astro_party

17.06.2004., četvrtak

EUROPSKO PRVENSTVO I NAVIJAČKE STRASTI

Kada se događa ovako važan sportski događaj poput europskog nogometnog prvenstva, teško je izdvojiti najveće nogometne ovisnike i najveće fanove (ako, dakako, pri tome isključimo one koji putuju čak i u zemlju izlazećeg sunca), jer većina se nas ionako sasvim spontano navuče na nacionalne osjećaje, uz obaveznu identifekaciju s našim dečkima na zelenoj travi, no ipak, oni najglasniji i najtemperamentniji u navijanju su svakako pripadnici tzv. vatrenog trojstva zodijačkih znakova.

Pa tako su, primjerice OVNOVI u stanju, u trenutku bijesa i frustracije zbog promašene dobre prilike, spontanim psovkama uznemiriti susjedstvo u krugu od nekih stotinjak metara, a oni agresivniji primjerci «razbucati» i TV prijamnik ili kakve vrijedne komade namještaja, no, nakon pobjede, uvijek su oni ti koji će prvi povesti gradski «karusel». STRIJELCI će biti ipak za nijansu blaži, no teško da i jedan od njih može «tekmu» promatrati u sjedećem položaju dulje od 5 min. Kako raste napetost na terenu tako se i Strijelac sve više nervira, maše, skače i – nekontrolirano divlja. Bilo od ljutnje ili od – radosti. Uz to, obično filozofira kad je riječ o propuštenim prilikama ili izbornikovu izboru prvih 11. LAVOVI su, isto tako, žučni navijači koji, poraz «svojih» uredno doživljavaju kao svoj vlastiti osobni poraz, a to boli… Nakon pobjede, Lav će sve preuveličavati, i to do te mjere teatralno da oni koji ga slušaju mogu imati lagan osjećaj kako je baš on, kao kakav mozak u sjeni, u dosluhu s izbornikom, osmislio taktiku igre.

Znakovi Zemlje su ipak nešto suzdržanijih navijačkih sklonosti, no "kuhaju iznutra", jer ako je, primjerice BIKU, navijanje njegova najjača strast i užitak onda ga nitko od nje neće odvojiti, pa ni vlastita polovica, bez obzira kojim ga sve vrijeme tekme mamila svim drugim omiljenim Bikovim zadovoljstvima. DJEVICE će se cijelo vrijeme «tekme» baviti raznim statistikama iz prošlih zajedničkih srazova naše i protivničke momčadi, prateći, gotovo štreberski, sve relevantne elemente igre, samo kako bi logički pokušale dokučiti najvjerojatniji ishod. Previše napetosti Djevice umara, pa znaju nakratko odšetati od televizora (i izdaleka slušati hoće li se nakon završetka akcije proderati kakav euforični Ovan ili Lav). JARCI su naizgled najmirniji navijači jer, cool kakvi već jesu, nepomično, zakucanog pogleda u ekran, u miru i tišini gledaju tekmu. No, ako ih njihova domicilna momčad razočara (ili, ne daj Bože, nacionalna reprezentacija) «puknut» će za zadrškom od nekoliko sati (kad se većina, onih «normalnih» već odavno «ohladi»). Sretan Jarac smije se «iznutra», i od sreće će čak zavrnuti rundu cijeloj «birtiji» (što mu inače nije običaj :-) ).

Vodeni znakovi od tuge zbog izgubljene utakmice u stanju su pustiti i suzu, posebno RIBE koje se do te mjere identificiraju sa svojom momčadi da, nakon eventualnog poraza, mogu ostati u višednevnoj depri i bedu. Ako, pak, «njihovi» pobjede, Ribe će od sreće napraviti i ono što inače ne bi «ni mrtve», pa će, u nekim situacijama, malkoc nalikovati i na kakvog raskalašenog Ovna ;-). ŠKORPIONI će, slično, Jarcima, najradije «kuhati» u sebi sve emocije koje prate neku važnu tekmu njihove momčadi, te će, samo u jednoj utakmici, prijeći gotovo cijeli raspon emocija – od krajnje mržnje prema suparniku, pa sve do neopisive euforije (ovisno, dakako, o konačnom rezultatu ;-)). Po potrebi, Škorpion će vješto smuljati svom nadređenom sve i svašta, samo kako ne bi propustio kakvu važnu bitku na zelenom travnjaku, po mogućnosti - uživo. RAKOVI će, ako treba, i život dati za promicanje nacionalnih interesa, pa nije za začuditi što su među prvima koji će putovati zajedno sa svojom reprezentacijom okićeni nacionalnim obilježjima, navijačkim šalovima, majicama i barjacima i neizbježnom rukom na srcu kad svira himna :-).

