ANKSIOZNOST - PANIKA - DEPRESIJANEKOLIKO UPUTA
Na ovom blogu najlakše ćete se snaći pomoću SADRŽAJA na lijevoj strani stranice ili pak PRETRAŽIVAČA BLOGA na vrhu stranice, budući da postovi nisu pisani nekim određenim redoslijedom već prema trenutnoj inspiraciji i biometeorološkim prilikama. ;)

Dobrodošli!

PRETRAŽIVANJE BLOGA

INFORMACIJE KOJE NISTE PRONAŠLI OVDJE - POTRAŽITE NA FORUMU!
Na Forumu ćete pronaći mnoštvo članaka na temu mentalnog zdravlja a možete mu pristupiti klikom na OVAJ LINK. S obzirom na veliki broj upita na
ovom blogu, vjerujem da ćete se odazvati ovom pozivu na suradnju u velikom broju i pokušati jedni drugima pomoći jer ovo je u prvom redu FORUM
ZA EDUKACIJU I SAMOPOMOĆ čija je osnovna svrha INFORMIRANJE i SPOZNAJA o raznim poteškoćama i liječenju, RAZMJENA ISKUSTAVA i
SKIDANJE STIGME s tzv. "F" dijagnoze.

petak, 06.03.2009.

Dan oštrih rezova


Čini se da mi je danas jedan od onih rijetkih dana u kojima odlučim povući oštar rez, nakon dugotrajne šutnje i trpljenja.
Što sam učinila? Nešto od čega se upravo tresem i osjećam krivnju, ali istodobno smatram da sam time učinila nešto korisno za drugu osobu.
O čemu se radi?
Nakon 12 i pol godina uvjeravanja mojih roditelja kako sam JA loša majka (ne znam zašto, ali dobro, svatko ima pravo na svoje mišljenje) i pokušaja da pridobiju moju kćer na "svoju polovicu igrališta" večeras sam im je odlučila velikodušno prepustiti - poslala sam je na spavanje k njima u sobu, uz vidljiv izraz ljutnje na licu.
Sve ovo vrijeme, cijeli njen život dajem sve od sebe, odrekla sam se svog života i svojih malih radosti i prijatelja kako bih bila što bolja majka (naravno, pod pritiskom vlastitih roditelja), poznajem je bolje od ikoga i na prvu njenu suzu i promrmljano "Oprosti" uvijek je zgrabim natrag u zagrljaj, kakvu god glupost napravila. Uglavom su to male, dječje gluposti, poput plakanja nakon istisnutog prištića ili kritike na nepospremljen radni stol i sl.
Ona jako dobro zna da je u takvim situacijama dovoljno napraviti obješenu facu i pustiti suzi i baka i djed odmah skaču poput lavova u akciju protiv mene. To se ponovilo i večeras, po ne znam koji put. Mala je odigrala svoj igrokaz. Ali mala nije računala na faktor PMS-a koji me ponekad učini nervoznijom ali i odlučnijom. I tako joj se cendranje pred bakom i djedom te njihova galama i vrijeđanje radi - CITIRAM - "iživljavanja na djetetu" (jer sam joj istisnula začepljeni miteser na licu!) ovaj put okrenulo protiv nje...
Primjećujem da, što je više štitim od njihovog verbalnog zlostavljanja (da, ovo nije karikatura niti napuhavanje, proživljavam to cijeli svoj život) i što joj više popuštam, to ona situaciju više iskorištava.
E, pa danas je odabrala krivi dan.
Pustit ću je malo neka iskusi "njihov tretman" i njihove odgojne metode, za njezino dobro. Iako se grizem, sigurna sam da postupam ispravno. Samo trebam pregrmjeti dan-dva i biti ustrajna. Ništa joj se loše neće dogoditi u tako kratkom periodu.
Ja već 33 i pol godine slušam o tome koliko sam nesposobna, beskorisna, lijena itd. Svaka moja inicijativa uvijek je dočekivana na noževe, omalovažena i ugušena u samom početku (čak i kada se naknadno ispostavilo da je zapravo bila odlična) a svaki pokušaj konstruktivnog razgovora s roditeljima završio bi njihovim kopanjem po prošlosti, psovkama, galamom i uvredama. Eto, još malo mojih trauma s kojima se moram nositi i od kojih moram štititi svoje dijete. Stoga me boli kad mi upravo to moje dijete zabada nož u leđa. Ali je zato večeras: a) sama sebi pripremila večeru, b) na vrijeme bila u krevetu, c) s ortodontskim aparatićem u ustima i d) svim ostalim s čime se ja moram svakodnevno krvavo boriti (i izboriti) jer sam na nju previše osjetljiva i popustljiva (uključujući i toleriranje povremenog nenošenja ortodontskog aparatića jer znam da je novi i da se još nije privikla na spavanje s njim). E, pa baka i deda to ne znaju, a ona, ako misli da će njima to lakše objasniti nego meni - eto, večeras sam joj odlučila pružiti priliku za promjenu. Želim joj više sreće no što sam je ja u ovih 33 i pol godina s njima imala.
I sigurna sam da će do sutra shvatiti i naučiti cijeniti prijateljstvo i razumijevanje koje kod mene ima, a koje ja nikad nisam imala.
Laka ti noć, S.
Lijepo spavaj.
Voli te mama.

O čemu dalje želite čitati?

...

- 23:54 - Komentiraj/Vidi komentare (0) - Isprintaj - Pročitaj više na Forumu NOVO! - #

 
Kontakt: Admin (Renči) - Privatnost - Login
Provided by the compucert IT training and computer training technology group. - Blog search directory - Direktorij - web imenik Promocija web stranica besplatno - Link direktorija - BiH Link - Jahu.net - Mrežni Marketing - Ocijeni stranicu @ croindex.info - Increase Page Rank - Website Promotion at Allthewebsites Directory - Info Galerija - Besplatna Objava Članaka za Autore, Besplatni Članci za Izdavače! - Search Engine Submission - AddMe - Direktorijum.net - BiH Link - Blog Listings - Mikrovalna pećnica: recepti i savjeti - Dmegs Web Directory - Credit Cards Terms - Credit Cards 4 U - Lawyer vs Attorney - Self-Help Free Books - Free web 4 U
Promote Your Blog Paperblog : Les meilleurs actualités issues des blogs
TopOfBlogs Health Blogs Pocelo je kao panicni napad, uslijedila je anksioznost a iz svega toga razvila se i depresija. Kako dalje? Blog Directory Free counter and web stats Anksioznost - Panika - Depresija - Lijecenje PageRank
anksioznost - panika - depresijaoglasni prostor
VAŠ BANNER OVDJE
195x90px
25000 prikaza mjesečno
pošaljite upit


Anksioznost Depresija on Facebook
forum
MKB-10 dijagnoze
HZZO - Pretraživanje lijekova
bolovanje
PORTAL Zdravlje - novosti
MedLex: medicinski leksikon, medicinska enciklopedija, medicinski rječnik
oglasni prostor