aparatczykovi zapisi

22.07.2005., petak

O psima, ljudima i još ponekim vrstama

Nisam baš mislio svoj drugi post posvetiti aktualnoj aferi ugroženih cucaka, ali odnekud treba početi. Ovo mi je otprilike kao zadatak na prijemnom za dramaturgiju, dobiješ neku temu i trebaš je razraditi u priču.
Mnogo se priče povelo u zadnje vrijeme o ugroženim životima cucaka određenih za pokuse na Veterini. Već dugo nisam vidio javnost da se tako spremno i homogeno postrojava u obranu interesa tih nesretnih najboljih čovjekovih prijatelja, špto uopće nije loše. Da se razumijemo, moj anarhistički um svaki će puta podržati takvu inicijativu, kad nije upitan razlog. Čak je i moja stara išla na prosvjede. Mediji su sve odgovarajuće popratili i pažnja javnosti je urodlia plodom. Cucke očekuje bolji život, nakon svih tih muka u kavezima veterine. Odgovorni su navodno počinili sijaset nezakonitosti u cijeloj toj aferi, što je od "malih bogova" iz sveučilišnog polusvijeta i za očekivati, i sada bi ih trebala stići zaslužena kazna. Vjerujem da nitko neće loše proči, kad opadne medijska halabuka i gori prekršitelji prođu dobro. Ali hipokrizije i podvojenih kriterija nikad dosta. Naravno da su se svi mogući dušebrižnici zauzeli za prava i interese simpatičnih beagleova, dragih i rasnih cucaka,a nitko nikad ne obraća pažnju kada na sličan način trpe razni zečevi, mali bijeli glodavci i slične neatraktivne vrste koje svakodnevno stradavaju od raznoraznih znanastveno- gospodarskih struktura. Ono, jebeš miševe... Salonski prosvjednici bi trebali dosljedno prosvjedovati i za njihovu zaštitu, a ne samo par prljavih luđaka na čelu s olinjalom i poludjelom Brigit Bardot.
No dobro, važno da su pesi udomljeni. U skladu s nacionalnim licemjerjenim- praktičnim moralom, među udomiteljima je bilo i onih koji su planirali prodati udomljene rasne beaglove. Ne bih se iznenadio da su bili i neki vlasnici kineskih restorana, he he!
Švec je zgodno primjetio jutros na stojedinici da je spomenuto i kako će udomitelji voditi pese na kastraciju. Prvo lomljenje nogu pa onda kastracija, to fakat nije u redu. To se zove ne imati sreću. Pasji život.
- 14:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  srpanj, 2005 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi