sve o vozilima

20.12.2008., subota

Auto trofej



Čitatelji njemačkog Auto Zeitunga su odlučili! Volvo je i ove godine polučio uspjeh na priznanjima za nagradu Auto Trophy. Volvo XC90 osvojio je svoj peti trofej u kategoriji SUV i off-road vozila, a Volvo C30, iako prvi put u konkurenciji, dobio je nagradu u kategoriji kompaktnog automobila godine.

U konkurenciji ovogodišnjeg, devetnaestog po redu Auto Trophy natjecanja, kojeg priređuje ugledni njemački list Auto Zeitung, nominirano je preko 350 vozila u 27 različitih kategorija. Volvov predstavnik Steven Armstrong primio je u ime Volvo cars korporacije priznanje u Berlinu, 21. novembra.

Gotovo 94,000 čitatelja lista Auto Zeitung sudjelovalo je u glasanju za najbolji automobil u 2006. godini. Volvo je pobijedio sa dva svoja modela – Volvo XC90 i Volvo C30. To je samo pokazatelj da je ime Volvo iznimno cijenjeno u Njemačkoj i da njegovi automobili oduševljavaju kupce svojom svestranošću i primjernom sigurnošću.
Volvo XC90 neprikosnoveni je lider u segmentu SUV i off-road vozila već petu godinu za redom, što potvrđuje i ovogodišnje glasovanje, dok se Volvo C30 ustoličio kao instant pobjednik debitirajući na ovogodišnjem natjecanju. Volvo C30 ovim priznanjem potvrđuje nevjerojatan interes javnosti koji se stvorio oko ovog modela. Osim Auto Trophy priznanja, model je ove godine osvojio i nagradu za najbolji dizajn automobila „Zlatni Volan“. Automobil će kupcima u Njemačkoj biti dostupan krajem 2006. godine u rasponu od 8 različitih motora i s početnom cijenom od 18,600 eura. Na svečanoj dodjeli nagrada u Berlinu okupilo se preko 300 najvažnijih predstavnika u polju biznisa, politike, zabave i medija.





BRABUS-ŠTA REĆI





Tunerska kuća «Brabus», specijalizovana za prerade Mercedesovih automobila, poznata je i po obaranju brojnih brzinskih rekorda. Ove godine je njihov Brabus Rocket, baziran na modelu CLS, postigao rekord vozeči brzinom od 362 km/h. Tako je Brabusov CLS postao najbrži cestovni sedan na svijetu.

To Brabusovim stručnjacima nije bilo dovoljno, pa su automobil doradili i sredinom oktobra poboljšali rekord. Ovaj puta su na talijanskoj stazi Nardo vozili maksimalnom brzinom od 365.7 km/h. Vrhunske performanse dolaze od Twin-Turbo V12 agregata, koji isporučuje snagu od 730 KS i obrtni momenat od 1.320 Nm, koji je elektronski ograničen na 1.100 Nm.

Ovako pogonjena limuzina, uz kompletno prerađen ovjes, prvu stotku hvata nakon 4 sekunde, a drugu nakon 10.5 sekundi. Do 300 km/h protekne 29.5 sekundi, a Brabus sve to nudi po cijeni od 348.000 Eura. Doduše, ima i jedna «caka». Model koji možete kupiti kod Brabusa limitiran je na 350 km/h...

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.