Linkovi
Jednog dana će čovjek gledati jednako na ubojstva životinje i čovjeka.
Mnogi slavni ljudi bili su vegetarijanci te na taj način se borili i promovirali prava životinja.
M.L.King
Dostojevski
L.N.Tolstoj
L.Da Vinci
F. Kafka
www.animalliberation.hr

Imajte na umu, da za izradu jedne bunde dužine 1 m, ovisno o životinjskoj vrsti, potrebno je ubiti: 100 činčila, 60 lasica, 42 lisice, 40 rakuna, 20 vidri, 20 jazavaca. Ovo je prava cijena jedne bunde!!!



OSLOBOĐENJE ŽIVOTINJA [ANIMAL LIBERATION] je neprofitna, nevladina, volonterska, aktivistička udruga građana čija je svrha promoviranje i borba za prava životinja i njihovu zaštitu. Udruga se bori protiv eksploatacije, ubijanja i mučenja svih životinja.

Cilj djelovanja udruge Oslobođenje životinja je zakonom zagarantirati životinjama pravo na život, potpunu slobodu, zaštitu od iskorištavanja, mučenja i ubijanja od strane ljudi.

Udruga se bori za ukinuće i zabranu:
- ubijanja životinja,
- uzgoja životinja za prehranu,
- lova i ribolova,
- uzgoja životinja za potrebe svih vrsta industrije,
- pokusa na životinjama,
- iskorištavanja životinja za potrebe zabave,
- zloupotrebljavanja životinja od strane ljudi.

Oslobođenje životinja

nedjelja, 26.03.2006.

Počeo lov na tuljane

Usprkos prosvjedima aktivista i udruženja za zaštitu prava životinja, u Kanadi je u subotu započela sezona lova na tuljane. Svjetski i lokalni mediji prenose vijesti i prosvjede aktivista protiv "najvećeg i najokrutnijeg masakra morskih sisavaca na planetu". Kanadske se vlasti opravdavaju velikim brojem tuljana čija se populacija na Grenlandu u posljednjih 30 godina utrostručila tako da ih danas ima oko 5,8 milijuna. Kanada je u 2006. godini odobrila ubijanje 325.000 tuljana tvrdeći da komercijalni lov ne prijeti opstanku vrste. Pojedinci i udruženja za zaštitu prava životinja iz čitavog svijeta, udružili su se prosvjedujući protiv lova koji predstavlja veliku "sramotu za Kanadu". Neki od njih, unajmili su brodove i helikoptere kako bi nadzirali i snimali lovce. Pretpostavlja se da će u zaljevu Saint-Laurent, na istoku Kanade, u sljedećih nekoliko dana biti ubijeno oko 90.000 tuljana. Borbi protiv lova na tuljane pridružile su se i neke osobe iz svijeta slavnih te dugogodišnji aktivisti za zaštitu prava životinja poput francuske glumice Brigitte Bardot i bivšeg Beatlesa Paula McCartneya. Kanadski premijer Stephen Harper odbio je ovog tjedna primiti Brigitte Bardot koja je stigla u Ottawu prosvjedovati protiv toga "pokolja". Tim povodom u petak je Harper izjavio da je Kanada "žrtva velike međunarodne propagandne kampanje". Lokalno stanovništvo Quebeca i Newfoundlanda gdje se već 40 godina održava ova tradicija tvrde kako im upravo lov na tuljane donosi prihode za življenje. Prošle je godine, lov donio oko 14.5 milijuna dolara zarade, nakon što je pobijeno oko 325.000 tuljana. Lovci prodaju njihovo krzno najčešće za potrebe modne industrije u Norveškoj, Rusiji i Kini, zarađujući oko 60 dolara po jednom tuljanu.


- 18:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< ožujak, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Ovaj blog posvečen je pravima životinja te promoviranju vegetarijanizma kao etički, ekološki i zdravstvenog stila života. Vrijeme je da čovjek shvati da i životinje imaju pravo na život.

Udruga Oslobođenje životinja-Animal liberation
www.animalliberation.hr


PROTIV VIVISEKCIJE
Što Vi možete učiniti?


Ne kupujte proizvode testirane na životinjama.

Ne sudjelujte u eksperimentima koji se provode u obrazovnim ustanovama.

Skupljajte i širite informacije.

Pomognite onima koji se bore protiv vivisekcije ili još bolje, postanite aktivist.

Budite svjesni da se sva testiranja koja se provode, plaćaju novcem poreznih obveznika.