Bomba protiv astme! - Stranica za upoznavanje

subota , 29.12.2018.

Astma: Može li se živeti bez napada? (VIDEO)










Click here: Bomba protiv astme!






Antizapaljenski lekovi pomažu pri kontrolisanju simptoma astme i sprečavaju napade astme, tako što umiruju zapaljenje disajnih puteva i olakšavaju protok vazduha. Procenjuje se da u Srbiji u ovom trenutku do 8 odsto starijih od 18 godina boluje od astme, koja, iako je neizlečiva, može da se drži pod kontrolom i ne mora da utiče na kvalitet života. Procenjuje se da u Srbiji oko 10 odsto starijih od 18 godina boluje od astme i oko 8 odsto dece. Takođe on sprečava organizam da proizvodi agens za aktiviranje platelata, proteina koji pokreće spazam bronhija i sužava disajne puteve što ustvari izaziva napade astme.



Bomba protiv astme!

Malo sam bila opsirnija ali to je moje iskustvo sa DR. Pa i u njoj rade samo ljudi.



Bomba protiv astme!

Astma: Može li se živeti bez napada? (VIDEO) - Sam doktor je zadovoljan mojim stanjem, ali ne smatra da mi je izlečio astmu. Nije bilo cudotvornih efekata, a po odlasku na kontrolu dete je bilo u mirnoj fazi, nije se culo skripanje i zviždanje i Bomba je samouvereno rekao ,,Eto vidiš, izlečio sam je''.



Bomba protiv astme!

U svetu od astme boluje oko 300 miliona ljudi, a u Srbiji svako sedmo dete ima neki oblik astme. Astma je hronična bolest disajnih puteva i grčenja mišića koji okružuju ove disajne puteve. Disajni putevi se sužavaju i javlja se otežano disanje. Međunarodni dan borbe protiv astme obeležava se 4. Vrste astme Alergijska astma je najčešći tip astme koji se javlja. Ona se javlja kao posledica osetljivosti na supstance iz spoljašnje sredine kao što su kućna prašina, grinje, korov, buđ ili duvan. Simptomi koji prethode pojavi astme su kijavica i osećaj zapušenog nosa. Ovi simptomi mogu trajti i po nekoliko godina. Bronhijalnu astmu karakteriše preterano lučenje sluznice koja sužava bronhije i sprečava da vazduh prodre do pluća. Uzroci nastanka mogu biti unutrašnji način života obolele osobe, konzumiranje alkoholnih pića, pušenje, način ishrane, al ii genetske predispozicije i spoljašnji dolaze iz sredine u kojoj čovek živi. Pored pumpica, inhalatora i određenih lekova, pozitivne efekte u suzbijanju i lečenju simptoma astme imaju i proizvodi iz prirode. Iako beli luk stvara loš zadah, on se svrstava u dobre, stare domaće lekove koji mogu da pomognu u lečenju ove hronične bolesti. Obloge od senfa ili gline bi trebalo stavljati i na leđa i na grudi. Brojni vitamini mogu da smanje asmatične napade, zato se savetuje svakodnevno unošenje vitamina C i E. Preporučuje se i uzimanje magnezijuma koji utiče na širenje bronhija i na taj način se smanjuje šansa za asmatični napad. Zdrava ishrana, odnosno unošenje namirnica koje su bogate vitaminima i mineralima. Jedite ribu tuna, losos, skuša jer sadrži omega 3 masne kiseline. Zamenite životnjske proteine biljnim, smanjite unos mleka, izbacite margarin, ulja i masti. Med je najstariji narodni lek za lečenje astme. Udisanje eteričnih ulja iz meda već pomaže otklanjanju gušenja. Med se može uzimati ujutru sa čašom tople vode. Može se dodati đumbir u prahu, jabukovo sirće ili kajenski cimet.



PRIRODNO LEČENJE ASTME
Astma je ozbiljna bolest koja zahteva lekarski, medicinski tretman. Bitno je da svaka osoba sa astmom mora biti pod kontrolom, stalnom ili povremenom — kaže ona. Mešavinu od borovih pupoljaka- 1 deo, živovlaka- lista- 1 deo, podbjela-lista- 1 deo, sipati u čašu hladne vode i ostaviti dva sata; posle toga kuvati pet minuta, ohladiti i procediti. Interesovanje graana je bilo veliko, a anketiranim osobama kod kojih se pojavila sumnja na astmu urađen je spirometrijski pregled. Podbjel — 4 kašičice isitnjenih listova preliti čašom vrele vode, ostaviti 30 minuta, procediti. Profesionalna astma je bolest pluća, u kojoj različite supstance iz radne okoline uzrokuju poteškoće sa disanjem. Biće veliki uspeh ako uspemo da održimo ovakav nivo usluge. Izvor: B92 sreda, 20. Direktorka Gradskog zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu Ljiljana Timotijević ukazala je da pacijenti ne mogu da utiču na to da li će dobiti astmu, ali da mogu da je kontrolišu redovnim uzimanjem terapije protiv zapaljenja. Kada su napadi učestali sa kratkim razmacima između njih ili kada astmatični napad duže traje nema još jedinstvenog stava bez mogućnosti njegovog prekida, onda je to status asthmaticus. Dugi niz godina vladalo je mišljenje da sport negativno utiče na osobe obolele od astme. Od tog leka uzima se pre jela jedna kašika.

[Eroske price|Starije gole tete|Sajtovi za dopisivanje na engleskom]






Oznake: astma, &, stalna, borba, za, vazduh

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.