26

ponedjeljak

ožujak

2007

.....the black rissoto....


....mislim da sam vam ostao dužan.....

Sastojci:
- 1 kg sipe
- 3-4 režnja češnjaka
- svežanj petrosimula
- 1 kapula ili crveni luk
- 2dl ribljeg temeljca
- 40-50 dkg riže
- 2dl suhog bijelog vina
- 1dl maslinovog ulja


Priprema:

- Sipa se dobro opere pod mlazom hladne vode, odstrani im se kost i oguli koža, a sa strane se stavi nekoliko mjehura s crnilom i dobro ocijedi.

U teću se stavi maslinovo ulje,narezana kapula,petrosimul,narezani češnjak,pa kad zažuti, doda se riblji temeljac.Šufigaje se na lagano dok kapula skroz ne zamre,a onda se doda sipa narezana na sitne komade.Drži se na lagano desetak minuta,dok ne smekša, a onda se doda crnilo,vino i rižu te kuha dok riža nije al dente - dakle, da nije raskuhana.Ako je riža popila svu tekućinu,a nije gotova,valja je zaliti s još malo temeljca.Po volji se, kad je rižot gotov, može dodati i malo kvasine.

....lady and gentelman....

Ja i mala smo skupa......

Očito ubojito kuham......

A.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.