28

subota

lipanj

2008

Half-Blood Prince pictures - part 1

Da, da... Napokon su izašle dugo očekivane slike iz šestog nastavka Harry Pottera (Half-Blood Prince). Doduše, slike nisu originalne (sa Warner Brother stranice), ali za pogledat su ok... Da ne duljim, pogledajte slike sami:





>







Profesor Horace E.F. (gore) Slughorn je debeljuškasti i brkati predavač Čarobnih napitaka (kojeg je dosada predavao prof. Snape, no on je napokon dobio dugo očekivani posao profesora Obrane od mračnih sila). Često organizira domjenke. Voli jesti ušećereni ananas i jako je važan lik jer Harry Potter pokušava dobiti njegovo sjećanje o horkruksima. Obično je vedar i veseo. Omiljeni učenik mu je Harry kojemu je na prvom satu, zbog savršenog napitka živuće smrti, dao malu bočicu Felixa Felicisa, kojom se Harry kasnije koristio kako bi došao do njegovog sjećanja. Jako je škrt i želi čim više novca (kada je Hagridov pauk Aragog umro on je potajno iz njega izvadio otrov koji je jako vrijedan, a kada se Hagrid napio uzeo mu je mnogo jednorogovih dlaka za koje se dobije mnogo novca). Ima i svoj vlastiti "klub", kako su ga Harry i Hermiona nazvali "Slugov klub".


23

ponedjeljak

lipanj

2008

Hermione kao Napoleonova ljubavnica

Dobro poznata Emma Watson, glumit će u novom filmu o Napoleonu ljubavnciu Napoleona Bonapartea, koja je s nijme provela posljednje dane na sv. Heleni.

Emma koja je sad već dobro poznata kao Hermione u filmovima o Harry Potteru, dobit će priliku dokazati se i u ozbiljnijoj ulozi. Naime, u povijesnoj romantičnoj drami 'Napoleon i Betsy', 18-godišnja Emma glumit će naslovnu ulogu Betsy Balcombe, mladu i neobuzdanu britanku plemkinju u koju će se zaljubiti Napoleon. Film se koncentrira na posljednje godine Napoleonovog života koje je proveo u zatočeništvu. Priča ispričana iz perspektive njegove mlade ljubavnice koja prati njegove psihičke uspone i padove. Na početku zatočeništva Napoleon je bio buntovan, planirao bijeg i ponovo stjecanje moći, a o Betsy je maštao kao o svojoj kraljici. Pred kraj života pomirio se sa svojom sudbinom i postao posve rezigniran prema smrti.

Kao što svi znate 'Harry Potter i Princ miješane krvi' završio je sa snimanjem, zadnji nastavak (Harry Potter i Darovi smrti) započinje početkom 2009., a 'Napoleon i Betsy' vjerojatno će se snimati najesen iste godine.

19

četvrtak

lipanj

2008

J.K. Rowling na sudu

Autorica Harry Pottera, J.K. Rowling izjavila je kako će se osjećati razočaranom i "iskorištenom" ako neslužbeni priručnik o glavnome liku njezinih knjiga, točnije neautorizirani priručnik "Harry Potter Lexicon" bude objavljen u izdanju izdavačke kuće RDR Books, stoji u sudskoj dokumentaciji.

U tužbi protiv njezina obožavatelja Stevena Vander Arka koji želi objaviti spomenutu knjigu i izdavačke kuće RDR Books, što ju je Rowling predala sudu na Manhattanu, autorica navodi kako smatra da ju je Ark "izdao", jer želi objaviti svojevrsnu enciklopediju o Harryju Potteru.

- Jako sam razočarana što moj bivši obožavatelj pokušava iskoristiti moje djelo iz pukih financijskih razloga, rekla je novinarima Rowling.
Odvjetnici izdavačke kuće RDR Books izvijestili su kako je riječ o "legitimnom potezu", uz objašnjenje da je "književni priručnik ili književni vodič već dugo priznat književni žanr, te da autor ovim potezom ne zamjenjuje već objavljena autoričina djela." Sporno djelo, "Harry Potter Lexicon" utemeljeno je na podacima što su ih godinama na istoimenim internetskim stranicama razmjenjivali obožavatelji lika Harryja Pottera.

