petak, 12.03.2010.

Priče iz Oza

Image and video hosting by TinyPic

Ne pišem...
Ne da mi se pisati kontinuirano niti mi se da svakih dva mjeseca napisati Paaa u zadnja dva mjeseca....

Dogodilo se eto da sam pred dva tjedna putovala našim susjedima u Beograd i imala zanimljivu putnu anegdotu.
Išla sam s Brbelom, vlakom koji je kretao u ponoć. U vlaku je u svakom kupeu već bilo ljudi (neki su već i spavali) pa smo se ona i ja ubacile nekakvom dedi i dečku. Dragi, koji nas je smjestio, prije odlaska još mi je napomenuo: Čuj, deda ovaj je neki čudan, pazite se!

Ma nema frke!
Tek što je vlak krenuo deda je skupio svoje stvari i otišao iz kupea. Mi smo ugasili svjetlo, navukli zastore i počele priču s dečkom, kuharom iz Slavonskog Broda koji je išao doma za vikend.

Veselile smo se mirnom putu i spavanju do jutra jer Slavonac izlazi oko pola 3 i onda ostajemo same. Plan je ubrzo propao, vrata su se otvorila i ćelavac sa lančugom, neukusnom šarenom košuljom, trapericama pošpricanim bjelilom i ogromnom onom vrečetinom za plac upalio je svjetlo.
Sofija, Bugarska?
Neee, Beograd?!
Aaa, šta škola neka?
Ne, eto tako. A vi, malo po Hrvatskoj?
Da, bio sam malo po Lijepoj vašoj, obilazio zatvore.

Gulp. Nije rekao zatvor. Krivo si čula. Ma to je neka fora koju nisi shvatila.
Brbelin jednako izgubljen pogled prekoputa da je i ona čula što i ja.

Dok je Slavonac nastavljao komunikaciju već u jednoj od idućih rečenica zatvor je ponovo bio spomenut i više nije bilo sumnje – s nama će cijelu noć putovat nekakav bugarski robijaš! Dok su nam se oči širile na veličinu lubenice, Brbela je samo nečujno usnama rekla: Nemoj spavat!!!

Kad se nakon 21og mjeseca zatvora nađete među novim ljudima imate potrebu puno pričati. Tako smo saznali svašta kako o njegovoj kriminalnoj karijeri tako i o privatnom životu.
Bugar je 73. godište. Ima ženu koja je u Španjolskoj sa njihova dva sina. Slatki klinci, pokazao nam sliku. Poslala mu je zahtjev za razvod i traži 400 eura alimentacije za klince. Kaže on da ga ziher vara. Hmm.. misliš? Planira se boriti za djecu.
Isto tako planira se vratiti kriminalnoj karijeri. U zatvoru je bio zbog krivotvorenja para i trave, a bavi se i švercom i tako. Taj dan je izašao, dobio je 9 mjeseci uvjetno al on će malo pronjuškat kako se diše kad se vrati u Sofiju i prvom prilikom se vraća u biznis.

Čuli smo i kako je u zatvoru. Bio je u Bjelovaru, Splitu i Remetincu. U Splitu je radio kao redar (čistač) za kojih 800kn, a u Bjelovaru nikako nije mogao dobiti posao al zato ga je dobio nekakav pedofil čim je došao u zatvor. Saznali smo kakav mu je madrac i šta se sve ima kupiti u kantini.
Klanovi u zatvoru postoje (kao u seriji) ali je moguće ne biti s ni jednima tj biti oke sa svima. Kod ograde se dogovaraju ubojstva. A jedan frajer se ubio u ćeliji prerezavši arterije na vratu s britvicom.

Sve u svemu, kaže, zatvor je samo dobra škola za daljnju karijeru, savladaš druge finte, učiš od boljih. Imale smo sreću nikakve nove talente nije htio iskušati na nama. Štaviše, pred dolazak u Beograd smo čak uspjele i odspavati pola sata, a i pomogao nam je sa stvarima kad smo stigli.

Zaželjeli smo si sreću, nama u provodu Beogradom a njemu na putu do Sofije i... pa, daljnjoj karijeri valjda.

Ljubi vas Assi
Ciao!

- 14:40 - Komentari (16) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

design by Lanna