aparatczykovi zapisi

08.08.2006., utorak

GO post

Kada u vašoj evidenciji nazočnosti na poslu piše veliko GO znači da ste na godišnjem odmoru, iako većina onih koji su i na BO (bolovanje) su zapravo na godišnjem ali su se uspjeli dobro snaći. Simptomatično je to što su oni koji su na SL (službenom putu) vrlo često također na godišnjem, samo što im je to plaćeno, a i oni koji se evidentiraju kao da su na poslu su često također na godišnjem jer zapravo ništa ne rade.
Ja sam zapravo na nužnom smanjenju životne brzine, korisnom prebacivanju u drugu iz pete. Moj prvi susret sa računalom u pravom smislu riječi nakon tjedan dana izolacije na dalekom pučinskom otoku Premudi, i još par dana laganinija na Murteru. Ovaj post nastaje u Zadru, na bratićevom kompu, kao i svi morski postovi, dok on zbog toga ne može igrati "Call of duty". Godišnji bez velikih priča, bez velikih događaja, bez anegdota za prepričavanje, makar se do ponedjeljka svašta može dogoditi. Zdravo i korisno usporavanje tempa, potrebna promjena zraka, bijeg od Zagreba i svega što se tamo zbiva.
Čovjek si kada radi postavlja pitanje: živimo li od godišnjeg do godišnjeg? Što je ono što živimo između godišnjih? Kakav je život koji živimo na godišnjem? Koji život je zapravo pravi život, onaj na godišnjem ili onaj između dvaju godišnjih? Kakva pitanja!
Reklo bi se da čovjek koji ima previše vremena postavlja previše glupih pitanja.
Što ljudima radi godišnji odmor.
A možda bi trebalo kao Shane Mc Gowen nakon što je snimio s Poguesima "Summer in siam" zauvijek ostati na godišnjem odmoru?
Još glupih pitanja...
Ovo je pravi ljetni post!
- 23:27 - Komentari (8) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< kolovoz, 2006 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi