Komentari On/Off 

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

 
Stanja svijesti, događanja i razmišljanja u životu jednog magičara.

Blog je namijenjen svim Sinovima i Kćerima Lava i Zmije.

THELEMA | 93 | AGAPE

Kontakt:
archaeus@tothal.com


 
Isplati se:
Gregor
Majstor Stevan
Didove mudrosti
Mišljen
alje fiction yard


Favorite links:
O.T.O. - Mirrach Loža
tothal - magički portal
The Hermetic Library

 
Magika je znanost i umjetnost uzrokovanja promjena u skladu sa Voljom. Magika je umijeće življenja.

Ništa nije istinito, sve je dozvoljeno.

Nema Boga osim Čovjeka. U Čovjeku su sve stvari skrivene.

"Naprijed, naprijed u mojoj snazi i ničemu nećete okrenuti leđa." Liber AL vel Legis

 24.05.2005., utorak

Što danas reći?
Još ne mogu probiti veo, iako više nisam izmučen kao prošli tjedan. Neka ravnodušnost uvukla se da me spasi. Promatram ljude oko sebe i one u novinama, na TV-u i blogu, i kao iz trećeg lica uspoređujem njihove živote s mojim. Osjećam da vodim monoton život, a opet svjestan sam da sam vrlo daleko od stvarno monotonog života. Moram napomenuti da sve one osnovne ljudske funkcije obavljam savršeno uredno - biološke funkcije, posao, obiteljski život ... osim što se JA nalazi negdje drugdje.
Skriven u noći očekujem otvaranje ponoćnog lotosa koji skriva mistični dragulj.
Zanimljivo je to kako se introspekcija vječno nastavlja, svaki put sve dublje i dublje, sve dok svaki veo što skriva Svetište ne bude nepovratno uništen. Jer dok nije nepovratno uništen vraća se ponovo i ponovo nas odvaja od našeg Gospoda. I zaista, nisu li ovo velovi s kojima sam se toliko puta do sada susreo? Nije li to ono što sam mislio da sam ostavio iza sebe? Nema šlepanja na duhovnoj stazi. Možda je to razlog što u zadnje vrijeme imam tihi prezir prema mnogim novostvorenim duhovnjacima, guruima i majstorima ovog ili onog sistema.

Slijepca ne može voditi slijepac, a svatko tko tvrdi da nije slijep najveći je slijepac od svih.


- 10:00 - Komentari (9) - Isprintaj - #

 23.05.2005., ponedjeljak

Novo jutro i novi radni tjedan.
Vikend je bio prepun događanja, kako u meni tako i izvan mene. Prisustvovao sam ritualu Skerletne bludnice, Nevjeste Kaosa, BABALON - Majke Grozota. Bilo je van svih očekivanja. Ritual neću opisivati, a svoje unutrašnje doživljaje ni nemogu. Spomenut ću samo dio koji još uvijek odjekuje cijelim mojim bićem:
Postoji ljepota neizreciva u ovom srcu kvarnosti, gdje cvjetovi proplamsavaju. O vi koji ispijate slanu vodu svoje žudnje, vi ste blizu ludila. Vaša se bol povećava kako pijete, pa ipak, pijete i dalje. Dođite kroz brzake do pitke vode ...
Ritual je trajao do kasno u noć. Nakon što su se neki ljudi razišli kućama, a neki pozaspali izašao sam u park i uz jedan joint dočekao zoru. Usred parka izveo sam pozdrav Suncu, najbolji koji sam ikada izveo. Pitam se zašto inaće propuštam zoru? Ljudi, ne propuštajte zoru. Taj trenutak, tik prije svitanja je magična točka gdje se tama i svjetlo susreću u ravnoteži.

Nešto više o BABALON možete pronaći ovdje, u poglavlju O ZEMLJI, MAJCI I UTROBI.
- 08:32 - Komentari (3) - Isprintaj - #

 20.05.2005., petak

Cijelo vrijeme nosio sam masku ... a tek nedavno sam primjetio da teže dišem. Vrijeme je da se oslobodim sranja. Tko sam, što sam i kamo idem ... samo su neke od stvari koje moram priznati - sebi. Sve što kažem bit će LAŽ, jer drugačije ne može biti. Tužno, ali istinito.

KRIK: Želim da me vole, da me cijene i da mi se dive.
Budalo, postoji li osoba koju ti toliko voliš i cijeniš i diviš joj se? Postoji li taj osjećaj u tebi? Maske su prolazne. Kad bi ONI zavoljeli masku i divili joj se, kakve bi TI koristi od toga imao? Na kraju krajeva, nema razlike između TEBE i NJIH.

Ah, suvišno je nastaviti s krikovima jer jedan se javlja za drugim i jedan izrasta iz drugog i već u sljedećem momentu nestaju i rađaju se novi ... A svaki krik počinje sa "Želim..." i svaki nanosi bol spoznaje da ono što želim očito nemam. Svi krikovi su rođeni iz jedne maternice, ribljeg mjehura, a svi se mogu čuti pomiješani u jednom velikom kriku "Želim ispunjenje." A ispunjenje ne dolazi niotkuda jer sve je prekrila tama. Jesam li zaista na stazi Smrti?
- 11:12 - Komentari (3) - Isprintaj - #
Potrebna mi je promjena ... svaki smisao umire. To je ono što ubija, ta nemoć i praznina užasna - stagnacija, trulež i smrt.

Tražim način da izlijem sebe, kroz sliku ili riječ. Tražim li JA to zaista, ili samo očajnički želim zadržati sliku onog što sam nekad bio? Osjećam potrebu da stvaram, ali nije li ovo vrijeme otpuštanja? Otrov škorpiona je zatrovao krv, zmija putuje ka srcu .... Nije li ovo vrijeme krikova? Svakim krikom jedan orao uzdiže se u visine, a voda gorčine postaje slatka. Jesam li sada shvatio ovo stanje prokleto? Nije li onda ovo stanje ipak blaženo?

"Postoji koprena, ta je koprena crna. To je koprena tuge, to je koprena čedne žene i mrtvački pokrov smrti. Ništa od toga nije moje..." - Liber Al vel Legis

Zar je ovo zaista put ka Suncu?

U ljubavi BABALON ostvarit ću Pobjedu - kroz ljubav BABALON pronaći ću Ljepotu.
- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

 02.05.2005., ponedjeljak

Kako ćeš znati da si zabrijao film? Moraš slušati one koji te vole, jer oni su iskreni. Istinska moć je moć transformacije, a istinska ljubav je biti iskren - prema sebi.

Događanja oko tebe odraz su događanja unutar tebe. Budi pažljiv, promatraj i osluškuj, traži i propituj se ... Istina je iznad tvojeg poimanja - ne čekaj, mijenjaj se.
- 16:03 - Komentari (1) - Isprintaj - #