30

srijeda

srpanj

2008

Harry Potter and the Half-Blood Prince Teaser

Napokon je došao i prvi službeni trailer šestog djela Harry Pottera. Kratak je, ali je zakon! Morate ga pogledati.



Download:
Windows HD: 720P | 1080

Slike iz trailera:












23

srijeda

srpanj

2008

Napuštene sove


Utočište za ptice u Velikoj Britaniji tvrdi da je za sve veći broj napuštenih sova kriv upravo Harry Potter. Centar za divlje životinje i spašavanje ljubimaca Flintshire u Holywellu u Walesu objavio je da se u ovome trenutku skrbi za 36 sova.

Barem polovina tih ptica bila su od djece koja su čitala knjige o Harryju Potteru ili gledala filmove, te su vidjela kako se Harry brine za svoju sovu (Hedwig) kao za kućnog ljubimca, a to je na filmskom platnu i u knjigama prikazano vrlo jednostavno, no u stvarnosti da bi se skrbili za jednu sovu, potrebno je odvojiti minimalno dvanaest sati dnevno, kako bi dobile upotpunjenu njegu i skrb. Siguran sam da si nitko ne bi mogao priuštiti, a kamoli skrbiti se za jedno takvo biće. Usput, vrsta sove koja "glumi" u filmovima o Harry Potteru je Sniježna sova (Nyctea scandiaca).

03

četvrtak

srpanj

2008

Half-Blood Prince pictures - part 2

Što se više bliži datum izlaska šestog nastavka, to više dolaze nove promotivne slike (za sada). U prošlom sam postu objavio par slika koje sam našao, no ovga sam puta naišao na nove slike, ali originalne (ravno s WB stranice):


Harry Potter i Hermione Granger



Dumbledore



Draco Malfoy



Slughorn i učenici na 'Čarobnim napitcima'

Usput, htio bih se ispričati svima koji su čitali pošli post u vezi slike prof. Slughorna. Naime, ta i ostale slike, nisu originalne, pa je u pitanju i izvor fotografija... Ako usporedite slike Slughorna iz prošlog i ovog posta, vidjet ćete da nisu potpuno iste osobe (Slughorna), no kao što sam rekao na početku ovog posta, ove su slike originalne, tako da se za ove ne morate brinuti.


David Yates, Harry Potter i Ginny Weasley