astro_party

25.05.2004., utorak

KAKO IM POMOĆI KAD SU U BEDU?

RAKOVIMA je najteže pomoći u stanju beda i depresije jer je mnogima od njih lagana depresija sasvim prirodno stanje. No ipak, ako se već upustite u to, pripremite se na višesatno slušanje o svima onima koji su ih jednom povrijedili. Nakon što se dobro isplače postoji mogućnost i da na kraju živne i nakratko sve zaboravi.
STRIJELCI su do te mjere vesela i optimistična stvorenja da uopće ne kuže što to znači biti u bedu. Oni ne vjeruju da je itko vrijedan njihove patnje, tim više, što uvijek ima onih koji su vredniji Strijelčeve pažnje. A minutu dvije koliko traje njihov bed ne treba uopće shvaćati ozbiljno.
Pripadnici zoodijačkog znaka DJEVICE kada su u bedu rade kao ludi. Njih, naime, samo posao može izliječiti i skrenuti im pažnju od razmišljanja i analiziranja onoga što su učinile a nisu trebale ili što su mogle učiniti a nisu se na vrijeme sjetile. Izbediranoj Djevici, dakle, uvalite što je moguće više posla i izliječit će se vrlo brzo, nakon nekoliko tjedana :-). Za razliku od njih, RIBAMA nije ni do čega (pa ni do života) kada su tužne i razočarane. Zato, ako im želite pomoći, mazite ih i pazite ali iskoristite priliku i da ih okupirate svojim bedovima jer, pomažući drugima, Ribe najbolje zaborave svoje probleme.

Izbedirani OVAN prava je opasnost za svoju okolinu. Ili je do te mjere šutljiv da od njega nikakve koristi ili divlja uokolo za svaku sitnicu. Najbolje ćete mu pomoći ako ga uspijete nagovoriti na nekakav opasan pothvat u kojemu bi im iznova proradio adrenalin. Šutljivom Ovnu pričajte viceve i šale na račun budale koja ga je bacila u bed.
LAVOVI i od svog vlastitog beda prave predstavu, teatralno ga preuveličavajući do neslućenih granica. Kad se dovoljno ispucaju prepričavanjem situacije koja ih je razočarala, nakon kratkog vremena istu će energiju uložiti i u njeno omalovažavanje. Jedino što možete, pri tom raditi jest klimati glavom i koji put zapljeskati na «izvedbi».
BIKOVI kad su tužni uglavnom se bacaju na hranu i ostala zadovoljstva, pa ako ne želite da ozbiljnije pretjeraju, stavite lokot na hladnjak ili im diskretno ograničite pristup kuhinji. Umjesto toga, navucite ih na neko novo potencijalno zadovoljstvo ili osobu koja bi Biku mogla jednim potezom (čitaj šarmom) obrisati svaku tugaljivu misao.

VAGE, pak, kad su u bedu imaju potrebu za kupovinom i trošenjem, pa ako ne želite bankrotirati uz tužnu Vagu, uskratite joj kreditne kartice i, pri tome, priuštite malo romantike (makar i one čisto prijateljske) kako bi joj se iznova vratilo samopouzdanje i optimizam.
Kada je riječ o JARCIMA, kod njih ćete zapravo jako teško razlikovati stanje beda od svakodnevnog uvijek-natmurenog raspoloženja jer to vrlo vješto i umješno znaju sakriti (čak i od samih sebe) pa tu i nema neke osobite pomoći, dok će, primjerice BLIZANCI čak i kad nisu nešto osobito tužni vrlo lako na prvi pogled ostaviti takav dojam. Taman kad budete spremni ozbiljno u četiri oka porazgovarati sa svojim Blizancem i pružiti mu potporu, on će veselo odlepršati tko zna kamo :-).

Slično njima, ni luckasti VODENJACI ne mogu dugo ostati u jednom raspoloženju. Ono što je najčudnije, kod njih teško uopće možete i zaključiti u kojem su od njih u nekom određenom trenutku jer Vodenjak, katkada, kad je tužan smije se kao lud, a kad je zbog nečeg sretan izgleda kao da mu je neko umro. Čudno stvorenje, ne trudite se pomagati mu jer i sam sebi teško može pomoći ;-), ali mu to, začudo, uvijek uspjeva.
I na kraju, «kraljevi» beda ŠKORPIONI su stvorenja koja se osjećaju kao «kod kuće» kad su zbog nečeg (ili nekog) iztraumatizirani. Uglavnom im pomažu misli o osveti, ali, s druge strane, mnogi od njih se nakon nekih dublji razdoblja beda u svijet i ljude vrate jači nego ikada.

- 22:44 - Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>