga izbjegavaju i igre. J Činjenica je da djevojaka ima manje na konvencijama i da više vole igrati doma s prijateljima, a ne s neznancima po nekakvim turnirima, što pruža dojam da ženski fanovi stolnih igara uopće ni ne postoje. Postoje, samo briju manje «profesionalno».
Generalno objašnjenje glasi da su žene općenito manje kompetitivne nego muškarci i manje ih privlače konflikti, a većina se stolnih igara, ne nužno ratnih strategija, temelji na otvorenom konfliktu. Ta ženska nekompetitivnost nije predrasuda, žene se naprosto još uvijek tako odgajaju. L Priznajte da je veća šansa da ćete igru kupiti malom nećaku nego maloj nećakinji: uz sve one preslatke Hello Kitty stvarčice, niste valjda neki šezdesetosmaški feministički frik da joj kupujete Riziko! Cure se ne potiče na natjecanje, što ima svojih dobrih, ali i loših strana, a zlobnici bi rekli da ih se više upućuje da djeluju indirektno (dečko će drugom dečku koji mu se zamjeri razbiti nos, a cura će drugu curu namrtvo izogovarati iza leđa), što su kroz cijelu povijest i morale činiti ako su htjele išta ostvariti, jer nisu imale nikakvu stvarnu moć i legitimni utjecaj. Možda zato curke više vole neke igre s magijom, fantasy gdje čarobnjaci bacaju čini i slično?!
Image and video hosting by TinyPic
Osim toga, postoji to legendarno uvjerenje da žene imaju manje razvijenu polutku mozga zaduženu za analitičko i matematičko mišljenje, dok im je razvijenija funkcija verbalnog izražavanja. Zato žene nikada ne mogu biti dobri arhitekti i genijalni fizičari niti kako Bog zapovijeda igrati stratešku igru kao go ili šah. Ok, to s moždanim hemisferama je znanstveno dokazano. Da, i? Muškima, kao, iz neuroloških razloga slabije ide verbalna ekspresija, pa nismo primijetili da je ta znanstvena činjenica puno smetala jednom Danteu ili Shakespeareu, don't you think?
Zato kupite maloj nećakinji Hello Kitty i kupite joj Pupin komplet šminke i knjigu o Kate Moss, ali joj kupite i Blokus i Ingenious i Puerto Rico. Ima dovoljno rođendana, krizmi i sličnih poklon-prigoda da se poradi na njezinom cjelokupnom mentalnom, duhovnom i estetskom razvoju!
I još nešto. Ako ste cura i (opet) igrate sa samim dečkima i to vam već počinje ići na živce – iskoristite situaciju, preokrenite je u svoju prednost. Velika je šansa da će vam muški, prvenstveno oni koji vas ne znaju, malo gentlemanski popustiti, radije će nagaziti frenda nego vas, ili će vam se kao malo upucavati i praviti se važni, ili će vas jednostavno šovinistički prezreti i potcijeniti i neće vas shvatiti kao ozbiljnu prijetnju. Iskoristite to! Flertujte, smješkajte se i na kraju ih sve razvalite!
Jer važno je sudjelovati, ali pobijediti je zakon!!!

text by Ana

- 20:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.


e-mail: studiospektar@gmail.com

kontakt mob: 091-8865-918
-----------------------------------
WE DON'T STOP PLAYING BECAUSE WE GROW OLD,
WE GROW OLD BECAUSE WE STOP PLAYING