Zračni znakovi navijačkim strastima pristupaju više nekako – intelektualno, iako su skloni živciranju, psovkama i verbalnim deliktima, ako ne ide sve kako bi trebalo. Nabrijani informacijama, lako pamte rezultate i vješto se baveći kombinatorikom, poput, primjerice, BLIZANACA koji čak znaju iznervirati one s kojima zajednički gledaju tekmu zbog konstantnog brbljanja i iritantnih komentara kojima razbijaju napete situacije. Na kraju, izgubili «njihovi» ili, pak, pobjedili, Blizanac se neće nešto osobito emocionalno angažirati, jer će za vrlo kratko vrijeme misli prebaciti na nešto sasvim novo. Ni VODENJACI nisu zodijački znak koji je sklon pretjeranom izražavanju navijačkih strasti, najviše zbog toga što im uspjeva realno uočiti mane «svojih» ali i vrline suparnika (pa često svojim komentarima ljute onu vrstu navijača kojima je najvažnija samo pobjeda, bez obzira na kvalitetu igre), dok će se VAGE nekako više orijentirati na, primjerice, (ne)pošteno suđenje (posebice ako je ono uzrokom izgubljene utakmice) ili situacije u kojima bi, neki važan igrač, mogao zeznuti cijelu ekipu zbog kakve glupe pogreške ili nekontroliranog agresivnog ispada. Vage su «timski igrači» i više ih može razbjesniti nečija igračka sebičnost zbog koje cijela momčad u konačnici gubi, nego izgubljena utakmica od evidentno jače i uigranije ekipe.

Bez obzira na sve, svi za «vatrene»!
Za početak, barem do drugog kruga :-)!
Jer, i prvake Europe danas smo gotovo škartirali i bacili na koljena :-)

- 22:59 - Komentari (4) - Isprintaj - #

11.06.2004., petak

VJERNOST I "ŠARANJE"

Po pitanju vjernosti u ljubavnim vezama, STRIJELAC spada u sam vrh onih čija je vjernost upitna i u velikoj mjeri ovisi o – okolnostima u kojima se Strijelac nađe. No ovu manu ovaj će zodijački znak vrlo rado pretvoriti u - dio svog šarma i jednu od svojih najvećih vrlina, hvaleći se svojim uspjesima u društvu.

Nešto ludo vjeran nije ni tipični OVAN posebno ako tvrdoglavo vraća “milo za drago” drugoj (nevjernoj) strani, iako, prije toga, svaki pravi Ovan nastoji staviti točku na svoju ljubavnu priču.
U vrhu ljestvice ne-vjernih nalaze se i ŠKORPIONI koji su do te mjere naerotizirana stvorenja da ih prati glas “velikih ljubavnika”, a, mora se priznati, teško je ne biti ono što drugi od vas očekuju da budete. Ipak, jednom kada se “smiri” ,Škorpion se može pretvoriti u potpunu suprotnost i biti gotovo dosadno vjeran!

LAVOVIMA do te mjere godi obožavanje, pažnja i pljeskanje drugih da im je teško odoljeti i ponekom izazovu više jer su, vrlo sujetni i slabi na – tuđe obožavanje. Pa će uletjeti i u poneki odnos sa strane, samo kako bi si dokazali da su još uvijek visoko na ljestvici onih - poželjnih (osobito u vijeme - kloimaksa).
VODENJACI su znatiželjni i vole sve što je novo i drugačije od onog što su do sada već probali, tako da je izvjesno i poneko – skretanje u krivom pravcu. Osobito ako je izazov do te mjere osobit da nikako ne žele propustiti kakvo neobično iskustvo.
Iako načelno vjerne, RAKOVE se, ipak, može “srušiti” na emocije, pa ako ih uvjerite da će se moći slobodno brinuti za vas ili da imate veliki problem te da vam je potrebna nježnost, briga i zaštita, možda će nakratko “posrnuti”, ali jedino ukoliko dovoljnu količinu pažnje ne dobijaju “kod kuće”!

Slično Lavovima i VAGE su slabe na laskanje, pa će nekoliko lijepih riječi izgovorenih s divljenjem, uz poneku kavalirski kompliment, staviti Vagu u situaciju dvojbe i izazova nakon kojih bi valo lako mogla početi “sjediti na dvije stolice”.
Ista stvar je i s BLIZANCIMA koji će vjernost obećati ali teško će to isto obećanje ispuniti jer je previše toga zanimljivog što bi Blizanac htio probati. Utješno je jedino to kako pripadnici ovog znaka ništa ne rade s predumišljajem, jer ni sami ne znaju tko im se sve neće (za pola sata) uvući pod kožu i u međuvremenu ih zaintrigirati...

I RIBAMA je teško biti i ostati vjerne jer su u toj mjeri emocionalno ranjive da, ukoliko budu povrijeđene (ili se u nekoj situaciji takvima samo osjete), jednostavno moraju naći utjehu – na drugoj strani, i osloniti se na nečije tuđe rame za plakanje.
Na ljestvici onih uglavnom vjernih prednjače JARCI iako ih ambicija i stav kako “Cilj ne bira sredstvo” može privremeno odvesti i u ulogu onih naizgled “nevjernih”. Na sreću, prije novog početka obično nastoje završiti staru priču.

