Annapurna2

15.10.2008., srijeda

Baza sve pustija

U Baznom logoru sve je hladnije (naglo dolazi zima), ali i sve pustije (približava se vrijeme konačnog juriša), jer je na planini sve više ljudi.
Kako izgleda naše malo Bazno selo pogledajte na sl.1. s rasporedom važnih prostorija i šatora za spavanje (većinom Single Room s uključenim litarskim noćnim flašicama širokog grlića umjesto WC-a).
Trenuci odmora, ali samo dok ne puše vjetar (koji nam upravo trga šatore po BC-u), izgledaju kao na sl.2. (Veco i Saša).
Da nismo gladni, brine se ovo troje alkemičara sa sl.3. koji su zadnji puta oprali noge (ali i ruke) u prošlom tisućljeću (no ima i nekih od nas koji to isto broje tjednima), no to i nije važno, jer je na ovim visinama i temperaturama sve sterilno.
Naša je vrlina da se i vrhunski specijalisti mogu uključiti u druge poslove. Tako su kao što se vidi na sl.4. Veco, direktor energetike i veza; Saša, šef transporta i dr. primarius Jurković, danas ujutro mesarili po špeku, vratini i pršutu.
Prije koji sat na Logor 1, a sutra na Logor 2 krenula je Ogulinska četvorka: Marko, Dragec, Bruno i Ivica (dr.Jurković) – sl.5.
Na sl.6. s dobrim zoomom iz BC-a uhvaćen je Soldo negdje blizu 6000 m.
Daljnih slika nema, a da ih ima vidjeli biste Acu, Ferru i Sherpe koji su jako visoko na Annapurni, a malo prije su se s logora na 6530 m javili s viješću kako ih je na grebenu ometao orkanski vjetar s udarcima preko 100 km/h, a odozgora im se čini da se vrijeme općenito kvari. No, o tome u sljedećim nastavcima.
Ovo je sve za danas, moramo ići jesti, jer su kuhari na stol iznjeli Pizzu Capriciosu i tunjevinu u paradajz saftu, pa ako se više ne javimo, znate razlog.
Pozdrav iz Pizzerije Annapurna, Darko

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us



- 10:58 - Komentari (17) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

0


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Ogulinska ekspedicija "Annapurna II 2008"


kontakt e-mail za web
kontakt e-mail za sponzorstva i medije