PUFASTE PALAČINKE

31.03.2023.



Volim raditi ovakve kada se ih zaželim

bez naslova

29.03.2023.

Gledam u bijelu podlogu na svom mini laptopu i dvadesetak minuta tako razmišljam što da objavim na svojoj blog domeni da bude zanimljivo za čitanje. Razmišljajući tako shvatila sam da kod nema ništa zanimljivoga što bih mogla podijeliti sa čitalačkom publikom jer ja se ne razumijem u politiku, sport, ne izlazim više među ljude, a piše mi se nešto lijepo.
Možda sutra.

FINA KAVA

27.03.2023.



Nakon razgledavanja štandova na tržnici, otišli smo popiti finu kavu i naravno na tržnici nisam kupila ništa jer mi je skupo pa sam danas samo napravila pohani sir i malo salate, a sada ću sinu spremiti rižu na mlijeku, jer je zaslužio s obzirom da me po kiši gurao doma.

bez naslova

24.03.2023.


Meni se čini, a možda se i varam ali svaka generacija školske djece je sve manje i manje zainteresirana za knjigu, sve manje djece je fizički aktivno, s druge strane imaju smanjeni vokabular.
Od prilike 5% školske djece voli knjigu i učenje iz istih, fizički aktivni su samo kada hodaju par metara do škole.

Svako dijete ima neke skrivene sposobnosti i trebalo bi tokom školovanja te sposobnosti poticati, a bilo bi dobro da se pokuša u naše školstvo uvesti Američki sistem školovanja i na taj način će doći do izražaja njihove sposobnosti, te ih tako usmjeriti za život koji je pred njima kada završe školovanje.
Vokabular im je smanjen zato što većinom komuniciraju preko društvenih mreža ili mobitela jer tehnika je uzela maha, strah me da će uskoro zaboraviti i pisati olovkom s obzirom da većinu vremena provode tipkajući po tastaturi mobitela, laptopa ili kompjutera.

Srećom postoje nastavnici koji znaju djecu motivirati da na njihovom satu slušaju predavanje i kreativni su pa djeca upamte njihovo predavanja sa lakoćom, ali njima nije lako zbog programa i satnice pripremiti sadržaj školskog sata pa kada motiviraju učenike na slušanje predavanja do izražaja dolazi kreativnost i sposobnost nastavnika.

Imam vremena

23.03.2023.

Ako uspijem do srpnja sakupiti bar 300 eura, a nadam se da hoću otići ću sa Kikijem do Zadra na dan dva da vidim sunce i slušam malo morske orgulje jer i njemu i meni treba malo promjene zraka i druga okolina. Naravno, meni se dopada Split, ali njegova želja je Zadar i pokušat ću mu ispuniti želju.

Imam dosta vremena do srpnja.

bez naslova

22.03.2023.

Oznake: posuđeno sa youtube

bez naslova

21.03.2023.

Baš me zanima zna li tko
kako izbaciti bijes iz sebe, a da ništa ne moraš razbijati.
Kako se radovati lijepom danu, a da ne izlaziš van.
Kako prestati razmišljati o svemu

zna li tko?

Sretan imendan

19.03.2023.

Josipima, Josipama, Jožama želim od srca

dobra osoba

18.03.2023.

Danas ujutro trebala sam putovati, ali nisam jer osoba koja me trebala voziti imala je svojih obiteljskih obaveza i putovat ću u ponedjeljak, nadam se.
Sretna sam što ta divna osoba ne traži ni za gorivo.

baš mi ovo odgovara

16.03.2023.

Oznake: posuđeno sa youtube

ljuta sam na sebe

15.03.2023.

Znam da nije dobro biti ljut, da treba živjeti punim plućima u skladu sa mogućnostima ali ja sam ljuta na sebe pogotovo danas i biti ću ljuta još dugo jer što god dotaknem ili napravim nikada ne ispad onako kako želim. Koliko god se trudim nikada neće ispravno ni biti jer ja ispravno zaslužila nisam.

Prije / Sada

12.03.2023.

