aurum

30.01.2006., ponedjeljak

Recept 1.: DORUČAK KOLLATH

Naš planet udomljuje preko 700.000 različitih živih vrsta, među kojima jedino čovjek i, pod njegovim utjecajem, domaće životinje jedu kuhanu hranu. Prirodna bi hrana, dakle, trebala biti sirova. Na žalost, naši želuci i crijeva ne podnose sirovu hranu, prvenstveno žitarice, jer ne raspolažemo gušom poput ptica koje su zrnojedi, gdje se pred-probavljaju zrna.
Profesor Werner Kollath, dijetetičar i ujedno doktor medicine našao je sredstvo koje bez kuhanja čini žitarice probavljivima, zahvaljujući svome « doručku Kollath ».
Ovaj doručak ne treba miješati s Bircher-Muesli (švicarski specijalitet), koji su na bazi voća (prven -stveno ribanih jabuka), kondenziranog mlijeka, limunova soka i nešto malo zobenih pahuljica.
Doručak Kollath teži tome da se pšenicu asimilira bez kuhanja, pri čemu voće takav obrok samo čini ukusnijim i dopunjuje njegovu hranjivu vrijednost.

Kako pripremiti « doručak Kollath »
Evo recepta - količina sastojaka za jednu osobu:.
Trebate 30 do 40 gr ( 2 do 3 male žlice ) svježeg brašna od cijelog mljevenog zrnja pšenice, 3 do 5 žlica vode, 1 do 2 žlice limunovog soka, 15 gr suhog voća, usitnjenog; 100 gr jabuka, naribanih tek tren prije upotrebe, ili drugog svježeg voća u prigodno godišnje doba; posipati jednom žlicom oljuštenih badema ili lešnjaka (usitnjenih).
Navečer: U zdjelicu stavite 30 do 40 grama svježeg brašna od pšenice ( električni mlinac za kavu za čas samelje pšenicu u brašno ), zatim 3 do 5 žlica vode, ali NIKADA mlijeka. Promiješati i ostaviti na sobnoj temperaturi (20 C) do jutra.
Žitarice će cijelu noć bujati i postati gusta masa, dok u međuvremenu nastaju kemijske transformacije koje izazivaju vrenje i kojima treba pripisati dijetetsku vrijednost i probavljivost doručka Kollath.
U jednoj drugoj posudi namočite 15 gr suhog voća ( smokava, grožđa, ili datulja), sitno isjeckanog, tako da voda tek prekriva voće.
Ujutro: promiješajte sadržaj obiju zdjelica koristeći pri tom vodu od natopljenog suhog voća, dodajte 1 do 2 žlice svježeg limunovog soka. Dodajte 100 grama ribanih jabuka ( krušaka ) ili drugog usitnjenog voća: jagode, trešnje, šljive, breskve itd.
Mješavinu pospite oljuštenim bademima ili lješnjacima. Za promjenu možete dodati, prema vlastitom ukusu, svježeg vrhnja, kremu od badema ili lješnjaka ili žlicu meda.
Svatko na taj način raspolaže obrokom od 4 do 6 žlica. Jabuku valja naribati u trenutku serviranja da bi se izbjegla oksidacija ( upotrijebiti uvijek samo ribež koji ne oksidira ) jer njezina srž mora ostati bijela; doručak će biti sočan, ali ne tekuć.
Oni koji imaju dobar apetit mogu NAKON obroka pojesti malo kruha od neprosijanog brašna s kravljim sirom, na primjer
Redovita ishrana doručkom Kollath djeluje na slijedeći način:.
a) Stvara osjećaj sitosti najmanje 4 sata. Lažna glad se tokom prije podneva ne javlja, želudac nije preopterećen.
b) Regulira težinu. Osobe koje žele smršaviti neće biti gladne prije ručka i podnosit će smanjene obroke. Suprotno tome, one koje se žele udebljati, primijetit će da su se njihove probavne funkcije poboljšale i da dobivaju na težini; to je paradoksalno, ali savršeno logično.
c) Uklonjena je opstipacija, faktor auto-intoksikacije.
d) Budući da doručak uklanja toksine, znaci umora i iscrpljenosti, koji su pokazatelj akumulacije toksina a ne stvarnog umora, nestaju.
e) Povećava se fizička i intelektualna učinkovitost.
f) Javlja se osjećaj opće ugode, koji proizlazi iz bolje biološke ravnoteže.
g) Unutrašnja radost i zadovoljstvo uklanjaju želju za konzumiranjem nadražujućih sredstava (kava, duhan, alkohol) .
h) Koncentracija se poboljšava, jer probavni aparat nije opterećen teškim doručkom. Sjetite se da probava uzima 70 posto raspoložive živčane energije.
i) Dolazi do bolje otpornosti prema STRESSOVIMA.
j) Sastav krvi se poboljšava. Množenjem kožnih ćelija uslijed boljeg natapanja potkožnih tkiva put postaje ružičasta i glatka.
k) Kosa ponovo postaje mekana, oživljava. Dr. Kollath ukazuje čak na to da je, redovitom uporabom te formule doručka, kosa prestala sijediti i poprimila svoju normalnu boju.
l) Nokti postaju sjajni i ne lome se.
m) Stanje zubiju se popravlja. Dr. Kollath ukazuje na slučajeve paradentoze, koja je bila ne samo zaustavljena, nego se čak i povukla. Prema konstatacijama Dr. Nettera, zubi se vraćaju u svoje zubne čašice.
n) Kostur se jača, teže dolazi do lomova, a u slučaju nezgode kosti brže srastaju.