- Mislim da ovaj potez izdavača RDR Books predstavlja upravo ono protiv čega sam se godinama borila i onoga što sam nastojala spriječiti. Svi obožavatelji Harryja Pottera mogli bi se osjećati povrijeđenima i iskorištenima zbog njihove odluke. Jednako se osjećam i ja, stoji u objašnjenju što ga je Rowling predala sudu. Rekla je kako je njezina namjera objaviti vlastitu enciklopediju o Harry Potteru.

13

petak

lipanj

2008

Ne bi ih ni prepoznali

Neki dan sam surfao po internetu i tražio što da napišem kao novi post. Tako sam tražio i tražio i naišao na par slika koje na kojima su bile osobe koje su me jako podsjećale na glumce iz Harry Pottera. Kasnije sam pročitao i text ispod slika i ispostavilo se da je moje nagađajne točno. To su bili HP glumci, samo manje više u privatnom životu i bez filmske šminke. Izdvojio sam par njih:

Dolores Jane Umbridge - Imelda Staunton




Sirius Black - Gary Oldman




Albus Dumbledore - Michael Gambon




Alastor 'Mad-­Eye' Moody - Brendan Gleeson




Nymphadora Tonks - Natalia Tena




Lord Voldemort - Ralph Fiennes



09

ponedjeljak

lipanj

2008

December Boys

Ako ste već čuli za "December Boys", tada već iz naslova možete zaključiti o čemu se u ovom postu radi. Naime "December Boys" je naziv novog (za mene; došao u videoteku) filma gdje je glavni glumac Daniel Radcliffe. Film sam pogledo još prošle nedjelje i mogu vam reći da je zakon i da ga obavezno pogledate! Pa pročitajte o čemu se radi:

Četiri tinejdžera djetinjstvo provode u katoličkom sirotištu negdje u Australiji. Iz godine u godinu svjedoci su odlazaka mlađe djece s kojima su dijelili dobro i zlo no nikako da i na njih dođe red.

Već su se gotovo pa pomirili sa činjenicom da nikada neće iskusiti toplinu obiteljskog doma. Časna sestra ih uspije razveseliti šaljući ih na odmor na more gdje po prvi puta upoznaju svijet izvan sirotišta te uživaju u slobodi.

Istovremeno doznaju da se izvjesni bračni par zanima za usvajanje jednog od njih. Ta će spoznaja ugroziti njihovo prijateljstvo, ali im i pomoći u shvaćanju obiteljskih vrijednosti.


02

ponedjeljak

lipanj

2008

Emma bogatija za 95 milijuna kuna

Emma Watson, dobro poznata zvijezda filmova o Harryju Potteru, onog dana kada je navršila osamnaest godina, dobila je dozvolu za raspolaganje s nevjerojatnih 95 milijuna kuna koje je zaradila proteklih osam godina glumeći najbolju prijateljicu Harryja Pottera - čarobnicu Hermionu Granger.

Za šesti nastavak (Princ miješane krvi), koji je završen sa snimanjem prije nekih dva tjedna, Emmi je na bankovni račun trebalo sjesti još 23 milijuna kuna, međutim, zbog nagađanja kako se ona želi ostaviti snimanja filmova i upisati fakultet, taj su iznos povećali na 27 milijuna kako bi je zadržali u filmskoj industriji.

Upisala i seminar o bankarstvu

Iako je Emma sad punoljetna i legalno ima pristup svojim milijunima, glumica je, nakon rođendanske zabave u društvu prijatelja i kolega, tri dana provela savjetujući se sa financijskim savjetnicima i privatnim bankarima kako milijune pametno uložiti u svoju budućnost. Obzirom da grčevito želi imati potpunu kontrolu nad vlastitim bankovnim računima i privatnim troškovima, Emma je odlučila pohađati tečajeve i seminare o bankarstvu.

"Kroz tri dana tečajeva Emma je naučila kako rasporediti svoj novac. Slušala je lekcije o štednji i džeparcu, burzi i bankarstvu, raznim investicijama, kako donositi pametne poslovne odluke te kako se pobrinuti za svoj javni imidž. Predavači su joj napomenuli kako se ni pod koju cijenu ne smije dovesti u situaciju da je paparazzi fotografiraju za vrijeme tulumarenja po noćnim klubovima ili dok, još gore, pije alkohol", ispričao je Emmin prijatelj.