Su se gradile fontane i dijelili stanovi zaslužnim građanima. Bunili su se građani iako je bivši gradonačelnik više provodio radno vrijeme vani i osluškivao zadovoljne i ne zadovoljne građane.
Sada se rade biciklističke staze koje većina od njih služe kao ukras s obzirom da se biciklisti ne drže prometnih pravila nego voze kako voze to svoje međunožno guralo misleći da imaju sva prava prije no pješak na nogostupu na kojem je napravljena traka u oba smjera za njih.
Sada se dijele stipendije i djeci čiji roditelji imaju veliki cenzus jer izgleda da u novom pravilniku o dodjeli stipendija više ne postoji klauzla o cenzusu koji je osnova kod dodjele novčanih sredstava.

Prije smo se bunili da vođenje grada nije kako spada iako su se radovi na cestama radili kada je bilo manje prometa.
Sada rade i kopaju na svim stranama i više se ne zna kojim pravcima stići na odredište i nitko se ne buni i ne traži način da nam gradska vlast objasni sve to što radi na ovaj način jer oni su većina Možemo i mogu sve napraviti jer oni ne rade ni jedan krivi potez.

uvijek, da baš uvijek

10.03.2023.

Trebalo mi je dugo, dosta dugo da moram i da radim sve onako kako netko drugi želi da bude, dosta dugo mi je trebalo da shvatim da ništa nikada nije niti će biti onako kako bih ja voljela da bude.
Uvijek, da baš uvijek radim sve onako kako paše drugima, a ništa ne radim i ništa nikada ne može i neće biti onako kako bih ja voljela da bude.

za blogerice

08.03.2023.



svaki dan je naš dan
danas ste nadam se dobile cvijetak kako bi vam pokazali koliko ste im potrebne

06.03.2014. - 06.03.2023.

06.03.2023.

Sjećam se kako mi je majka samo nekoliko sati prije smrti rekla
- Ne bih voljela da ti umrem prije oca, a kada umrem tek tada ćeš vidjeti kakav ti je otac zapravo.
Da, vidjela sam samo nekoliko mjeseci kasnije, jer si iza smrti svoje majke doveo drugu ženu u krevet koji si 28 godina dijelio sa mojom majkom. Znala sam da ti je potrebna žena, ali nisam znala da ćeš zbog nje odbaciti mene jer sam te podsjećala na suprugu koje više nema, a morao si drugoj pokazati da ti je bitna.
Izbacio si me iz svog života, potpuno me zaboravio i tada sam shvatila što mi je majka izgovorila onom rečenicom.
Sve sam ti oprostila jer bio si takvog karaktera kakvog si bio.
Spokoj tvoj duši.


tvoja kćer

ODREKLA SAM SE


Svih vrsta salama, vakumiranih, luka, češnjaka, čipsa svih vrsta, paštete, paprike, kobasica suhih ili normalnih samo zato što kada ih režem imaju neki čudan miris i okus od kojeg mi se diže želudac
Kada tražim razlog ne može ga nitko dokučiti, a na forumima ima nekoliko ljudi kojima se isto dešava a ni oni ne znaju razlog.

SLUŠAJTE

03.03.2023.



Možda vam se nešto svidi

Oznake: posuđeno

02.03.1984. - 02.03.2023.

02.03.2023.

Voljela bih da se vrijeme može vratiti dosta godina unazad jer postupila bih onako kako si mi govorila tada kada te nisam razumjela jer imala sam malo godina da bih shvatila te tvoje riječi. Danas, da danas i dugi niz godina razmišljam o tvojim riječima koje su bile korisne ali meni tada neshvatljive.
Nedostaješ mi, jako mi nedostaješ anđele moj i žao mi što ti nisam mogla nikada pokazati koliko sam te voljela i koliko te volim.

Pisala bih ti još ali nemam snage.

tvoja kćer

ne vjerujem više

01.03.2023.

Shvatila sam da nikome, baš nikome nije potrebno vjerovati jer čim zinu ne izgovorivši ni riječ znam da će izgovoriti laž u koju bi ja po njihovom mišljenju trebala vjerovati.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>