14.04.2006., petak

Četvrta kandidatura Rijeke za Mediteranske igre


RIJEKA - četvrtak, 13. travanj 2006. Grad Rijeka ponovno će se, po četvrti put kandidirati za domaćina Mediteranskih igara, odnosno za domaćina Mediteranskih igara 2013., rečeno je danas na konferenciji za novinare nakon sastanka gradonačelnika Vojka Obersnela i predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatka Mateše.

Obernel je kazao da će gradsko Poglavarstvo predložiti Gradskom vijeću pokretanje postupka za kandidaturu, unatoč dosadašnjim neuspješnim kandidaturama u kojima su se, kako je rekao predstavnici Rijeke osjetili prevarenima.
Dodao je da se nova kandidatura može provesti s minimalnim troškovima te da za predstojeću kandidaturu očekuje potporu HOO i hrvatske Vlade.
Predsjednik HOO Zlatko Mateša kazao je da taj odbor posve podupire kandidaturu Rijeke za Mediteranske igre 2013. te da se u Rijeci ostvaruju projekti koji su potrebni za njihovo održavanje kao što su kompleks bazena i sveučilišni kampus.
Mateša je dodao da je uvjeren da u svezi kandidature neće izostati ni potpora Vlade i premijera Ive Sanadera.

Rok za podnošenje službene kandidature za Mediteranske igre 2013. je u lipnju ove godine, odluka o gradu domaćinu bit će donesena 2007. u Italiji, a kako je rekao Mateša, za sada se neformalno doznaje da bi se osim Rijeke mogli kandidirati po jedan grad iz Sirije, Turske i Grčke.
(Hina)

- 12:40 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi

Galerija