Žitarice i voće izvrsno se slažu u doručku Kollath. Aroma svježe samljevenog brašna veže se s eteričnim mirisom voća. Pripremljen s ljubavlju taj doručak postaje poslastica, jer se njegovi sastojci izmjenjuju prema godišnjem dobu i inspiraciji. Voće žitaricama daje svoju tečnu svježinu, dopušta bolje prepariranje hrane već u ustima, dakle bolju asimilaciju s manjim utroškom energije. Vitamini grupe B iz svježeg brašna upotpunjavaju se sa vitaminima voća. Organske kiseline svježeg voća neutralizirane su ugljičnim hidratima iz žitarica.
Pripremanje je jednostavno i lako, bez komplikacija i kuhanja, jer ujutro svaka minuta mnogo znači. Isprobajte u toku nekoliko tjedana na sebi i cijeloj obitelji i usporedite razultate.
Iz knjige « UČIM YOGU » Andre Van Lysebeth

- 10:42 - Komentari (7) - Isprintaj - #

27.01.2006., petak

IZREKE ZA POSLOVNE LJUDE 1.

NAJBOLJE ŠTO U ŽIVOTU
MOŽETE OČEKIVATI JE
DOBRA ŠANSA .

Arthur Schopenhauer


NIJEDAN USPJEŠAN ČOVJEK
NIKAD SE NIJE POŽALIO NA
NEDOSTATAK PRILIKA .

R. W. Emerson


SUŠTINA BIZNISA JE ZNATI
NEŠTO ŠTO DRUGI NE ZNAJU .

Aristotel Onassis


DA BI USPJELI U POSLU ,
BUDITE SMJELI ,
BUDITE DRUGAČIJI I
BUDITE PRVI .

Marchant


TKO ŽELI NEŠTO UČINITI NAĆI ĆE NAČINA ,
TKO NE ŽELI NAĆI ĆE IZLIKU .

Pablo Picasso


- 11:25 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Rubrika: TVOJ POSAO

Ovdje ćeš naći mnogo korisnih savjeta za posao koji radiš, i prilika za novi posao.
Uskoro ću predstaviti dva najbolja posla u području mrežnog marketinga.
Za početak, klikni na prvi link desno aura…….

- 11:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

PROFIL BLOGA

Ovaj blog postepeno dobiva svoju formu.
Bit će ti koristan : za dušu, za um, za zdravlje, za pun džep.
Koristan tebi i tvojim prijateljima.

