aparatczykovi zapisi

09.09.2005., petak

Fever pitch

Osadmdestdruge sam već bio malo veći
Na stadion sam dolazio da se liječim


Jebem im mater, da im pizda materina, da im jebo pas mater izdajničku, Bog im mater jebo na današnji dan. Sve u pizdu materinu. To su bile moje misli nakon tekme s Maltom odprije neki dan. Morao sam ići joggirati čak krug i pol oko kvarta samo da se smirim. Primiti takav pacerski gol, jebo te Pletikosa. Ali ne to nisu ljudi, to su pičkice. Igrali su ko zadnje pičkice koje boli kurac kaj će biti.
I oni neredi koji su izbili nakon toga. Fina smo ekipa ispali. Ne pokušavam opravdavati divljake i izazivače nereda, ali imam razumijevanja, zapravo shvaćam zašto su tako eksplodirali. Život prosječnog Hrvata nogometnog konzumenta bijedan je kako materijalno tako često i duhovno, i ljudi jedinu utjehu i ljepotu nalaze u repki, mogu se povezati u jedan zajednički goodfeeling. Osobito oni koji prevale grdne kilometre i daju zadnju paru da bi pratili svoje idole. A ti idoli su poluretardirani asocilani kreteni kojima je socijalno najbitniji cilj karati manekenke i kupovati bijesne aute. I kad ti svoj jedini pravi posao, igranje nogometa odrađuju kao drkadžije, i igraju kao pičkice protiv totalnog autsajdera, i tako si smanje šanse za odlazak na svjetsko, kada se pojavi mogućnost da čemo biti uskračeni za zadovoljstvo i euforiju mundijala, razumljivo je da navijači popizde. Ofenziva navijača na svečanu ložu ozljedila je ni krivog ni dužnog maltežanskog ministra energetike, a one pizde kao Vlatko Marković ili Anto Đapić prođoše neozljeđeno. Neće grom u koprive.
A maltežani? Mislili smo da bumo pregazili olujom taj otok veličine Krka, a radi se o jednom od najratobornijih naroda Europe. Otjerali su sve osvajače kroz hiljadu godina, Arape, Turke, Engleze, a što ne bi pijane Hrvate, što u nogometu što u tučnjavi. Mentaliteta istočnjačkog, katoličanstva ekstremnog, u ovoj zanimljivoj zemlji nacionalni sport je lov. Zrelost se dokazuje rezultatima u lovu, a kako nema nikakavih životinja love se ptice selice zaštićene direktivama EU. Kako su pola stanovništva lovci, a nitko ne bi želio razljutiti pola glasača, uspjeli su izboriti izuzeće od Direktive o zaštićenim pticama. Da ne zaboravim, Malta je izborlia i izuzeće od prodaje nekretnina strancima. Maltežani su face, nema s njima zajebancije.
Nastranu sve to, jučer je u Dugavama bio veliki spektakl koji je ispao i pomirenje BBBa i Mamića. Ljepša i pozitivna strana navijačkog ludila.
Kao dinamovac nadam se da će napeglati Hajduk u nedjelju sa bar tri komada. I da ne bude razbijenih glava.
- 13:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< rujan, 2005 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi