Linkovi
Jednog dana će čovjek gledati jednako na ubojstva životinje i čovjeka.
Mnogi slavni ljudi bili su vegetarijanci te na taj način se borili i promovirali prava životinja.
M.L.King
Dostojevski
L.N.Tolstoj
L.Da Vinci
F. Kafka
www.animalliberation.hr

Imajte na umu, da za izradu jedne bunde dužine 1 m, ovisno o životinjskoj vrsti, potrebno je ubiti: 100 činčila, 60 lasica, 42 lisice, 40 rakuna, 20 vidri, 20 jazavaca. Ovo je prava cijena jedne bunde!!!



OSLOBOĐENJE ŽIVOTINJA [ANIMAL LIBERATION] je neprofitna, nevladina, volonterska, aktivistička udruga građana čija je svrha promoviranje i borba za prava životinja i njihovu zaštitu. Udruga se bori protiv eksploatacije, ubijanja i mučenja svih životinja.

Cilj djelovanja udruge Oslobođenje životinja je zakonom zagarantirati životinjama pravo na život, potpunu slobodu, zaštitu od iskorištavanja, mučenja i ubijanja od strane ljudi.

Udruga se bori za ukinuće i zabranu:
- ubijanja životinja,
- uzgoja životinja za prehranu,
- lova i ribolova,
- uzgoja životinja za potrebe svih vrsta industrije,
- pokusa na životinjama,
- iskorištavanja životinja za potrebe zabave,
- zloupotrebljavanja životinja od strane ljudi.

Oslobođenje životinja

subota, 25.03.2006.

SADISTIČKO MUČENJE PSA

SADISTIČKO MUČENJE PSA
25.03.2006

Mladi škotski ovačar nađen je pretučen i izbijenog oka nedaleko do Sesvetskog Kraljevca. Unakaženog i premorenog psa pronašao je 18-godišnji Matija Svržnjak, shvativši odmah da je životinja žrtva teškog zlostavljanja. Prema njegovim riječima, tužan događaj zbio se prošlog tjedna kada se sa svojim prijateljem vozio biciklom kroz šumu kod Cerja. Pokraj ceste su ugledali ozlijeđenog, krvavog i iznemoglog psa. Veterinari su ustvrdili da mu je oko ozlijeđeno nekim oštrim predmetom te isključuju mogućnost nesretnog slučaja. Budući da infekcija oka može kompromitirati cijeli organizam i uzrokovati sepsu, na psu će biti izveden operativni zahvat vađenja oka. U slučaj spašavanja psa bio je uključen Info centar za kućne ljubimce i Savez udruga za zaštitu životinja grada Zagreba, koji moli sve građane koji imaju bilo kakvu informaciju da se jave kako bi se podnijela kaznena prijava. Udruga Oslobođenje životinja je zgrožena i najoštrije osuđuje sadističko mučenje psa te očekujemo da se krivac otkrije i kazni. U svojim ranijim istupima upozoravali smo na sve učestalija zlostavljanja i mučenja životinja čiji su uzrok niske kazne za zlostavljače. Ovakvi stravični incidenti govore o načinu na koji javnost percipira problem nasilja nad životinjama, najčešće prešutno prihvaćajući ono što im se događa zbog nepovjerenja u zakon i nadležne institucije čija je zadaća provedba zakona. Međutim, osim nužne promjene zakona i njegove provedbe, i dalje je neophodna edukacija građana kako bi ih osvijestili o pravima životinja kao (su)osjećajnim bićima koja zaslužuju da se njihova prava uvaže. Edukacija treba biti usmjerena na sve dobne skupine, posebice na djecu i mladež koji u posljednje vrijeme sve češće napadaju i muče nevine životinje.




- 17:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< ožujak, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Ovaj blog posvečen je pravima životinja te promoviranju vegetarijanizma kao etički, ekološki i zdravstvenog stila života. Vrijeme je da čovjek shvati da i životinje imaju pravo na život.

Udruga Oslobođenje životinja-Animal liberation
www.animalliberation.hr


PROTIV VIVISEKCIJE
Što Vi možete učiniti?


Ne kupujte proizvode testirane na životinjama.

Ne sudjelujte u eksperimentima koji se provode u obrazovnim ustanovama.

Skupljajte i širite informacije.

Pomognite onima koji se bore protiv vivisekcije ili još bolje, postanite aktivist.

Budite svjesni da se sva testiranja koja se provode, plaćaju novcem poreznih obveznika.