Bez volje i smisla

04.03.2019.

Misli mi bježe i ne mogu razmišljati niti postaviti rečenicu onako kako bi trebala biti postavljena jer ide peta godina a ja još ništa ne mogu napraviti s dvije presude koje su pravomoćne no čekati da se održi ročište za koje se nadam da neće biti odgode za neki drugi pita jer zna se desiti i zato postupci tako dugo traju. Ovaj mjesec će mi biti duži od ostalih, dani će prolaziti sporo a moja nervoza će rasti iako nema za to razloga jer dvije presude su u moju korist.

Postala sam virtuoz u spravljanju hrane za desetak kuna i znam da nisam jedina koja s desetak kuna sprema fino ukusno jelo jedna tikvica dvije kune, jedno vrhnje 2,35 kuna, jedan luk 70 lipa, dva krumpira restana i to jelo je uživancija za nepce a ni ne oduzima puno vremena. Naribam tikvicu, izdinstam na sitno nasjeckanoj glavici luka, s malo vode, dodam sol, papar, crvene paprike (ako imam) i nakon desetak minuta dodam vrhnje te pustim da se lagano krčka dvadesetak minuta a u tom periodu je i krumpir kuhan. Naravno kasnije gledam u jelo i razmišljam kako ću to sutradan jesti, uzmem slane štapiće i sama sebi kažem dobar tek spremajući kuhano jelo u frižider.

<< Arhiva >>