- 10:08 - Komentari (1) - Isprintaj - #

26.01.2006., četvrtak

U POČETKU BIJAŠE RIJEČ …

U tramvaju se mnogo toga događa i čuje, pa ako smo PROMATRAČI možemo iz toga zaključiti o kulturnom nivou građana. No, neću o tome, želim naglasiti nešto drugo.
Neki dan, u tramvaju, u Savskoj cesti, grupa djevojaka i mladića, srednjoškolaca, vesela, bezbrižna i vrlo glasna. Prepiru se oko nečega uz opetovanu upotrebu malog broja riječi, što je ustaljena praksa kod mladih koji malo čitaju. U toj diskusiji, u vožnji kroz nekoliko stanica, barem je 50 puta bila spomenuta ista riječ koja označava jedan muški ud. Više od polovice tog spominjanja glasila je; boli me k., boli te k. itd. Jednako su to spominjali i dečki i djevojke !?!
Nije potrebno osuđivati njih, ili odrasle koji isto tako govore. Kakve roditelje i učitelje su imali ?
U našem okruženju, koje se tako često voli nazivati «kršćanskim», često se zaboravlja na osnovna kršćanska učenja. Ovom prilikom spomenut ću samo dva :
Prvo: « U početku bijaše Riječ, i Riječ bijaše kod Boga - i Riječ bijaše Bog. Ona u početku bijaše kod Boga. Sve je po njoj postalo…………..» Ev. po Ivanu – proslov (pogledaj do kraja).
I reče Bog: « Neka bude svjetlost. I bi svjetlost. ………..… - dan prvi. Biblija - Knjiga Postanka – Stvaranje Svijeta (pogledaj sve dane stvaranja, i dan šesti, i dan sedmi).
Dakle, sve je stvoreno po riječi što izlazi iz božjih usta.
Drugo: « I reče Bog: « Načinimo čovjeka na svoju sliku, sebi slična……………….…. – dan šesti.
Dakle, stvoreni smo na sliku i priliku Božju. Mi smo također Bogovi.
Imamo moć da kreiramo, da stvaramo. Svijet je stvoren putem izgovorene riječi. Svaka riječ ima svoje značenje, svoj smisao, svoj sadržaj. Mi ljudi smo jedina bića koja imaju sposobnost govora, izgovaramo riječi. Previše govorimo, ne mislimo što govorimo, ali govorimo riječi koje imaju značenje. Zato što izgovaramo riječi koje imaju značenje, sve što kažemo biti će stvoreno (materijalizirano). Riječi imaju moć jer smo ju mi Ljudi–Bogovi izrekli. Kada netko kaže: boli me k., u komi sam, jadan ja, … stvorit će sebi upravo takvu realnost. Onda se pitamo zašto ima toliko puno ljudi sa bolesnom prostatom, pa i onih sa 23, 28, 34 godine, a ne samo onih preko 60 g.! Pogledaj koliko osoba hoda gradom, a izgledaju kao da su u komi !!!
Savjet: Kako izaći iz nesvjesnog stanja ? Svaki puta kada ti pobjegne neka riječ koja kreira negativno stanje zapazi ju i pomisli : « Omaklo mi se, ne želim da se to realizira ». Tako ćeš zaustaviti kreiranje negativnog stanja. Kada često zapaziš svoje omaške i učiniš spomenuto, nakon nekog vremena omaške se više neće događati, to znači da si osvijestio/la tu određenu situaciju i tvoja podsvijest te čuva od kreiranja negativne riječi = negativne situacije. Budući da u društvu nije pristojno šutjeti, slobodno i ti govori, ali riječi koje kreiraju dobro.



- 10:20 - Komentari (3) - Isprintaj - #

24.01.2006., utorak

ZAŠTO PIŠEM OVDJE ?

Kako vrijeme prolazi, čovjek nakupi mnogo doživljaja, iskustava, spoznaja i znanja.
Postaje mu sve očiglednije da je Kozmos uređen prema « ZAKONU DAVANJA », rekao bih «Zakonu darivanja».
Ako to vrijedi za čitav Kozmos, onda se taj Zakon odnosi i na ljude.
Sve nam je darovano; čudo rođenja, život u Raju (planet Zemlja), dobro zdravlje, svjetlost, Sunce, voda, zrak, tlo, biljke i životinje, te naši bližnji (rodbina, prijatelji i znanci), koji su nam učitelji u svakom pogledu.
Znam da mi je sve darovano, želim mnogo toga preliti tebi čitateljice, čitatelju. Ako si žedna, žedan, podmetni čašu i natoči si ako ti paše. Pitaj me, možda znam odgovor. Možda je odgovor kod nekoga drugog, u njegovom izvoru. Volio bih da se jave i drugi čije vrelo se preljeva.

Blog je također darovan. I meni, i tebi.
Možemo raspršiti svijetom zlatnu prašinu i malo ga pozlatiti . Aurum


- 19:04 - Komentari (5) - Isprintaj - #

08.01.2006., nedjelja

TEOZOFIJA

Uskoro ću upisati dva teksta :

ŠTO JE TEOZOFIJA ?

DO NOGU UČITELJA
- 15:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< siječanj, 2006 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi

HAJDE DA GRADIMO SVIJET NOVE ODANOSTI

TEME I LINKOVI