Ateizam

srijeda, 15.08.2007.

Sotonino ime je Europa!

Mnogo me "Katolika" putem komentara napada zašto «pljujem» po Crkvi. Isti pritom nerijetko tvrde kako Crkva nikoga ne napada, pa nije u redu niti da se napada nju. Neću sada odgovarati na takve nebuloze, već ću samo spomenuti izjavu Juraja Jezerinca, koji je nadahnut blagdanom Velike Gospe u katoličkom duhu izjavio kako je Sotona sveprisutan u hrvatskim medijima. Raspoloženje u Europi Jezerinac naziva antievanđeoskim itd.

Jezerinca, a i Crkvu smeta što nad medijima nemaju kontrolu. Nije im se sviđao socijalizam gdje je medijima upravljala politika u čijoj milosti nije bila crkva. Kada je došla "demokracija" ostvarile su im se molitve i Crkva je postala važan čimbenik u politici, no dogodio se prevrat na koji nisu računali; Mediji su postali neovisni! Politika se više ne usuđuje cenzurirati neistomišljenike, jer vlada više nije nezamjenjiva. I tako, iako su dobili veliki udio u političkom životu (koji ipak postepeno opada), mediji su se izmakli kontroli, a to se Crkvi nikada nije sviđalo. Propala je ideja da se katolički interesi jednoglasno proglase nacionalnim svetinjama.

Što se tiče izjave da je u Europi antievanđeoska klima, to se lako dade protumačiti. Naime u Europi ne vlada katolička klima, već samo kršćanska, a to za Vatikan nije dovoljno. Vatikan je podupro raspad istočnog bloka da ostvari svoje interese u katoličkim zemljama koje su se tamo nalazile. Da nema Europske unije i europskog Ustava, tada bi katolička "vlast" u tim državama bila apsolutna. Na europskom se kontinentu međutim, države integriraju u svojevrsnu sekularnu federaciju u čijim je temeljima tolerancija, a ne jednoumlje, pa čak ako se ono pokuša nazvati i ekumenizmom.

I tako je Katolička crkva ipak u konačnici djelomično izvisila, što i priliči za organizaciju koja je evanđelje širila lomačom, giljotinom i ratom!
Eto, to ljuti Jezerinca i njemu slične.

Jutarnji

- 18:22 - Komentari (52) - Isprintaj - #