astro_party

24.05.2004., ponedjeljak

KAKO SE TKO SNALAZI S NOVCEM?

Evo, odlučih se još malo puniti ovaj blog "popularnom astrologijom", a kasnije prelazim na jako ozbiljne teme :-)
Ovaj put tema je NOVAC, uz osvrt na ono: kad ga imate, na što ga najčešće trošite?
Svaka sličnost s vašom osobom i pripadajućim znakom, u potpunosti je slučajna :-)

Dakle...
Najvećih problema sa “zadržavanjem” novca imaju svakako OVNOVI jer obično troše i više nego što zarade, impulzivno i u trenutku. Dobar dio onih koji “zavrću runde” svima u kafiću su zasigurno pripadnici ovog zoodijačkog znaka.
LAVOVI su podjednako megalomani, kako u trošenju tako i u zarađivanju. Oni se nikada ne zadovoljavaju s onim: “imam taman koliko mi treba”, dug je popis, naime, onih skupih želja koje bi si svakako jednom htjeli ispuniti.
BLIZANCIMA je novac nešto što je “kako došlo – tako i otišlo” i, kad troše (a to je uvijek), ne brinu se baš puno čiji novac troše te, vrlo često, mogu u nezgodne situacije dovesti svoje bližnje jer oni će uvijek potrošiti više nego što će to ikada priznati.

VAGAMA novac služi samo kao sredstvo razmjene za neke lijepe i zgodne sitnice kojih svaka Vaga dnevno vidi mali milion i koje joj “trebaju”, pa se zato često puta nes(p)retno može “preračunati” i završiti u dubljem minusu.
BIKOVIMA novac daje osjećaj sigurnosti i teško kako će se ikada dovesti u ozbiljniji problem s financijama. Bik – poduzetnik katkada, ponesen dobrim znakovljem, može staviti sve na “jednu kartu” i bankrotirati, dok ostali, “obični” predstavnici ovog zoodijačkog znaka uglavnom igraju ulogu “kućnog blagajnika”. A netko od njih i blagajnika zgrade.

Slično njima, i DJEVICE s novcem postupaju razumno, no, katkada su previše sitničave u raspodjeli financija i kontroli troškova ukućana, dok se RAKOVE, ako ste zabrljali s dijelom kućnog “proračuna”, uglavnom može “srušiti” na emocije. Nadalje, pripadnik ovog znaka nije osobit financijski mešetar pa bi ih trebalo držati podalje od nekih – važnih odluka glede financija. Slično njima, kada je riječ o organiziranju vlastitih i, eventualno, zajedničkih troškova i RIBE su uglavnom zbrkane, smušene i skolone se “preračunati”, što može rezultirati općom zbrkom na financijskom planu. One rijetko kada zapravo znaju koliko imaju novaca u novčaniku, ne stoga jer nemaju problema s financijama i imaju ga inače, već stoga jer često puta samo misle da imaju...

JARCE je, u načelu, teško namamiti i da vam plate kavu a ne još ih, bez nekog važnog (većeg i vidljivog) razloga, pokušati odvojiti od neke značajnije količine novca, pa stoga i nije za začuditi etiketa najvećih škrtaca zoodijaka.
Kao njihova suprotnost, i STRIJELCI bi radije trošili (po mogućnosti, putujući po svijetu) nego zarađivali, ne pitajući, pri tome – koliko što košta i čiji je to uopće novac, dok su ŠKORPIONI i s financijama (kao i sa svim ostalim) uglavnom oprezni, ali ih ni u ludilu nemojte probati prevariti ili im nešto smuljati, budući da pripadnici ovog znaka uživaju u otkrivanju. Škorpioni-negativci često puta se nađu i s onu stranu zakona u pokušajima otuđivanja novca ili raznim financijskim “makinacijama”.

VODENJACI će se s novcem snalaziti kao i s “lanjskim snijegom”, osim ako im novac ne predstavlja područje djelatnosti. Tada se svatko može uvjeriti u domišljatost (i govorničke sposobnosti) pripadnika ovog zoodijačkog znaka kojoj nema premca, posebice ukoliko mu je zadatak – utopiti nekome policu životnog osiguranja :-).

- 00:45 - Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>