P I T A NJ E

31.07.2022.

Kada prestaje bol koja lomi dušu?

više puta

30.07.2022.

sam svugdje bila napadnuta radi svoje iskrenosti, ali to me nije pokolebalo da se promijenim na nešto što većini odgovara jer ja drugačije ne znam, ne mogu i ne želim
"Dete drago zapamti da od svoje istine nitko nikada pobjegao nije, niti će pobjeći. Uvijek moraš sama sebi i drugima reći istinu ma kakva god ona bila, mnogi će te izbjegavati zbog iskrenosti ali sresti ćeš uvijek osobe koje znaju cijeniti istinu, takvih je malo ali će uvijek biti tu kada ih zatrebaš ili oni zatrebaju tebe" .
Biti iskren je divno, na koliko to nekome smetalo.

P I T A NJ E

29.07.2022.

Ima li smisla biti iskren i tu iskrenost dijeliti s drugima?

fotografija

28.07.2022.

znali netko od vas koja je ovo biljka

Oznake: slikala ja

malo glazbe

27.07.2022.

Nadam se da većini paše malo glazbe s obzirom da nisam smjela pisati dva posta po temi anketnog pitanja a ipak sam to napravila jer turizam je grana koja puni proračun

Treba drugi dio

26.07.2022.

Znam da nije ugodno imati stiskavac sa fureštom u malom dućanu i da bi rađe puknuli tog fureštu za uho ali sve to moramo pretrpjeti jer ipak fureš ostavlja svoje pineze. Možda bi bilo pametno u svakom našem turističkom gradu na moru za vrijeme turističke sezone imati jedan dućan sa svime što turistima treba od dućanskog asortimana, pa onda ne bi bilo tako neugodnih situacija sa njihovim načinom oblačenja dok čekaju na blagajni da im se roba koju su kupili naplati.
Nama smeta furešt u kupaćim gaćama i bikiniju, smeta nas i njihovo razulareno ponašanje po mrklom mraku a ne smetaju nam njihovi novci koje troše kada sjednu u caffe da popiju kavu, sok i neki sendvič koji im masno naplatimo a pritom mu ne izdamo račun.
Furešt se kod nas došao odmoriti od napornog rada u svojoj zemlji i zato si daje za pravo da se razulari, pa to da i u dućan ulazi u mudantama jer on je samo gost koji hoće malo razularenosti i ne shvaća da takav način njegovog ponašanja i način oblačenja nama nije ukusan, jer mi se kao furešti negdje drugdje ne ponašamo razulareno nego smo kulturni.

Treba

25.07.2022.

Turistima oliti fureštima koji dođu ovdje na lijepo i čisto more ostaviti svoje eure, dolare dati za pravo da hodaju gradom kako žele jer nama trebaju njihovi novci oliti pinezi kako bi popunili naš šuplji proračun do idućeg ljeta ili ti lita jer turizam je naša glavnina a sve ostalo uvozimo.
Gost je uvijek u pravu jer on se došao opustiti i trošiti svoje pineze koji nama uvijek dobro čine do slijedeće godine.
Turistu samo još treba naplatiti uz ono što naruči i stolicu u kojoj sjedi u mudantama ili bikiniju i tada nikome ne bi smetalo što gost nije prikladno obučen.

BARNI 3

24.07.2022.


Opet sam bio na čuvanju jučer kod Andree i bilo mi je lijepo

još uvijek nisam Popay

23.07.2022.


slikao me KIKI, htjela sam vidjeti dali sam postala Popaj, čini mi se da još nisam a ako jesam slobodno mi vi napišite

Ručak danas

22.07.2022.

bez mesa

Moj kvart

20.07.2022.

BARNI 2

18.07.2022.

Roba s greškom

17.07.2022.

Kada shvatiš da si ti roba s greškom, koja se ne može vratiti, niti zamijeniti tada se trudiš sam sebi pokazati svoje kvalitete u nadi da će ih još netko vidjeti.
Ta tvoja greška je uočljiva i svakim danom se trudiš pokazati koliko vrijediš i sa greškom u nadi da će netko prijetiti tvoje kvalitete, a ne grešku.
Da, ti si roba s greškom koju rijetko tko razumije, uistinu ti ni sama sebe ne razumiješ jer robu s greškom nitko ne želi u svojoj blizini ma koliko god ta roba imala volje pokazati da nije drugačija od drugih, samo ima vidljivu manu koja je većini smetnja jer ne razumiju ili ne žele razumjeti da roba s greškom ima svoje vrijednosti.

BARNI

16.07.2022.

Gazda mi je otišao na put pa me Andrea i Kiki čuvaju dva dana da nisam sam jer Kiki me jako voli, a Andrea me mazi puno



KIKI NAPRAVIO RUČAK

15.07.2022.

Papaline i pomfrit bez kapi ulja, pečeno u rolu u protvanju na masnom papiru za pečenje

Malo smijeha i kod mene

14.07.2022.

POČASTIO ME SIN

13.07.2022.





Dobio je danas lijepu dnevnicu i počastio je mene i sebe finim ručkom

Miroslav

12.07.2022.


Jučer sam malo provozala kolica po gradu i naravno srela moju najdražu osobu

Počastila sam se finom kavom

10.07.2022.

MIMARA




Nekadašnja Birotehnička škola pretvorena u muzej. Naravno mi u kolicima ne možemo uči vidjeti unutrašnjost jer nije napravljen adekvatan prilaz s toga se samo možemo diviti pročelju muzeja

Ručak i večera u jednom tanjuru

07.07.2022.





na malo ulja prepržila sam žlicu i po brašna, stavila špinat, dodala malo više od pola litre mlijeka, vegetu i papar, te polako miješala na laganoj vatri cca 10 minuta.

poklon

05.07.2022.

Zamolba

04.07.2022.

Molim neku dobru dušu da mi pošalje jedan karnister a u njemu morske vode, naravno ako ima volje jer financijski nisam u mogućnosti biti na Jadranu ni jedan jedini dan, a jedan dan na biti na moru je kao ni jedan, te će mi ta morska voda iz karnistra poslužiti da barem tri dana namačem noge u lavoru uz slušanje dalmatinske glazbe.
Unaprijed hvala dobročinitelju.

GRILL PILETINA U TAVI

02.07.2022.





Kupila jučer krilca.
složila sam marinadu: ljuta paprika, vegeta, ulje
ostavila u frižideru sat vremena
zagrijala tavicu i poslagala krilca,
naravno u tavicu nisam stavila ulje
pekla sam ih sa svake strane desetak minuta, jer tavica mora biti vruća.

vodoskok i topla čokolada

01.07.2022.


Prvo smo sjeli na klupu kod vodoskoka, onda do Dolca po sutrašnji ručak, po povratku doma otišli smo u kafić okružen divnim zelenilom

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>