Uspavanka za Radmilu M

19 veljača 2018

Ovih se dana po jednom audiofilskom forumu dosta slova natipkalo o kvaliteti i nekvaliteti reizdanja, i o "domaćim" izdanjima nekih lp ploča. Kako u svakom kukolju ima i žita, odlučih podijeliti i jedan, po mom mišljenju, dragulj, sa rijetkim putnicima namjernicima, koji zalutaju na ovaj moj blog.
Sada već davne 1983.-e izašao je posljednji album Bijelog dugmeta, barem u onoj postavi koju ja volim. Navodno je i Brega kanio ugasiti bend nakon tog albuma, ali "para vrti gde burgija neće"... pa su se nakon toga stvorile još dvije istoimene inačice ...
Ali da se vratimo na muziku...
Apsolutni "must have" ako na secondhandu upiknete za par desetaka kuna! Zbog druge strane ovog albuma, na kojem se nalaze dva masterpisa, vrlo korektno snimljena i maestralno izvedena.
Prvi je, meni najbolja izvedba Bebeka ikad, "Ovaj ples dame biraju", snimljen sa dobrim ambijentom, i sjajnim Željkovim glasom ...
Drugi masterpis je predivni Bregin gitarski masterpis u izvedbi najboljeg Vlatka. Stefanovskog, ofkors. S obzirom da se radi o solo gitari, i nije bilo akustički izazov za snimiti.
Izdanje je zagrebačkog jugotona, snimano u Skoplju, a miksano u Londonu.
Dost za danas.



:D

Oznake: LP, gramofonske ploče, Bijelo Dugme, vinil

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.