Linkovi
Jednog dana će čovjek gledati jednako na ubojstva životinje i čovjeka.
Mnogi slavni ljudi bili su vegetarijanci te na taj način se borili i promovirali prava životinja.
M.L.King
Dostojevski
L.N.Tolstoj
L.Da Vinci
F. Kafka
www.animalliberation.hr

Imajte na umu, da za izradu jedne bunde dužine 1 m, ovisno o životinjskoj vrsti, potrebno je ubiti: 100 činčila, 60 lasica, 42 lisice, 40 rakuna, 20 vidri, 20 jazavaca. Ovo je prava cijena jedne bunde!!!



OSLOBOĐENJE ŽIVOTINJA [ANIMAL LIBERATION] je neprofitna, nevladina, volonterska, aktivistička udruga građana čija je svrha promoviranje i borba za prava životinja i njihovu zaštitu. Udruga se bori protiv eksploatacije, ubijanja i mučenja svih životinja.

Cilj djelovanja udruge Oslobođenje životinja je zakonom zagarantirati životinjama pravo na život, potpunu slobodu, zaštitu od iskorištavanja, mučenja i ubijanja od strane ljudi.

Udruga se bori za ukinuće i zabranu:
- ubijanja životinja,
- uzgoja životinja za prehranu,
- lova i ribolova,
- uzgoja životinja za potrebe svih vrsta industrije,
- pokusa na životinjama,
- iskorištavanja životinja za potrebe zabave,
- zloupotrebljavanja životinja od strane ljudi.

Oslobođenje životinja

utorak, 14.03.2006.

Kreten ubio pse

UBIO JEDNOG OD DVA PSA JER SU MU IZGRIZLI 18 OVACA
14.03.2006

Tragičan događaj dogodio se u noći s nedjelje na ponedjeljak nedaleko od skladišta građevinskog materijala na južnom ulazu u grad Pag. Ovčar Ante Sabalić sjekirom se obračunao sa psima koji su ušli u njegov tor. Nakon što je jaka bura srušila gomilu dasaka koje su slomile ogradu skladišta tvrtke Funtana i oslobodile pse čuvare, oni su vjerojatno prestrašeni ušli u obližnji tor s ovcama koji je u vlasništvu Sabalića. Prema policijskom izvješću, jednu su ovcu zaklali, a 18 je ovaca izgriženo. Navodno je takvo stanje zatekao Sabalić kada je rano ujutro ušao u svoj tor, nakon čega je jedan od pasa krenuo na njega. On je kako kaže, ubio psa sjekirom kako bi se obranio. Sin vlasnika skladišta Funtana, Mateo Tamarut ne slaže se s njegovim iskazom. "Nije trebao ubiti psa. Mogao ga je zavezati jer psi su bili prestrašeni, ali su miroljubivi i nisu opasni. Ovcu su vjerojatno napali jer su druge bježale, a pas teško raspoznaje tko bježi. Sjekirom je ubio Cezara, njemačkog ovčara starog godinu i tri mjeseca. I nije istina da su psi izgrizli toliko ovaca, jedna je ubijena, a ostale su u redu", tvrdi Tamarut. Sabalić nije dopustio novinarima da sami vide i uvjere se koliko je ovaca doista uginulo. Krivnju za nastali incident snose i jedni i drugi za što bi trebali i prekršajno odgovarati. Pomalo je neobično da je ovčar od svih mogućih sredstava upotrijebio sjekiru u trenutku samoobrane od navodnog napada pasa i to još kada se zatekao u rutinskom pregledu ovaca. Isto tako, vlasnik pasa iskazao je svoju neodgovornost i nebrigu, ostavivši preplašene pse tijekom nevremena čime je izravno ugrozio njihov život i sigurnost. Hoće li doista netko odgovarati za ovaj incident u kojem su smrtno stradale nevine životinje, ostaje otvoreno pitanje kao što ostaje neriješen problem samovoljnog obračunavanja ovčara i lovaca protiv životinja koje im navodno uzrokuju štete.




- 20:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< ožujak, 2006 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Ovaj blog posvečen je pravima životinja te promoviranju vegetarijanizma kao etički, ekološki i zdravstvenog stila života. Vrijeme je da čovjek shvati da i životinje imaju pravo na život.

Udruga Oslobođenje životinja-Animal liberation
www.animalliberation.hr


PROTIV VIVISEKCIJE
Što Vi možete učiniti?


Ne kupujte proizvode testirane na životinjama.

Ne sudjelujte u eksperimentima koji se provode u obrazovnim ustanovama.

Skupljajte i širite informacije.

Pomognite onima koji se bore protiv vivisekcije ili još bolje, postanite aktivist.

Budite svjesni da se sva testiranja koja se provode, plaćaju novcem poreznih obveznika.