BIKOVI će postati nevjerni iz čistog hedonizma i potrebe za uživanjem iako im je, načelno, važna emocionalna sigurnost i stabilnost, i nema toga čemu će doputiti da im ju ugrozi, što bi značilo "izlet sa strane - da" ali prekid postojeće veze ili braka - ne dolazi u obzir, dok će se DJEVICE katkada naći u situaciji kada bi mogle “pokleknuti” i pozabaviti se “voćem s nekog drugog drveta”. No, to će se dogoditi samo ako Djevica bude sigurna da se dobro sakrila od očiju javnosti i da joj položaj u formalnom odnosu neće ni malo biti ugrožen.

- 22:04 - Komentari (11) - Isprintaj - #

06.06.2004., nedjelja

ŽIVOTNI MOTO

OMILJENE IZREKE KAO ODRAZ OSOBNOSTI I KARAKTERA

Svjesno ili ne, uglavnom postupamo po nekom unutrašnjem mehanizmu koji određuje vrijednosne sustave i, samim tim, naše reakcije na određene situacije. Mnogi će to uobličiti u izreku ili – životni moto, te je tako, primjerice, “Daj što daš!” jedna od omiljenih izreka vas rođenih u zoodijačkom znaku BLIZANACA, uz onu, nešto ležerniju: “Kako došlo, tako otišlo”, dok će se, za razliku od njih, ŠKORPIONI u više-manje sličnim situacijama obično držati one: “Sve ili ništa!”, iako je pripadnicima ovog znaka daleko najomiljenija izreka:”Pamti pa vrati”. Oni, “zločestiji”, primjerci trebali bi porazmisliti i o onoj: “Tko drugome jamu kopa...”, ili “Oko za oko, zub za zub” budući da su i inače vrlo osvetoljubivi po prirodi.

Izreke vas OVNOVA gotovo su uvijek natjecateljskog karaktera poput:”Tko prvi djevojci – njegova je!” ili one beskompromisne (pogotovo ako su jako zaljubljeni): “U ljubavi i ratu sve je dopušteno!”. Od drugih će, nestrpljivi i “lajavi” Ovan čuti uglavnom: “Ispeci pa reci!”, "Strpljen - spašen", ili onu: “Neće grom u koprive!”.

Oprezni i ozbiljni BIKOVI će, sa svoje strane, najradije razmišljati kako je: “Pametnome i jedna dosta!” (zlobnici će, pak, često puta reći kako njima nikad dosta novca i nekretnina), što, recimo, nikako nećete moći objasniti veselim i luckastim STRIJELCIMA koje bi učestalo trebalo podsjećati na izreku: ”Prvo skoči pa reci hop!”, dok će, s druge strane, neki pripadnici ovog zodijačkog znaka svoje “modiranje” i pretjerano trošenje pojasniti izrekom: “Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari.” Drugi će ih optužiti kako se često ponašaju u stilu one: “Brigo moja prijeđi na drugoga!”, no ipak većina se lako identificira s onom: "Što ne možeš danas, ostavi za sutra".

Nježnim RAKOVIMA je najdraža izreka “Kod kuće je najbolje” (iliti “Home sweet home”), iako će se mnogi naći i u onoj “Bolje vrabac u ruci nego golub na grani”. Osjećajniji primjerci učestalo će tješiti i sebe i druge onom koja kaže kako: “Poslije kiše uvijek dolazi sunce!” uz dodatak kako.

Opreznim DJEVICAMA je ,dakako, omiljena izreka “Tri put mjeri, jednom – sjeci!”, a LAVOVI bi trebali porazmisliti o mudrosti koja glasi: “Nije zlato sve što sjaji”, iako su skloniji djelovati po onome da: “Ono što vrijedi – puno i stoji!”. Zato, valjda, (kad im krene) toliko i troše.

RIBE su najviše sklone nježnijim izrekama tipa: “Šutnja je zlato”, “Ljubav je bol!”, ili u optimističnijoj verziji: "I u lošem ima ponešto dobrog", dok su vrijednim i ambicioznim JARCIMA drage izreke poput “Tko rano rani dvije sreće grabi” ili “Tko čeka – dočeka!”, a VODENJACI će, znatiželjni kakvi već jesu, reći kako: “Za sve postoji – prvi put!” ili kako je: “Bolje ikad nego nikad!”

VAGE su pristalice one: “Ljubav je slijepa!” samo kako bi opravdale svoja učestala i vječita “zaljubljivanja” u krive osobe. No, ionako u većini slučajeva, ma kako se drugima čini, Vaga ne misli – ozbiljno. Ipak (i na sreću njihovih neprijatelja) u konfliktu u većini situacija nastupaju po onoj: “Pametniji popušta!”.

- 23:02 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>