Ateizam

utorak, 16.06.2009.

Šuti ako možeš!

Neko vrijeme nisam pisao postove, no ne zato što nisam imao o čemu pisati, već radi čiste ljenosti. Sve to vrijeme u meni se skupljala frustracija, jer iako sam svjestan toga da ništa ne mogu promijeniti, osjećam svojevrsno olakšanje kad sve te frustrirajuće misli izbacim iz sebe. S druge pak strane, najčešće se uvjeravam koliki je moralni i intelektualni potencijal prosječnog člana ljudske zajednice, a to je opet jedna jako frustrirajuća spoznaja.
S jedne strane gledam napredak tehnologije, razvoj slobode medija i slično, a s druge pak strane svjedok sam praktičnog pljuvanja po svim moralnim načelima, i to baš onih kojima je moral stalno u ustima. Ne mislim tu samo na klere, već prije svega na „demokratski izabranu“ vlast, a potom i čelnike i pripadnike raznih nevladinih udruga.
Tako se u cijelom svijetu dešava da se iz novca poreznih obveznika krpaju manjci financijskih institucija, koje su te manjke stvorile prodavajući „vrijednosti“ koje još ne postoje radi vlastite pohlepe. Te iste institucije dižu kamate na ranije plasirane kredite, dobro osigurane i uredno otplaćivane, a na štetu tih istih poreznih obveznika.
Svjedoci smo maksimalnih kamatnih stopa na vezanu štednju, a posljedica toga je rast kamatnih stopa na postojeće kredite – dakle, dijeli se bogatijima, a otima siromašnijima.
Sve je to jedna velika laž, jer ne razumijem kakve veze ima rast cijene novca sa kamatama na kreditne plasmane iz vremena kad je novac bio jeftin. Po toj logici bi nam Elektra mogla ispostaviti razliku računa za struju potrošenu prije nekoliko godina ili nešto slično. Glavno da nam glavu pune Vedriš i slični plaćeni poltroni multinacionalnih kompanija, a mi ko telci vjerujemo svemu, jer to su „po defaultu“ pametni ljudi, a mi smo stoka sitnog zuba.
S druge strane, vodi se polemika oko novog Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji, a ja se pitam tko to smije biti Bog i odlučivati o eventualnoj kazni umjesto njega? Ako netko tvrdi da je nešto grijeh, trebao bi to primjenjivati unutar svoje zajednice, a ne nametati to kao univerzalnu istinu koje se moraju pridržavati svi. Što se nekoga tiče što radi netko drugi, ako time nije društvu napravio nikakvu štetu? Želio bih poručiti svima koji kumuju zabranama da to nije u duhu kršćanstva. Budite strpljivi i dozvolite tom svom Bogu da sudi. Nemojte vi suditi u njegovo ime! Bolje bi vam bilo da se bavite svojim „obratiteljem kriminalaca“ koji je već počeo hodati po vodi, a vjerojetno će do godine snjeti jaje poput Sai Babe!
Tko zna, možda Hrvati zaista potječu iz Irana!

- 14:28 - Komentari (13) - Isprintaj - #